Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bośniacka piramida

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak
Bośniacka piramida

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 01.05.2006 18:52

Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 01.05.2006 22:45

To bardzo ciekawe informacje! Obserwujmy i dzielcie się informacjami, jak będzie coś nowego. Bardzo mnie to zaintrygowało.
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 02.05.2006 13:22

Mieliśmy dość ciekawy artykuł w Expressie Bydgoskim na ten temat w ostatni piatek. Bardzo mnie to zaintrygowało....piramidy i to o takiej wielkości w tej części świata to na prawdę frnomen :!: :!: :!: :!: :!:
I co jest najciekawsze posiadają tą samą charakterysteyke co piramidy Egipskie i Astecki / Inkaskie.

Ciekawe czy te miejsca będą udostępnione do zwiedzania :?: :?: :?:

PZDR
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 02.05.2006 13:43

Takie luźne skojarzenie: na półwyspie Pelješac żyją kojoty. Też ciekawe jak tam zawędrowały :?:

Do poczytania piramidach: http://www.bosnianpyramid.com
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 05.05.2006 13:47

Póki co, na razie tylko Osmanagic utrzymuje, że są tam piramidy. "Środowisko" archeologów zaczyna podawać w wątpliwość to odkrycie, czas na kiedy datuje się powstanie tych rzekomych budowli i przede wszystkim krytykuje się amatorstwo "odkrywcy".

Jeden z głosów przeciwnych w periodyku Archeologicznego Instytutu Amerykańskiego:
http://www.archaeology.org/online/features/osmanagic/
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 12.05.2006 00:04

MorskiPas napisał(a):Takie luźne skojarzenie: na półwyspie Pelješac żyją kojoty. Też ciekawe jak tam zawędrowały :?:

no wlasnie a co to to tak wyje po nocach?
sam sie smialem
ale cio to?
jarek21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek21 » 22.06.2006 23:12

co wyje?
Nie wiem, czy kojoty zawędrowały, stały bywalec na Peljesaczu twierdził, że to szakale, moja córka mówiła, że "szachale". Sprawdziłem w PWN- szakale na Bałkanach występują....

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone