Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BP Skarpa - przestroga

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
domeldoom
Globtroter
BP Skarpa - przestroga

Nieprzeczytany postnapisał(a) domeldoom » 31.07.2006 10:25

Uwaga
Chciałem Was przestrzec przed Biurem Podróży SKARPA.
W tym roku wybrałem się z nimi ( dokładnie miałem wykupiony bilet autokarowy do Chorwacji, do Podgory).
Wypunktuję ( z braku czasu), co mi się nie podobało:
1. Chamscy kierowcy, pyskaci, na skargi pasażerów zwyczajnie odszczekiwali!!!
2. Prości, nie potrafiący kompletnie zorganizować grupy, przejazdu itp. Piloci ( pani pilot nie potrafiła nawet za bardzo poprawnie składać zdań, gdy wypowiadała się przez mikrofon!!! O miejscach przydzielonych pasażerom, nie poinformowała przed autokarem, ale w środku gazu już wszyscy wsiedli - spowodowało to straszny bałagan!!! Kierowcy załatwiali sprawy na granicy!!! ( po jakiego ch... jechał z nami pilot???)
3. Kierowcy po prostu śmierdzieli ( jedyny ich zabieg higieniczny podczas postoju i podczas wymiany pasażerów to wypalenie kilku papierosów)
4. Zepsuta, kompletnie niedziałająca klimatyzacja w autobusie (pilot tłumaczył, ze to ze względu na słońce, ale nie potrafił już odpowiedzieć, dlaczego klima nie działała w nocy)
5. Ubikacja przepełniona ( czułem się jakbym wracał z urlopu cysterną na szambo)
6. Autobus normalnie i bezczelnie nieposprzątany, pomiędzy fotelami śmieci, podłoga to samo, szyby prawie nieprzejrzyste

To tyle o przejeździe. Na szczęście mój kontakt z tym biurem skończył się w autobusie i dziękuję Bogu, ze nie wykupiłem u nich całych wczasów. Ci, którzy wykupili wczasy i przejazd też stracili kontakt z biurem w momencie opuszczenia autokaru, pilot nawet nie pokazał gdzie, co i jak gdyż cytuję: "Ja tu jestem pierwszy raz". Na miejscu okazało się, ze wczasowicze nie wiedzą gdzie są ich apartamenty, nie ma żadnego rezydenta, a ceny wycieczek fakultatywnych są wyższe niż te z oferty biura!!!!!!!!!!!!

Skarpa nie miała ochoty powiadomić nas, o której, chociaż mniej więcej, jest powrót chociaż mieli być w kontakcie z miejscowym Puntatours i tam miała być wywieszka.

Ja to biuro szczerze odradzam syf, kiła i mogiła. Nie chciało mi się nawet kłócić z pilotem, nie będę też składał zażaleń, jedynym plusem tej podróży, było to, ze się skończyła szczęśliwie.

Pozdrawiam i odradzam Skarpę z całego serca
domel
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 31.07.2006 12:52

Widzę że wracałeś tym samym autokarem co ja. Rzeczywiście powrót do przyjemnych nie należał. Z drugiej strony nie rozumiem znacznej części pasażerów którzy wielkie pretensje (wiadomo co działo się na postojach) mieli głównie do Bogu ducha winnych kierowców. Na miejscu było w miarę ok. Nie było co prawda polskiego rezydenta (lecz taka właśnie była oferta) i ceny wycieczek fakultatywnych nie zgadzały się z tymi podanymi w Polsce (co i tak nie przeszkodziło mi zwiedzić Dubrownik za 35 euro z polskim pilotem).
iwonahrb
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonahrb » 31.07.2006 22:33

hej sookol
Czy opiszesz cos wiecej o swoim pobycie w Podgorze?Jak apartamenty?Jade z tego samego biura. czytajac te informacje troszke sie przerazilam. 8O Pozdrawiam. Iwona
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 01.08.2006 09:05

Odezwij się na gg: 1088434 lub skype: sokool27

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone