Prośba o pomoc ;)
napisał(a) Przemek777 » 08.07.2010 13:56
W tym roku drugi raz jadę wraz z rodziną na 2 tygodnie do Chorwacji. Jedziemy na wyspę niedaleko Zadaru, więc za każde jej opuszczenie musimy, niestety, sporo płacić. W zeszłym roku zwiedziliśmy Split, Sibenik, Trogir, odbyliśmy rejs na wyspy Kornati i odwiedziliśmy Jeziora Plitvickie.
Teraz nie chcemy zbyt wiele razy wyjeżdżać z wyspy, natomiast planujemy przynajmniej jedną, dwudniową wycieczkę. I tu właśnie zaczyna się problem.
Marzymy o Dubrovniku i bardzo chcemy tam pojechać, spędzić jeden dzień. Następnie myślimy o udaniu się do Medjugorje i przenocowaniu tam. Kolejnego dnia chciałbym (co, bez wątpienia, będzie trudne) odwiedzić Mostar, Blagaj i Pocitelj, ponieważ te miejsca w Hercegowinie wydają mi się magiczne. Osobiście nie lubię zwiedzać "na szybko", ale w tym momencie to jedyne wyjście - na Medjugorje, Blagaj, Mostar i Pocitelj oraz powrót w okolice Zadaru (pewnie ok 250 km.) mamy tylko 1 dzień...
Bardzo proszę o rzeczowe porady: CO jest najbardziej wartego odwiedzenia w tamtych miastach, ILE kosztują wstępy do miejsc, które trzeba odwiedzić...i czy jest to w ogóle możliwe? Muszę jeszcze dodać, że prawdopodobnie jest tylko jeden kierowca...ale mam nadzieję, ze jeśli tylko te 2 dni na 14 mają być rzeczywiście meczące, to poradzi sobie z dłuuugą trasą. Proszę o jakieś opinie, bardzo chciałbym zobaczyć tamte miejsca i ciekawi mnie, czy to się uda. Z góry dziękuję