napisał(a) krzyswerm » 11.02.2014 21:10
Mikromir napisał(a):Tak BTW - czy ktoś może brał udział w raftingu na Neretvie? Możecie polecić sprawdzonego niedawno organizatora?
Może zaproponuję Ci rafting na Unie w Bihacu.
Są dwie możliwości: dla rodzin z dziećmi rafting ( a właściwie spływ) poniżej Bihaca - na tym byłem, lub w górze rzeki - w tej agencji z której korzystałem dostępny od 16 r.ż., ekstremalny (?), spływa się z wodospadów, w pełnym rynsztunku itp - namawiali mnie , ale nie chcieli słyszeć o dzieciach. Na pewno w internecie znajdziesz dokładniejsze opisy. Korzystałem z agencji "Una Kiro Rafting" z Bihaca. U mnie było bez zarzutów, mają pole namiotowe i możliwość noclegu w apartamentach.
Drugi rafting jaki mogę Ci polecić to oczywiście Tara. Tu spokojnie można płynąć z dziećmi - moje mają 6 i 11 lat. Korzystałem z agencji Drinatara, mieszczącej się w BIH, kilka kilometrów przed granicą z Czarnogórą w Scepan Polje. Tu również byłem zadowolony, rafting zaczynał się obfitym śniadaniem, potem transport i spływ ( dłuższy niż z agencji Czarnogórskich bo płyniesz jeszcze kawałek Driną). Potem super kolacja.
W razie pytań pisz.
Pozdrawiam Krzyś.