napisał(a) pawel silesia » 01.06.2017 17:47
andeo napisał(a):Chyba też się wybiorę o takiej porze ,bo po drodze będzie czas i na Blacę i na pochodzenie po Bolu .
Byczka w takim miejscu też bym się trochę wystraszyła
A odbiegając od tematu "braciowego" ,na ile dni jedziesz na Hvar i co w planach masz ,żeby zobaczyć?zdradzisz ?,sorry ,że taka wścipska jestem ,ale bardzo mi się podobała ta wyspa i z chęcią jeszcze coś dołożę jak nie będzie w Twoich planach
Za 8 dni będę już spakowany na Hvar. Jedziemy w sobotę wcześnie rano. Liczę, że na wieczór dotrzemy do Makarskiej. Tam nocleg. Rano śniadanie i kawa w porcie, krótki spacer po mieście i ruszamy do Drvenika.
Wczesnym popołudniem parkujemy pod naszym Apartamentem w Zavali. Mamy wykupione 12 noclegów.
Co planujemy? ROWEROWY wyjazd. Jedziemy samochodem więc start na trasy będzie mógł się zacząć prawie wszędzie. Wybraliśmy spokojniejszą, dzikszą i bardziej doświetloną stronę Hvaru. Zdaję sobie sprawę, że wieczorami będzie bardzo spokojnie i może właśnie o to chodzi na wakacjach. A jak już zanudzimy się na śmierć to skoczymy do Jelsy
Będą miasta: Hvar, Stari Grad, Jelsa, Vrboska. Będą pomniejsze miejscowości południowego wybrzeża. Będzie zwiedzanie miasteczek wewnątrz wyspy. Będzie BARDZO
LAWENDOWO bo to czerwiec. Będzie PLAŻOWO, SNURKOWO, ROWEROWO, PIESZO, HISTORYCZNIE I KULINARNIE. Będzie bardzo zdjęciowo i nawet filmowo. Będzie najwyższy szczyt i jaskinie, Wyspy Piekielne i Scedro.
Plany, plany, plany... a co z tego wyjdzie? Zobaczymy... Chcemy się dobrze bawić, odpocząć, nacieszyć Hvarem. Jego przyrodą, kulturą. Wykorzystamy, KAŻDĄ pogodę. Ale przede wszystkim
ODPOCZNIEMY TAK JAK LUBIMY NAJBARDZIEJ CZYLI AKTYWNIE.
Aldonko jeśli masz jakieś pomysły, doświadczenia, podpowiedzi nt. wyjazdu na Hvar to czekam na wiadomość. Będę bardzo wdzięczny.
Ogólnie BARDZO skorzystałem ze skarbnicy wiedzy - WASZYCH relacji. I na pewno podzielę się z WAMI moimi doświadczeniami.