Franz napisał(a):Droga pnie się pośród pięknych krajobrazów, obfitujących w wapienne skały i wkrótce naszym oczom ukazuje się sylwetka zamku.
Franz napisał(a):Wyjeżdżam z miasta w kierunku południowym, ale już po kilku kilometrach odbijam w lewo, szosą na Gacko, a gdy ta ostro skręca w kierunku wschodnim, by się wspinać na zbocza pobliskich wzgórz, wybieram boczną drogę na wprost i po chwili mijam tablicę informacyjną z nazwą "Blagaj". Dojrzałem już do popołudniowej kawy, korzystam więc z faktu, że tu chałupy jeszcze dosyć rzadko rozrzucone i zjeżdżam na bok, chowając się w cieniu sporego drzewa. Najpierw zatem odrobina rozpusty z widokiem na szeroką dolinę oraz na ruiny zamku ponad nią. Ten zamek jest moim najbliższym celem i gdy kończę drugą kawę, składam majdan do wozu i podjeżdżam tak blisko, jak to tylko możliwe. Zostawiam wóz na końcu wyboistej drogi, wrzucam na grzbiet prawie pusty plecak i ruszam dróżką w górę.
Sol-Wagon napisał(a):1. czy możesz "pokazać" z jakiej drogi widać ten zamek?:)
Sol-Wagon napisał(a):2.z jakiej miejscowości / miejsca można zaatakować ten zamek? (rozumiem, że to ten sam)...
piotrf napisał(a):ASIULA HK napisał(a):Kompletnie mi nieznane, ale ciekawe miejsce
Jedno z moich ulubionych w B&H Trzeba je odwiedzić . . .
ASIULA HK napisał(a):plavac napisał(a):znam z licznych... relacji
Z relacji, to ja też , ale to zupełnie coś innego
plavac napisał(a):Czasem się zżymam na te relacje!
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina