Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brač - Povlja : Wakacje 2011 x2 (czerwiec+sierpień/wrzesień)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 06.07.2011 21:17

nero napisał(a):
mkm napisał(a):
nero napisał(a):Ja mam jeszcze niezły BONUS w zapasie (ale o tym później),
po którym zakładamy " Klub miłośników wyspy Brač " :hut: :hut:

Czekałem na to od dawna . Klubów miłośników... już kilka na forum mamy ... więc niech powstanie cropelkowa ''Republika Brac'' :!:
http://forum.net.hr/forums/t/239151.aspx

Wpisowe niewielkie więc proszę się pomału szykować ... :wink:

________________________________________________________________________________________

mkm na tamtym forum znalazłam pewne zdjęcie więc robię porównanie

i moje
Obrazek

Ale przypadek, że sfotografowałam to samo podwórko :D
tylko u mnie wygląda "trochę inaczej" :?

Zdjęcie robiłeś z filtrem polaryzacynym?
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 06.07.2011 21:57

cześć! na wstępie chciałbym pogratulować wspaniałej relacji z podróży, żeby podkreślić jak bardzo mnie zauroczyła dodam że po jej prześledzeniu postanowiłem że właśnie te wakacje spędzę na wyspie Brac :) :D 8)

Planuję ruszyć i zdobyć wyspę na początku sierpnia, cały czas jednak nie wiem jaką miejscowość wybrać...hmm może mam za duże wymagania ? 8)

a tak na poważnie szukam jakiejś mieścinki w której będzie jakaś promenada żeby wieczorem można było się przejść po knajpkach, kilku sklepikach z pamiątkami itp. ale jednocześnie nie chciałbym aby to było jakieś duże, głośne zatłoczone miasto pełne turystów ;) Na forum znalazłem informację że Supetar właśnie należy do takich miejsc, natomiast o Sutivanie i Povlji znalazłem informację że to "sypialnie" z 2 knajpkami na krzyż,
dlatego proszę Państawa Nero 8) oraz inne osoby które nawiedziły wyspę Brać o pomoc w wyborze miasteczka :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.07.2011 22:07

Ostatni raz powtarzam ... najlepsza jest Splitska i Bobovisca na moru :wink:
... I jeszcze jedno , na Bracu nie ma sypialni , tam są na około wyspy same piękne dalmatyńskie miasteczka :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.07.2011 22:17

Nero , twoje zdjęcie jest wykonane staranniej i bardziej profesjonalnie ... Jak to dobrze , ze nie widać na nim obrzydliwego ''blaszanego talerza'' :wink:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 06.07.2011 22:18

Bosm@n napisał(a):
nero napisał(a):
i moje
Obrazek

Zdjęcie robiłeś z filtrem polaryzacynym?

Tak, był założony polar. Jak na większości zdjęć zresztą.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 06.07.2011 22:22

mkm napisał(a):Nero ... Jak to dobrze , ze nie widać na nim obrzydliwego ''blaszanego talerza'' :wink:

Dlatego u mnie kadr pionowy, a nie poziomy :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.07.2011 22:42

nero napisał(a):
mkm napisał(a):Nero ... Jak to dobrze , ze nie widać na nim obrzydliwego ''blaszanego talerza'' :wink:

Dlatego u mnie kadr pionowy, a nie poziomy :wink:

Wszystkie brackie kadry dobrane wzorcowo :D
Na dobranoc ... Elafiti tym razem :wink:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 06.07.2011 22:43

cyjzar napisał(a):cześć! na wstępie chciałbym pogratulować wspaniałej relacji z podróży, żeby podkreślić jak bardzo mnie zauroczyła dodam że po jej prześledzeniu postanowiłem że właśnie te wakacje spędzę na wyspie Brac :) :D 8)

Witaj!
Bardzo dziękujemy za słowa uznania :D :D i gratuluję wyboru :!:

cyjzar napisał(a): ... natomiast o Sutivanie i Povlji znalazłem informację że to "sypialnie" z 2 knajpkami na krzyż ...

Sutivan i Povlja to sypialnie 8O można wiedzieć kto takie teorie głosi ?

