Zakręcamy teraz w ruchliwą ulicę Baseskije, a przy synagodze wracamy na główny deptak starówki - Saraci, czyli ulicę Rymarską - w pobliżu Sahat kuli, czyli Wieży Zegarowej.
wajheczka napisał(a):Tak byłem na Maglić. Koło byłej stacji benzynowej skręca się i jedzie się asfaltem plus dziury i krótkimi miejscami po kamieniach do szlabanu, tam samoobsługa i kawałek za szlabanem kończy się to coś co nazywa się asfalt i do samej góry (nie licząc miejsca gdzie idzie się do wodospadu skakavca) jest kamienista droga, miejscami woda która płynęła w czasie deszczu zrobiła sobie głębokie koryta, miejscami przejazd jest możliwy tylko przy prawej lub lewej stronie czyli równa się podrapanie lakieru przez gałęzie (tak u mnie się stało) i tak na samą górę. (teraz zapomniałem jak to miejsce się nazywa) z tamtąd jest na tabliczce napisane 3h to ten szlak co są liny. Ja byłem tak w. .. ze weszłem za 1.45min. Droga tragedia. Jak bym wiedział ze jest taka to bym wynajął miejscowego żeby mnie zawiózł. Jadąc to zastanawiałem się czy jest możliwe złapanie 4 kapci na raz i doszłem do wniosku ze tak wystarczy tą drogą jechać na kiepskich oponach. Pozdro
Perfosagita napisał(a):Znając Twoją dociekliwość (choć to jeszcze nie koniec) widzę, że pomimo obaw związanych z brakiem planu zwiedzania miasta, niewiele ominąłem.
Dodam jeszcze tablicę wspominającą dzień w którym Gavrilo "zaciukał" następcę autryjackiego tronu w 1914 roku i muzeum Aliji Izetbegovićia.
Perfosagita napisał(a):Dzięki za BiH w Twoim wydaniu.
wajheczka napisał(a):Wojtek mam prośbę chyba w tym wątku widziałem zdjęcie kamiennego mostu przez rzeka w dole robione z góry. w opisie pisało ze jest to most koło Jablanicy . teraz przed wyjazdem na Bałkany jakoś nie mogłem go znaleźć w tym wątku ale myślałem ze wiem gdzie on się znajduje . wracając wczoraj do domu chciałem zobaczyć ten most ale będąc koło Jablanicy pojeździłem trochę ale nie natrafiłem na niego. mógłbyś to zdjęcie jeszcze raz zamieścić i opisać jak do niego trafić. Pozdro.
wajheczka napisał(a):ale zepsułem sprawę. byłem na tym moście co jest czarna kreska a trzeba było jeszcze pojechać kawałek.
katja_24 napisał(a):Wojtku, gdzie znajduje sie ten most? Może dla mnie będzie po drodze Bo do Sarajewa też sie wybieram w drodze powrotnej z Albanii.
Franz napisał(a):katja_24 napisał(a):Wojtku, gdzie znajduje sie ten most? Może dla mnie będzie po drodze Bo do Sarajewa też sie wybieram w drodze powrotnej z Albanii.
Trebinje. Prawdziwe arcydzieło.
Blisko Dubrownika i Herceg Novi.
Franz napisał(a):katja_24 napisał(a):Wojtku, gdzie znajduje sie ten most? Może dla mnie będzie po drodze .....
Trebinje. Prawdziwe arcydzieło.
Blisko Dubrownika i Herceg Novi.
Pozdrawiam,
Wojtek
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina