Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bosnia i Hercegovina-noclegi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Bosnia i Hercegovina-noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.06.2006 21:12

Witam.Za dwa tygodnie jade do Cro przez BiH i Czarnogore,planujemy nocleg w Tuzli lub Sarajevie,moze byc tez oczywiscie gdziekolwiek na trasie od granicy Chorwacko-Bosniackiej do Sarajeva wlasnie.Interesuja mnie niedrogie nocowanie,ale bez przesady,warunki to rzecz drugorzedna.Nie znalazlem niczego interesujacego w archiwum forum,wiec bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 01.06.2006 22:14

Witaj kaszubie,
Wczoraj na którymś z wątków ktoś dał namiar na sympatyczny pensjonat w Bilje (kilkanaście km przed Osijekiem).To będzie ok 1100 km z Gdańska.Z drobnym odpoczynkiem da się dojechac.W ubiegłym roku jechałem z Sopotu na nockę (wyjazd ok 22) Następnego dnia ok 20 dojechałem na odpoczynek w Szekszard i gdybym w drodze nie zbłądził troszeczku to to te 100km do Bilje bym spokojnie dojechał.

tu masz link do tego pensjonatu
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=3573

Życzę miłego wypoczynku.Zazdroszczę Ci ,ja dopiero we wrześniu jadę (druga wyprawa do CRO a może częściowo do Czarnogóry)

pozdr
Andrze
ps.w necie znalazłem namiary na kilka niedrogich pensjonatów w Szekszard ale ponieważ było już pózno i z językiem w ząb to nie znalazłem noclegowni i spanko było na stacji benzynowej
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 01.06.2006 22:26

Noclegi w Sarajewie są niestety drogie - chyba z powodu niedoboru hoteli. Parę lat temu spałem w hotelu w Zenicy - kilkadziesiąt km przed Sarajewem (licząc trasę z Polski). Jest tam sporo hoteli a ten który wybrałem widać z drogi - wielki wieżowiec ala wczesny Gierek vel Tito-bandito :wink:
To było 100DM/200PLN za 4osoby ze śniadaniem, można było płacić kartą, standart **** W Sarajewie to samo było x2. Myślę że jeśli chcesz zwiedzić Sarajewo (a warto wdepnąć na parę godzin) to Zenica jest dobrym miejscem na nocleg a następnie poranny desant w Sarajewie
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 01.06.2006 22:38

A nocował ktoś może w Mostarze bądź okolicach?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.06.2006 15:16

niezawodny napisał(a):Noclegi w Sarajewie są niestety drogie - chyba z powodu niedoboru hoteli. Parę lat temu spałem w hotelu w Zenicy - kilkadziesiąt km przed Sarajewem (licząc trasę z Polski). Jest tam sporo hoteli a ten który wybrałem widać z drogi - wielki wieżowiec ala wczesny Gierek vel Tito-bandito :wink:
To było 100DM/200PLN za 4osoby ze śniadaniem, można było płacić kartą, standart **** W Sarajewie to samo było x2. Myślę że jeśli chcesz zwiedzić Sarajewo (a warto wdepnąć na parę godzin) to Zenica jest dobrym miejscem na nocleg a następnie poranny desant w Sarajewie

ja tez uwazam,ze Sarajevo jest dosc drogie,przejrzalem kilka stron z hotelami i zwatpilem.Propozycja Andrzeja G jest dobra,blisko Sarajeva i niedrogo,obiekt wyglada niezle.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.06.2006 15:40

Andrzej G napisał(a):Witaj kaszubie,
Wczoraj na którymś z wątków ktoś dał namiar na sympatyczny pensjonat w Bilje (kilkanaście km przed Osijekiem).To będzie ok 1100 km z Gdańska.Z drobnym odpoczynkiem da się dojechac.W ubiegłym roku jechałem z Sopotu na nockę (wyjazd ok 22) Następnego dnia ok 20 dojechałem na odpoczynek w Szekszard i gdybym w drodze nie zbłądził troszeczku to to te 100km do Bilje bym spokojnie dojechał.