Każda miejscowość ma swój klimat, są w niej knajpki, uliczki na wieczorne spacery i wszystko inne czego potrzebujesz.
W którejkolwiek zakotwiczysz będziesz zadowolony (no chyba, że rzeczywiście jesteś na tyle wybredny, że ciężko Cię zadowolić).
Z miejsc w których byliśmy to mogę Ci odradzić Bol z wiadomych względów :hut: :devil: :hut: :devil: :hut: :devil: :hut: :devil: :hut: :devil: :hut: :devil: :hut:
i nadmorską część miejscowości Mirca ponieważ wygląda- jak to ująłeś- jak sypialnia.
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 06.07.2011 22:48

dziękuję za rozwianie moich wątpliwości ;) mam jeszcze jedno pytanie, czy będąc w Povlji napotkaliście się może na jakieś atrakcje turystyczne typu "fish-piknik" albo nurkowanie ? :D
pozdrawiam !
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 06.07.2011 22:59

cyjzar napisał(a):dziękuję za rozwianie moich wątpliwości ;) mam jeszcze jedno pytanie, czy będąc w Povlji napotkaliście się może na jakieś atrakcje turystyczne typu "fish-piknik" albo nurkowanie ? :D
pozdrawiam !

My byliśmy przed sezonem więc ruchu w interesie odnośnie atrakcji turystycznych nie było jeszcze zbytnio widać ale działała wypożyczalnia łódek i qadów.
W porcie natomiast stał i czekał pewnie na sezon statek z reklamą fish picnic i diving.

Więc widzisz jaka to sypialnia? :wink:
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 06.07.2011 23:29

dziękuję za odpowiedz, co do konkretnej miejscowości to na pewno decyzję podejmę już na miejscu bo chcę jechać w ciemno ( poraz pierwszy) :)

nero napisał(a):Więc widzisz jaka to sypialnia? :wink:

bije się w pierś za te słowa z sypialnią 8) ale naprawdę ktoś kiedyś tak napisał :) ale już zapomnijmy o tym ok ;) ?
pozdrawiam :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 07.07.2011 09:54

nero napisał(a):
cyjzar napisał(a):dziękuję za rozwianie moich wątpliwości ;) mam jeszcze jedno pytanie, czy będąc w Povlji napotkaliście się może na jakieś atrakcje turystyczne typu "fish-piknik" albo nurkowanie ? :D
pozdrawiam !

My byliśmy przed sezonem więc ruchu w interesie odnośnie atrakcji turystycznych nie było jeszcze zbytnio widać ale działała wypożyczalnia łódek i qadów.
W porcie natomiast stał i czekał pewnie na sezon statek z reklamą fish picnic i diving.

Więc widzisz jaka to sypialnia? :wink:

W Povlji jest facet, który prowadzi "fiszpikniki", pływa stateczkiem Blaga. O wszystko możesz się dopytać w sklepie spożywczym w porcie, to rodzinny interes, możesz tam na kasie spotkać jego żonę lub córki :)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.07.2011 10:14

Chcemy więcej ,chcemy więcej !!!!!
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 07.07.2011 11:05

Povlje widziałem ze swojego tarasu w Pisaku ... fakt, że miasteczko jest w zatoce sprawił, że widzieliśmy tylko kilka budynków w nocy ledwie dających się zauważyć:) Z mężem kuzynki codziennie wsiadając do pontonu żartowaliśmy - Na Bracz ??? - TaK JEST !!! :):) I płynęliśmy :) 300m od brzegu max:)

Pamiętam jeszcze pożar na wysoki Povlji tylko, że wyżej chyba lepiej widoczny z Hvaru .. w każdym razie 3 samoloty szybko zrobiło porządek.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 07.07.2011 12:09

CinnamonGirl napisał(a):Chcemy więcej ,chcemy więcej !!!!!

My też chcemy :lol: :lol:

A tak na marginesie to zastanawiam się cały czas czy z dalszą częścią relacji nie zaczekać aż powstaną te
Pelješac , Korcula , Hvar tak aby wszyscy zainteresowani takimi wątkami mogli się tam dowiedzieć "co i jak" ... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brač - Povlja : Wakacje 2011 x2 (czerwiec+sierpień/wrzesień) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone