kulka53 napisał(a):Pętelka, hmmm .... ambitna
Może w 3 dni byśmy przeszli
kulka53 napisał(a):Widziałem drogę na zdjęciach, to tylko dla terenówek i to dobrych....
No ale może chociaż kawałek dałoby się podjechać
Jacek S napisał(a):...aha, więc tak to się nazywa, ciekawe.
Interseal napisał(a):Zapowiada się więc duży, tym razem bośniacki wyryp.
W zasadzie chyba pierwszy raz od czasu jak czytam Twoje relacje, pojawiło się okreslenie przez Ciebie długości trasy w godzinach... to także chyba o czymś świadczy tymbardziej, że dla mnie 16 godzin trasy, to inaczej mówiąc dwie doby .
Interseal napisał(a):Te śmieci... pomijając już fakt samej ich tutaj obecności, to ich były właściciel nie wykazał się zbytnio zasypując sobie drogę, a tym samym ograniczając miejsce wysypu.
maslinka napisał(a):Stećak pięknie się prezentuje na tle górskiego krajobrazu.
A jaka satysfakcja ze znalezienia go!
maslinka napisał(a):My niestety widzieliśmy "kamienie bogomiłów" (nawet nie wiem, czy to jest uprawniona nazwa?) tylko w Radimlji w Stolcu
Franz napisał(a):Ale wiesz - ja nie miałem tyle czasu.
Franz napisał(a):kulka53 napisał(a):Widziałem drogę na zdjęciach, to tylko dla terenówek i to dobrych....
No ale może chociaż kawałek dałoby się podjechać
Ja widziałem tylko na samej górze. Tam jest elegancka - dla każdego wozu. Nie wiem, jak po drodze...
Crayfish napisał(a):Pewnie sobie sam odpowiedziałem ... stawiam na "żwirową drogę".
kulka53 napisał(a):Ale sprawdzić nie zawadzi
Jacek S napisał(a):Wojtek - ja nie dlatego, że się czepnąłem znaków tylko dlatego, że nie znałem (stwierdzenie - aha, więc tak to się nazywa, ciekawe).
Jacek S napisał(a):Uczę się cały czas.
piotrf napisał(a):No to się dowiedziałem
piotrf napisał(a):Bo dla mnie 16 godzin to jeden ( bywa niecały ) dzień
Interseal napisał(a):Crayfish napisał(a):Pewnie sobie sam odpowiedziałem ... stawiam na "żwirową drogę".
Dobrze postawiłeś. Rozumiem, że miałeś tylko z "makadamem" problem? Chyba jesteśmy prawie krajanami?
Interseal napisał(a):W Cieszyńskiem określenie "cesta" jest jeszcze prawie normalnie w użyciu. Makadam to inaczej "szuter" czyli "szutrowo cesta"
Franz napisał(a):Interseal napisał(a):W Cieszyńskiem określenie "cesta" jest jeszcze prawie normalnie w użyciu. Makadam to inaczej "szuter" czyli "szutrowo cesta"
Bo w kraju po drugiej stronie Olzy słowo "cesta" dokładnie oznacza naszą "drogę".
mariusz-w napisał(a):Ja to znam tylko orzeszki makadamia ... ale na szczęście one nie szutrowe!
Crayfish napisał(a):Otóż właśnie tak dokładnie.
Mnie od razu skojarzyła się z "cestą svobody" - drogą wzdłuż podnóża Tatr Słowackich, z której swego czasu dość często korzystałem.
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina