jakubk napisał(a):Czy w Neum jest jakiś kantor? Pytam w 2018 roku bo widziałem opinie że "bez problemu znajdziesz" a jakoś ani gugle ani nikt nic nie wie.
A na stacji jak płaciłem w EUR gotówką to widziałem jak dzielił przez 1.84 (stacja w centrum). To, że mają negatywne opinie w komentarzach google to po fakcie wiem (na szczęście lałem tylko pół baku).
A pytam bo chcę mieć na restauracje etc. i nie dać się więcej ocyganić Tak samo idąc do jakiegoś konzuma.
P.S. Kolejna sytuacja z dzisiaj: piwko w markeciku ileś tam marek, dwa kliknięcia w komputer i już pani mówi ile to jest euro (co do centa) ale reszta to na zasadzie pytania koleżanki (będącej na papierosie na zewnątrz) w stylu "kojko to je 1.3 ewra?" A i tak wyda pół na pół jak sobie uzna.
P.S. Sam sobie odpowiem na pytanie. Spytałem miłego kelnera w Lagunie i mi powiedział, że to trzeba iść do banku (unicredit obok dużego hotelu nad samym morzem). Dziś sprawdzone i za 100 EUR dostaliśmy 194 BAM co uznaję za super super przelicznik w porównaniu z historiami opisywanymi powyżej.
I tak, na straganach magnesy na lodówkę są po jeszcze lepszym przeliczniku 3BAM=1.5EUR i w restauracji na paragonie poniżej kwoty w markach jest w miarę uczciwa kwota w EUR ale w każdym innym miejscu (zwłaszcza na stacji w centrum) warto mieć marki.
Marianos napisał(a):Czy może mi ktoś powiedzieć jak trafić na targ w Trebinje. Czy jest to może koło hotelu Platani? I czy zapłacę tam w euro czy muszę mieć Bamy? Z góry dzięki za odpowiedź.
piekara114 napisał(a):Czy kupował ktoś zielona kartę na granicy? Jaka cena?
Niespodziewany wyjazd, a ZK w AXA na zamówienie i nie wiem czy na jutro dotrze....
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina