Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brač - Povlja : Wakacje 2011 x2 (czerwiec+sierpień/wrzesień)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 04.07.2011 14:21

Maslinka.. ale Peljesac tez piękny :) ... napisz coś dobrego :) bo nie chce zmieniać na Povlje , Brac i Hvar sobie zostawię :) na 2013 , 2014 :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 04.07.2011 14:23

Nie zmieniaj, nie zmieniaj. Peljesac najpiękniejszy jest :) i Podobuce też fajne :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 04.07.2011 14:25

Aldonka napisał(a):Nie zmieniaj, nie zmieniaj. Peljesac najpiękniejszy jest :) i Podobuce też fajne :)
Pani od Kozioła :D oczekuję na ciebie na czacie :) fb :*
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 04.07.2011 14:30

Ja mam jeszcze niezły BONUS w zapasie (ale o tym później),
po którym zakładamy " Klub miłośników wyspy Brač " :hut: :hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.07.2011 14:32

nero napisał(a):Ja mam jeszcze niezły BONUS w zapasie (ale o tym później),

No fakt, Brac jakoś ostatnio w natarciu. Nawet popularniejszy niż Hvar :wink:
Zdecydowanie zasługuje na swój Klub :D

Adaś, jasne, że Peljesac piękny, miejscami wciąż jeszcze dziki i nieodkryty. Będzie Ci się bardzo podobał :D
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 04.07.2011 15:50

Z nowości - za Hrvatska turistička zajednica :

Vidova gora na środkowodalmatyńskiej wyspie Brač ma 778 metrów wysokości i jest najwyższym szczytem na wyspach Adriatyku. Na gorze znajduje się największy las czarnej sosny w basenie Morza Śródziemnego, a ze względu na mieszanie się powietrza górskiego z morskim, Vidova gora znana jest jako miejsce o naturalnych cechach leczniczych. Zostało to rozpoznane w jednej firmie szwajcarskiej, która zdecydowała się na otwarcie tutaj centrum turystyki uzdrowiskowej o wartości około 300 milionów euro. Centrum będzie pierwszą oazą turystyki całorocznej na wyspie Brač. Planowana jest budowa czterech klinik, hotelu z 850 miejscami, willi o wysokim standardzie, centrum wellness i handlowego, wielu obiektów sportowych i gastronomicznych oraz lądowiska dla helikopterów.

http://press.croatia.hr/pl-PL/Press-New ... U5Mw%3d%3d
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 04.07.2011 15:54

nero napisał(a):Z nowości - za Hrvatska turistička zajednica :

Vidova gora na środkowodalmatyńskiej wyspie Brač ma 778 metrów wysokości i jest najwyższym szczytem na wyspach Adriatyku. Na gorze znajduje się największy las czarnej sosny w basenie Morza Śródziemnego, a ze względu na mieszanie się powietrza górskiego z morskim, Vidova gora znana jest jako miejsce o naturalnych cechach leczniczych. Zostało to rozpoznane w jednej firmie szwajcarskiej, która zdecydowała się na otwarcie tutaj centrum turystyki uzdrowiskowej o wartości około 300 milionów euro. Centrum będzie pierwszą oazą turystyki całorocznej na wyspie Brač. Planowana jest budowa czterech klinik, hotelu z 850 miejscami, willi o wysokim standardzie, centrum wellness i handlowego, wielu obiektów sportowych i gastronomicznych oraz lądowiska dla helikopterów.

http://press.croatia.hr/pl-PL/Press-New ... U5Mw%3d%3d

No to jest fatalne info...
Trzeba jechać na Brač zanim ją takim koszmarem zniszczą...

Pozdrawiam,
Aśka
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 04.07.2011 17:38

....no to w klubie miłośników wyspy Hvar już jestem ale na pewno należy mi się miejsce w klubie miłośników wyspy Brac . ale honorem pierwszych członków to mianować należy Bubera . Ines i Hepika :)
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 04.07.2011 17:43

Czesiek63 napisał(a):....no to w klubie miłośników wyspy Hvar już jestem ale na pewno należy mi się miejsce w klubie miłośników wyspy Brac . ale honorem pierwszych członków to mianować należy Bubera . Ines i Hepika :)

Tak , tak !!!

Mam nadzieję, że wszyscy będą chętni aby dołączyć do klubu :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2011 18:18

Pikna trasa.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 04.07.2011 18:28

nero napisał(a):
krombocher napisał(a):
nero napisał(a):Nadmienię tylko, że u góry jest konoba w której gdyby komuś było mało wrażeń może się jeszcze "doprawić".
Przed nią w słońcu wygrzewały się takie specjały

Cześć Nerox2
Od naszego gospodarza słyszeliśmy, że w konobie tej można m.in. zamówić autentyczną "dalmatyńską" jagnięcinkę, z wypasu na zboczach. Podobno rewelacja. Niestety informację uzyskaliśmy zbyt późno, żeby zweryfikować :cry:
Na Vidovej byliśmy tego samego dnia, ale po 17. Rzeczywiście było cieplutko, choć jak my byliśmy to odczucie gorąca łagodził dość mocny i rześki wiatr (na naszych zdjęciach przy Zlatnim Racie jest o wiele więcej białych kresek - śladów windsurferów). Zresztą byliśmy później na dole i rzeczywiście w Bolu także mocno dmuchało.
Pozdrowienia od całej Familii.

Witajcie
jak to nasze drogi się przecinały ...

O jagnięcince :mrgreen: nic nie słyszeliśmy, a szkoda ...
Wyczytałem gdzieś na forum dla wind- i kitesurferów, że z zegarkiem w ręku od 13.00 do 18.00 na Bolu zawsze wieje.
:papa: :papa:

Tak, tak to ich Mekka. Kumpel, który co roku tam jeździ zawsze mnie namawiał, ale Bol to nie do końca mój klimat.
Natomiast zweryfikowałem info o jagnięcince. Wszystko jest opisane tu http://andjelinac.hr/indexeng%20pr.htm Można nawet sobie weselicho wyprawić :wink:
:papa:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 04.07.2011 19:18

Zdjęcia cudne. Nie wiem jak ty to robisz bo ten sam aparat, te same dni a twoje odcienie niebieskiego są takie śliczne spokojne i uspokajające :) a moje aż walą kontrastami po oczach :>
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 04.07.2011 19:45

nero napisał(a):
Czesiek63 napisał(a):....no to w klubie miłośników wyspy Hvar już jestem ale na pewno należy mi się miejsce w klubie miłośników wyspy Brac . ale honorem pierwszych członków to mianować należy Bubera . Ines i Hepika :)

Tak , tak !!!

Mam nadzieję, że wszyscy będą chętni aby dołączyć do klubu :wink:
........ tez mam taka nadzieje bo wyspa jest tego zainteresowania warta w tej wyliczance zapomniałem o Muliness sorki ... . No to NERO do dzieła pozdrawiam :!:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.07.2011 20:49

Czesiek ... dlaczego o mnie zapomniałeś :(
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.07.2011 21:04

nero napisał(a):Ja mam jeszcze niezły BONUS w zapasie (ale o tym później),

Czekałem na to od dawna . Klubów miłośników... już kilka na forum mamy ... więc niech powstanie cropelkowa ''Republika Brac'' :!:
http://forum.net.hr/forums/t/239151.aspx
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży