napisał(a) ZenDan » 09.04.2013 13:22
W Nexo jest Park Motyli to takie miejsce gdzie można zoboczyć żywe motyle z różnych zakątków świata coś podobnego do palmiarni, jest ich tam mnóstwo siadają na nosie
na ramieniu ale wstęp jak dla nas dość drogi 45 zł os dorosła
Do Nexo kursuje regularnie prom "Jantar" z Kołobrzegu rejs trwa ok. 1,5 h jest dość mały zabiera tylko ludzi ewentualnie rowery. Jest na Bornholmie też muzeum starych samochodów, ale tam nie dotarliśmy mieliśmy za to okazję zobaczyć je na drodze jechały w takiej kawalkadzie nie udało sie zrobić fotek bo się z nimi minęliśmy na drodze. Kończąc moją relację dopowiem że byliśmy wyspą zauroczeni, wracaliśmy w dobrych humorach, pogoda była dobra słoneczna, ok 24st w cieniu, oporócz pierwszgo dnia jak wcześniej wspomniałem. W drodze powrotnej, zamiast jechać tak jak w tamtą stronę czyli przez Olszynę, zachciało mi się szybko do Polski, skręciłem na przjście Szczecin-Kołbaskowo to był mój wielki błąd, do Gorzowa Wlk. była nowa droga S3 ekspresówka nie mam pojęcia czemu nie autostrada, ale potem to totalna masakra, przebudowy, korki, radary co kawałek, psycha siada niesamowicie tak aż do A4 we Wrocku, ale ogólnie super. Wrzucę jeszcze parę fotek i to już koniec
- Załączniki:
-
- wędzarnia w Nexo
-
- je obiad:)
-
- jest wielkości dłoni
-
- akurat cumuje polski prom "Jantar"