napisał(a) Franz » 17.02.2011 13:56
mariusz-w napisał(a):nad Tobą tylko niebo, a pod Tobą tylko "fale"
No i jeszcze to prawo moralne we mnie.

A co najmniej - poczucie nieograniczonej swobody...
Lidia K napisał(a):Przydługie i męczące wyjście nie było skoro na szczycie znalazłeś się w porannym chłodzie.
Ta pętla jest wycieczką na pół dnia. Sam byłem zaskoczony, że tak szybko znalazłem się u góry. Zwłaszcza, że miałem swieżo w pamięci morderczy maraton na Dinarę po chorwackiej stronie.
Lidia K napisał(a):Żebyś się nie czuł taki osamotniony w zdobywaniu drugiego wyższego wierzchołka melduję się na tym niższym

i idę dalej
Dziękuję za miłe towarzystwo.

Interseal napisał(a):Czy to są te trzy głowy, od których wywodzi się nazwa góry?
Trudno mi powiedzieć, co skłoniło do uczczenia Trzygłowego Boga akurat tą górą. Być może ilość tych "głów". Ale z kolei z innych miejsc nieco inna konfiguracja wierzchołków lepiej się prezentuje.
Na trzeciej fotce, na samym początku tej relacji (pierwsza strona) można się doliczyć co najmniej trzech "głów", jeśli nie więcej. To jest widok z doliny, co stanowi o bardziej prawdopodobnym pochodzeniu nazwy.
Zaś na fotce przed ogniskiem (piąta strona relacji) widać wyraźnie trzy "głowy", ale znów odrobinę inne. Bo wtedy wchodzi w ich skład ta turnia, którą w tej chwili mam już grubo poniżej.
Najważniejsze, że otaczała mnie tam Boska opieka.
Pozdrawiam,
Wojtek