tu masz link do tego pensjonatu
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=3573

Życzę miłego wypoczynku.Zazdroszczę Ci ,ja dopiero we wrześniu jadę (druga wyprawa do CRO a może częściowo do Czarnogóry)

pozdr
Andrze
ps.w necie znalazłem namiary na kilka niedrogich pensjonatów w Szekszard ale ponieważ było już pózno i z językiem w ząb to nie znalazłem noclegowni i spanko było na stacji benzynowej

dzieki za link,przyda sie,tanio i przyzwoicie.Wyjezdzamy okolo 3 rano,ale na spokojnie powinnismy tam dojechac.Dwa lata temu wyjechalismy tak jak Wy o 22 i o 21 nastepnego dnia bylismy za Sarajevem w miescie Foće.Polecam Czarnogore,jest bajeczna,warto nadlozyc drogi.
hania731
Croentuzjasta
nocleg w okolicach Mostaru

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.06.2006 12:31

Może poradzicie gdzie można zanocować w rejonie Mostaru,czy w samym Mostarze,czy gdzieś w oklicy.Poszukuję jednego noclegu w drodze na Peljesac.
kaszubskiexpress
Weteran
Re: nocleg w okolicach Mostaru

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.06.2006 15:18

hania731 napisał(a):Może poradzicie gdzie można zanocować w rejonie Mostaru,czy w samym Mostarze,czy gdzieś w oklicy.Poszukuję jednego noclegu w drodze na Peljesac.

Haniu z Mostaru na polwysep jest juz dosc blisko,chyba ze chcesz zostac kilka godzin w mostarze.
http://www.pansion-rose.ba/sobe.htm
http://www.prodaja-nekretnina.com/ba/li ... u-203.html
http://www.jahu.net/oglasi/info.php?id=247

a pozqa tym mozesz przejrzec forum z tym tematem
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.06.2006 18:38

Taki mieliśmy pierwotny plan,żeby od razu pojechać do celu.Ale postanowiliśmy zobaczyć Sarajewo,a potem okolice Mostaru i Medugorje i dlatego postanowiliśmy się zatrzymać tam na nocleg.Dlatego czegoś szukam.
dzięki za linki.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.06.2006 18:45

a czy spałeś w kórymś z tych apartamentów i możesz powiedzieć coś więcej na ich temat?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.06.2006 14:37

hania731 napisał(a):a czy spałeś w kórymś z tych apartamentów i możesz powiedzieć coś więcej na ich temat?

nie,nie spalem w zadnym z tych miejsc..............szczerze mowiac w tym roku do Mostaru wybieram sie poraz pierwszy a wlasciwie wybieralem sie kilka razy, ale jakos nigdy nie wychodzilo,w tym roku napewno tam pojade.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 12.06.2006 11:35

Zarezerwowałam nocleg w pensjonacie z pierwszego linku,który mi podałeś.I zobaczymy jak będzie.
Dzięki.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.06.2006 16:37

hania731 napisał(a):Zarezerwowałam nocleg w pensjonacie z pierwszego linku,który mi podałeś.I zobaczymy jak będzie.
Dzięki.

milego wypoczynku i zdaj relacje po powrocie
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 12.06.2006 16:48

ok,oba noclegi " w drodze" znalazłam na forum,jeden koło Osiejka,a drugi własnie w Mostarze.
Dam znać po przyjeździe czy warto było się tam zatrzymać.Jedziemy 10.lipca.jeszcze trochę czasu,ale już rozmyślam...
tomsik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomsik » 12.06.2006 17:47

spalem pare dni temu w Pension Rose w Mostarze. Utargowalem z 35 na 30 Euro za dwojke. Pokoj ladny, z TV, akurat obejrzalem meczyk Polska - Ekwador. Troche lozko za krotkie dla kogos ponad 180 cm. Poza tym mili gospodarze, rano dobre sniadanko. Pension jest przy drodze wylotowej na Dubrovnik i jakies 10 min pieszo od starowki. POLECAM
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone