Katerina napisał(a):Niesamowite - prawie się popłakałam przy ostatnim zdjęciu z dzwonnicy. Tak się wczułam w Twój pobyt,że wydało mi się ,że to ja właśnie żegnam się z Bračem (spędziłam tu u Ciebie czas prawie non stop od wczorajszego wieczora,żeby zrobić notatki), a przecież dopiero tam się wybieram we wrześniu (tydzień na Visie, tydzień na Pelješcu i 6 dni na Braču). Bardzo dziękuje za niesamowite doznania
Zanudzam moim pytaniem " braczowców" od jakiegoś czasu, i jeszcze nie podjęłam decyzji co do miejscówki na wyspie..( chcę znaleźć apartman w 1-ej linii brzegowej w ciemno )Które miasteczko poleciłbyś na 6 dni? Żeby było w miarę blisko do plaż i infrastruktura na wieczór.Absolutne kryterium - zaułki i uliczki do kontemplacji Czyli Supetar ,czy Sutivan? Bardzo mi się Splitska spodobała widziana Twoimi oczami, ale może tam za spokojnie po zmroku?
Czy Ty z tymi chmurami jakiś pakt zawarłeś? Ja zawsze jeżdżę do Cro we wrześniu i przeważa lekko zamglone niebo, takie malownicze obłoczki sporadycznie się zdarzają..
A tematy same pchają Ci się przed oczy - wydaje się - osiołki, autochtoni, byki, wystrój wnętrza w ruinie..Jak tę muszlę zobaczyłam,to zamarłam..Na szczęście wyjaśniłeś,że to kupione
O kurcze. No to narobiłem! Cieszę się, że relacja przypadła do gustu
Habanero ma absolutną rację. W Supetarze jest tylko kilka miejscówek w pierwszym rzędzie. Obawiam się jednak, że mogą być pozajmowane. Sutivan, Splitska, Postira i Povlja zdecydowanie mają tego więcej. Supetar jako centrum rozrywki, uliczki, zabytki zdecydowanie TAK, Podobnie Bol ale z niego trochę daleko do innych miejscowości. Splitska za spokojna, ale klimatyczna (bez uliczek). Postira - świetna miejscówka praktycznie w połowie północnego wybrzeża i blisko do Dolu i Skripu tylko czy nie za spokojna we wrześniu. Sutivan - najpiękniejszy "waterfront" na wyspie, fajne plaże - tylko co z wieczorami...?
Po namyśle z miejscowości które poznałem:
nr 1. Supetar;
nr 2. Sutivan i Bol;
nr 3. Postira;
nr 4. Splitska.