Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brač polecam w ciemno brać ;-)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2012 10:32

Twój Sutivan - śliczny i bezludny :D
Bardzo mi się podobał, rozczarował nas tylko cmentarz, który był zamknięty :( Chyba pierwszy raz w Cro nam się coś takiego zdarzyło...

A w Mircy coś nam się podobało ;) Plaża - ładna, szeroka, "wygodna" do leżenia :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2012 10:44

maslinka napisał(a):Twój Sutivan - śliczny i bezludny :D
Bardzo mi się podobał, rozczarował nas tylko cmentarz, który był zamknięty :( Chyba pierwszy raz w Cro nam się coś takiego zdarzyło...

A w Mircy coś nam się podobało ;) Plaża - ładna, szeroka, "wygodna" do leżenia :)

Maslinko,
ten cmentarz był na pewno otwarty :? ,
ja też myślałam, że jest zamknięty, zaczęłam się nawet siłować z bramą :oops: ,
a mój mąż podszedł, nacisnął klamkę i ... otworzył :roll: .
Wychodząc też nie mogłam dać sobie rady z tą klamką :evil: (mąż do tej pory się z tego naśmiewa :roll: , a teraz przeczytał Twój komentarz i mówi, że jesteśmy takie same :wink: ).

A do Mircy "nadmorskiej" nie pojechaliśmy :? .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2012 10:48

Hehe, no to się nie popisałam ;) Ale mój mąż też, bo również próbował wejść i nic... Czyżby nie miał siły :?: Ja mam raczej podejrzenia, że zrobił to specjalnie, bo miał dosyć zwiedzania :twisted:

Cóż, szkoda, następnym razem ;)

Nadmorska Mirca ma tylko ładną plażę, więc wiele nie straciliście ;)
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 08.08.2012 11:17

Nie byłam ani w Splicie ani na Bracu.
Nie wiem co byłoby w rzeczywistości wyżej.
Mogę wyciągnąć wnioski tylko z tego co zobaczyłam u Ciebie na zdjęciach.
Spit pokazałaś bardzo ciekawie, chociaż słoneczko i błękitne niebo pozostało na inne dni. Nie tym razem.
Pochmurne dni pozwalają nie przejmować się cieniami i silnymi kontrastami.
Uliczki, wieże, kościoły, placyki i palmy. Ładnie tam.

Droga między palmami - to jest jakiś większy plac ?

Dużo zdjęć dawaj (nie jest ich za dużo) bo tylko tak ktoś kto nie był może się poczuć uczestnikiem spaceru z Wami.
Mnie się tu podoba to już pisałam.
Dziewczyny tym razem wydawały się bardzo zadowolone, miały okazje pogłaskać palucha a teraz mogą czekać na spełnienie marzeń czego Wszystkim głaskającym życzę. :D :D :D
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 08.08.2012 11:37

Ja też potwierdzam: cmentarz na pewno był otwarty! I ja również siłowałam się z klamką :D Ale się udało :lol:
I rzeczywiście warto było, tam dopiero jest o czym myśleć........A czas zatrzymuje się choć na chwilę....
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.08.2012 11:55

Tak, ściągawy ciąg dalszy. :wink:
Bardzo ładnie!
Pamiętam relację "Bitwa o Sutivan na Brać" ale tu mnie przytrzymałaś znacznie dłużej tymi fotkami...
Najładniejsze jest to z alejką palmową.
Czekam na dalsze części.
Wszystko skrzętnie notuję, żeby było co robić jak będziem mieli dosyć słońca i wody. :D
Albo... jak przyjdzie ta kisza. :wink:
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 08.08.2012 12:03

Sutivan :hearts:
Dzięki ci wielkie, myszo, że zdążyłaś :) .

Jeśli te pustki w miasteczku będą też w drugiej połowie sierpnia, to będę zachwycona!
Przy cmentarzu bardzo mocno naciskać klamkę - zapisano! :mrgreen:

Chyba na jednej fotce widzę, rozsławiony przez Muliness, dom babci Jerki - czyli nasz dom :) .

mysza73 napisał(a):
Obrazek

A może to wcale nie on :) .
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 08.08.2012 13:02

mysza73 napisał(a):No i co Wy sądzicie o tym Sutivanie?
U mnie chyba będzie na podium :wink: .

