weldon napisał(a):Wystraszyły się bidulki
Po jakiejś półgodzinie przyszła babinka i powiedziała, że one nic nikomu nie zrobią.
Kiedy to usłyszały, zaraz się uspokoiły.
Pozdrawiam,
Wojtek
Franz napisał(a):weldon napisał(a):Wystraszyły się bidulki
Po jakiejś półgodzinie przyszła babinka i powiedziała, że one nic nikomu nie zrobią.
Kiedy to usłyszały, zaraz się uspokoiły.
Pozdrawiam,
Wojtek
weldon napisał(a):
To masz nauczkę na przyszłość - psu, po prostu, trzeba powiedzieć że jest niegroźny i on już jest niegroźny
weldon napisał(a):A, tak przy okazji, to kiedyś chodziłeś z kijkami, a już dawno ich nie zauważyłem.
Nosisz, na wszelki słuczaj, jakiś gaz pieprzowy na takie okazje chociaż?
Nie mówię, że wszędzie (i pod wiatr ) ale właśnie na jakieś wałęsające się psy?
Franz napisał(a):Ciężko by mi było go użyć.
weldon napisał(a):Miałem na myśli jakiegoś natarczywego pieska albo misia
No dobrze, ewentualnie natarczywą Rumunkę, próbującą ci wcisnąć miedzianą patelnię
lub koronkową zasłonę, jako nieodzowny atrybut alpinisty [/color]
Franz napisał(a):weldon napisał(a):O ile sobie dobrze przypominam, to widząc ten krzyż, mamy Medjugorie za plecami.
Na wszelki wypadek wyjaśnię, że robiąc tę fotkę, nie miałem Medjugorje za plecami, a tylko w lewo od pokazanego krajobrazu.weldon napisał(a):On jest, tak jakby, za miastem, w kierunku Sarajewa.
Jeśli użyć sformułowania "za miastem", to on jest dokładnie w drugą stronę. Gdyby powiedzieć "przed miastem", to wtedy owszem - najpierw Mostar, potem Sarajewo.
Patrząc od meczetu Koski Mehmed-Pasza, ten krzyż jest widoczny na wzgórzu po prawej, ponad Starym Mostem. Widać go dobrze tutaj na piątej fotce.
Pozdrawiam,
Wojtek
czekor68 napisał(a):Pozdrawiam dopiero teraz czytam te relacje jest wspaniała.Co do krzyża to mam i ja jego fote.
czekor68 napisał(a):Szukałem tego zdjęcia w końcu znalazłem to jedne w przybliżeniu ,daleko mu do twoich.
czekor68 napisał(a):Franz zazdroszczę Ci tych wspinaczek.Niestety ja już nie mogę ,mam kłopoty z kolanami na domiar złego w poniedziałek w wypadku na kopalni kolejny raz skręciłem kolano i mam wolny czas dzięki czemu nadrabiam zaległości na forum . .
K2 napisał(a):Franz napisał(a):
Wykonana jest z południowego wschodu. W poprzek biegnie dolina Neretwy.
Medjugorie leży około 10km w lewo od pokazanego krajobrazu, z odchyleniem około 75 stopni od kierunku na Mostar.
Pozdrawiam,
Wojtek
Cześć Wojtek,
Ciekawi mnie skąd to ujęcie? Z takiej drogi która jest skrótem między Mostarem a Stolacem? Miałem w nią skręcić ale pojechałem przez Pocitej.
Pzdr
A ja mam pytanie czy może ktoś własnie jechał ta droga z Mostaru na Stolac i bodajż Svitave a potem do Neum bo taki drogowskaz spotkałem w Neum .Obsługa ze stacji odradzała mi te trasę ze niby nie jest wygodna ale na pewno ją sprawdzę bo wydaje mi sie krótsza i nie muszę zjeżdżać od strony Dubrovnika do Opuzen.
K2
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina