znalazłem historyczne zapiski z dawnych wypraw. Przepisuję z pożółkłych kartek. Zapraszam do przeczytania : Prehistoria - Grecja 1987.
Pozdrawiam JBo
Jolanda napisał(a): Witaj myszko
Brać...
może kiedyś zawitam na tej cudownej wyspie ...
na razie jednak muszą mi wystarczyć same fotki i super relacja/e
Pozdrawiam
Jolka
ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacji Foteczki cudne
Czyżby Brac górowała nad Peljesacem ?
Pamiętam jak w 2008 r. pisałam relację z Braci, nieśmiało zaznaczyłam, że wolę ją od Hvaru, to dużo forumowiczów pisało, że Brac nie dorównuje Hvarowi...doszło nawet do konfliktów a jednak chyba cześć osób zmieniło zdanie będąc tam
Dla mnie ta wyspa jest pełna pięknych widoków, ciepła i urokliwych miejsc
My do Cro zawsze jeździliśmy we wrześniu, także miasteczka, które w sezonie tętniły życiem jak właśnie Supetar czy Orebic na Peljesacu to już były smętne mieściny...także ja mam inny ogląd miejsca niż pewnie osoby wypoczywające w Cro w szczycie sezonu
Moje ulubione na Braci to:
Pucisca - wyjątkowe miasteczko, szalenie mi się podobało, klimatyczne.
Murvica - jakie widoki ...
Sutivan - po prostu zrobił miłe wrażenie
W głębi lądu Nerezisca i Dol,
no i Supetar bo tam mieszkalismy
Czyli za rok znów witasz się z wyspą?
mysza73 napisał(a):ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacji ....
Już nie za rok , za 227 dni ,
ale widzę, że Ty nocny Marek-Ines jesteś .
A Brac jeszcze nie góruje nad Peljesacem, bo Peljesac dla mnie jest niepowtarzalny i wyjątkowy .
Ale Splitska jest równie cudna , więc w nadchodzące wakacje wracam tam jeszcze raz z przyjaciółmi .
No i nie zajrzałam jeszcze wszędzie ,
np nie byłam w Murvicy, bo mężowi nie pasowała szutrowa droga ,
podobno wszystko naszykowane do położenia asfaltu, więc może dojedziemy autem, a jak nie to pojedziemy na skuterakach.
Pucisca też bardzo mi się podobała, ale gdy tam byłam pogoda kaprysiła i mam niedosyt .
Wybietam się też do pustelni ,
no i Supetar znam właściwie tylko z okolic portu ,
więc jest jeszcze sporo do zobaczenia .
Fajnie, że tu zajrzałaś .
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacji ....
A Brac jeszcze nie góruje nad Peljesacem, bo Peljesac dla mnie jest niepowtarzalny i wyjątkowy .
Ale Splitska jest równie cudna , więc w nadchodzące wakacje wracam tam jeszcze raz z przyjaciółmi .
podobno wszystko naszykowane do położenia asfaltu, więc może dojedziemy autem, a jak nie to pojedziemy na skuterakach.
Pucisca też bardzo mi się podobała, ale gdy tam byłam pogoda kaprysiła i mam niedosyt .
A Postirunia to co?
mysza73 napisał(a):ines napisał(a):
krombocher napisał(a):Skoro tak, to czas najwyższy dołączyć do Klubu klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626.html
Powrót do Nasze relacje z podróży