Re: BiH - slalom między minami: Bjelasnica - Mostar
napisał(a) typ » 10.10.2014 14:16
Franz napisał(a):typ napisał(a):Dróg jest tam tak wiele, że opis słowny i tak w 100% nie pomoże. Co innego główne drogi, co innego boczne, szutrowe, które co chwila mają rozgałęzienia, jedne z nich prowadzą do celu inne do d... i trzeba zawracać
Ta, o której napisałem, to też asfalt. W relacji wspomniałem, gdzie w przybliżeniu zaczynają się szutry.
W wolnej chwili spróbuję zobaczyć to gmaps i może coś mi się uda zdziałać - nie znam tego.
Pozdrawiam,
Wojtek
gmaps to w skrócie google maps
czyli znasz
))
GPSies z kolei jest bardzo fajne do rysowania dróg, planowania i ściąganie od innych użytkowników. Potem wrzucasz sobie przed szybę w samochodzie (czy też sprawdzasz co jakis czas wyciągając z plecaka) i widzisz czy jedziesz dobrą drogą. Komunikaty skręć w prawo czy w lewo są niepotrzebne, bo korzystasz ze wzroku
Ale chodziło mi o google maps.
Kiedyś tam w wolnej chwili.
Tak na marginesie. Tez się uczę cały czas GPS, kilka lat temu nie używałem tego. Niby też było fajnie, ale ile prościej byłoby gdybym miał wtedy takie narzędzia jak teraz. Ile mniej straconego czasu. Może i przez to mniej przygód teraz jest
ale faktem jest, że w tak mało zamieszkałych regionach jak góry Albanii jak zastanie mnie mgła to w zasadzie bez GPSu można siąść i czekać. Nie ma ścieżki, która mnie gdzieś zaprowadzi. Jak nie widzę do przodu punktów orientacyjnych to nawet do namiotu mogę nie trafić. Po to m.in jest potrzebny GPS...