Ja się wcale nie dziwię, że na podium wskoczył :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2012 14:05

Fatamorgana napisał(a):Tak, ściągawy ciąg dalszy. :wink:
Bardzo ładnie!
Pamiętam relację "Bitwa o Sutivan na Brać" ale tu mnie przytrzymałaś znacznie dłużej tymi fotkami...

Dziękuję :P.

Fatamorgana napisał(a):Najładniejsze jest to z alejką palmową.

Prawda, że ładne, to też jedno z moich ulubionych :P.
Taką alejkę miał jakiś szczęściarz do domu :D.

Fatamorgana napisał(a):Czekam na dalsze części.
Wszystko skrzętnie notuję, żeby było co robić jak będziem mieli dosyć słońca i wody. :D
Albo... jak przyjdzie ta kisza. :wink:

Już niestety niewiela zostało :( .
A kisza to, już pisałam, nie jest w stanie zepsuć mi humoru w Cro (no chyba, że trwa kilka dni :evil: )
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 08.08.2012 14:20

Nadrabiam zaległości chwilkę mnie nie było , mysza 73 dziękuje doczekałem się na mój SUTIVAN , który wiadomo że na podium u mnie jest NR1 potem jest Splitska i Postira Jesli chodzi o cmentarz to za moich czasów był otwarty , widzę ze zwiedzałaś podobne miejsca pozdrawiam
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 08.08.2012 14:23

[quote="maslinka"]Twój Sutivan - śliczny i bezludny :D

A :D na tym polega urok Sutivanu pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2012 14:29

Czesiek63 napisał(a):Nadrabiam zaległości chwilkę mnie nie było , mysza 73 dziękuje doczekałem się na mój SUTIVAN , który wiadomo że na podium u mnie jest NR1 potem jest Splitska i Postira Jesli chodzi o cmentarz to za moich czasów był otwarty , widzę ze zwiedzałaś podobne miejsca pozdrawiam

Oj Czesiu ja czuję, że Ty mądry chłopak jesteś :P :oczko_usmiech: ,
nawet wybaczam Ci to, że Sutivan ze Splitską pomyliłeś z miejscami :wink: (w końcu jedno i drugie na S)

:mrgreen: :smo: :oczko_usmiech: :boss:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2012 14:33

mysza73 napisał(a):Oj Czesiu ja czuję, że Ty mądry chłopak jesteś :P :oczko_usmiech: ,
nawet wybaczam Ci to, że Sutivan ze Splitską pomyliłeś z miejscami :wink: (w końcu jedno i drugie na S)

Zauważyliście, że wszystkie miasteczka na Braczu są albo na "S" (Supetar, Splitska, Sutivan, Sumartin), albo na "P" (Postira, Pucisca, Povlja) :?: :lol:
Mój mąż marudził, że mu się te nazwy strasznie mieszają ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2012 14:35

maslinka napisał(a):
mysza73 napisał(a):Oj Czesiu ja czuję, że Ty mądry chłopak jesteś :P :oczko_usmiech: ,

Zauważyliście, że wszystkie miasteczka na Braczu są albo na "S" (Supetar, Splitska, Sutivan, Sumartin), albo na "P" (Postira, Pucisca, Povlja) :?: :lol:
Mój mąż marudził, że mu się te nazwy strasznie mieszają ;)

Tylko ten Bol jakoś tak do tego towarzystwa nie pasuje :wink:
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 08.08.2012 14:55

mysza73 napisał(a):
Czesiek63 napisał(a):Nadrabiam zaległości chwilkę mnie nie było , mysza 73 dziękuje doczekałem się na mój SUTIVAN , który wiadomo że na podium u mnie jest NR1 potem jest Splitska i Postira Jesli chodzi o cmentarz to za moich czasów był otwarty , widzę ze zwiedzałaś podobne miejsca pozdrawiam

Oj Czesiu ja czuję, że Ty mądry chłopak jesteś :P :oczko_usmiech: ,

:mrgreen: :smo: :oczko_usmiech: :boss:
hehe dobre , :D na pewno Splitska robi bardzo pozytywne wrażenie , ale oprócz tego jest jeszcze sentyment ... ja spędziłem w SUtivanie piękny urlop wiec liczy się całokształt , ale wybaczam ,każdy ma prawo do swojego spojrzenia i oceny
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży