Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser
Re: Dojazd do Borka

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.11.2008 21:38

Sławomir Wocial napisał(a):
skee napisał(a):
Joan65 napisał(a):Witam, :lol:
od kilku lat podróżujemy po Chorwacji i tym razem wybór padł na Płw. Peljesac, a konkretnie Borak-Dingać - Villa Gloria.
Mam parę pytań do obeznanych fanów Borka.
Kto wie gdzie jest Villa Gloria - tzn jak daleko od morza bo z opisami to róznie bywa (sami wiecie)?
Jak wygląda ostatni etap drogi od tunelu, czy rzeczywiście jest tak strasznie jak tu ktoś opisywał i czy po zmierzchu da się jechać?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam uzależnionych od Croatii
Joan65

Sam tunel OK, ale zjazd po nim... Chociaż jeszcze gorszy wydaje się podjazd, bo pniesz się pod ostro górę, a jak już dojedziesz, to musisz mieć szczęście, żeby akurat nikt nie jechał asfaltem. W przeciwnym razie masz ostry start z ręcznego... Ale miejsce wynagrodzi Wam wszystko... Pozdrawiam.

Ludzie !!! Nie róbcie scen :):):) Bez przesady... Droga jak droga, da się nawet podbiec... 17 min 15 sek :):) od Anadingač do tunelu :) Jak nie będziesz przekraczał 70 km/h to będzie ok :) Są mijanki, spoko można jechać. Warto pojechać jeszcze dalej 7 km do Trstenica, na lody... Tylko tam trzeba składać lusterka... :):) Co do Villi to choć byłem 5 razy w Dingač to Ci nie pomogę za bardzo, to chyba jakaś nowa budowla...

Gratuluję kondycji 8) Budowla nówka , trochę poniżej pierwszej restauracji , po lewej stronie.... , widziałem tam Szwedów :D
Pozdrav.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 07:31

Co masz na mysli gratulujac kondycji? Wysokość połozenia tego domu ? Aż tak źle? A jak daleko do morza?

Pozdrawiam Joan56
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 25.11.2008 08:32

Joan65 napisał(a):Co masz na mysli gratulujac kondycji? Wysokość połozenia tego domu ? Aż tak źle? A jak daleko do morza?

Pozdrawiam Joan56

MKM gratuluje Sławkowi kondycji za odcinek i czas w jakim go pokonał :D . Dla mnie każdy odcinek biegiem to duuuuży wyczyn :lol: . A z tą willą to jest bardzo trudny kontakt. Około półtora miesiąca temu wysłałem do nich e-mail z zapytaniem i nic. Zero reakcji.
Pozdrawiam :papa:
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 25.11.2008 08:34

Sławek a ta prędkość 70 km/h to odnośnie biegu? :lol:
Joan65
Cromaniak
Villa Gloria

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 08:49

Ja też długo czekałam na odpowiedź, ale teraz bez problemu mam kontakt z córką . Już nawet zaliczkę posłałam na adres jej ojca. Może spróbuj na ten adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam Joan65
Kadi
Croentuzjasta
Re: Villa Gloria

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 25.11.2008 08:55

Joan65 napisał(a):Ja też długo czekałam na odpowiedź, ale teraz bez problemu mam kontakt z córką . Już nawet zaliczkę posłałam na adres jej ojca. Może spróbuj na ten adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam Joan65

Dzięki, ale już zrobiłem rezerwację w Borku :D
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 09:28

my tam będziemy od 01.08.
Srebrno-złote megane combi

Udanych wakacji
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.11.2008 10:09

Kadi napisał(a):Sławek a ta prędkość 70 km/h to odnośnie biegu? :lol:

A jak? :)
My będziemy w Dingač od 7.08... Praktycznie cały sierpień i kawałeczek września ktoś z moich znajomych będzie u Bobo albo u Ivo :)
Szukam czegoś na Hvarze, na pierwszy tydzień wyjazdu. Z jednej strony podoba mi się Zavala, a z drugiej strony fajne byłoby miejsce żeby wieczorkiem przejść się na spacer gdzieś na ryneczek i browca wypić. Takie przedmieścia. Człowiek odzwyczaił się od szukania... I ceny chyba wyższe niż na lądzie :)
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 25.11.2008 10:20

Czytam i czytam i coraz bardziej zaczyna mi sie podobać :D czy w okolicy ,która tak barwnie opisujecie ,sa jakieś małe,przydomowe kempingi ? Będe wdzieczny za jakieś wskazówki
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 10:49

Na wyspach jest zawsze drożej. Byłam na Brac w sierpniu- ceny owoców (przegięcie pały 70 kn za winogrona), lodów, browarki, napoje - zdecydowanie droższe. W sklepach piwo normalnie.
Kwatery pewnie też droższe, ale nie sprawdzałam, bo wpadliśmy tam na 1 dzień.
Z Peljesaca planuję wyprawę na Korculę, Mljet, do Czarnogóry i oczywiście zwiedzanie półwyspu zakąszane mulami, gavuni, winiaczem, itp.
Jak ja wytrzymam do tego lata :roll:
Ale cóz póki co narty smaruję na jakieś szusy styczniowe
POZDRAV
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.11.2008 10:55

Na Korčule, kwestia sekund :) Na Mljet z Trstenica, a Czarnogóra to kawałek drogi...
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 11:01

Czy na Mljet płynie się z samochodem, bo na Korculę to zamierzam z autem ale na Mljet nie wiem czy można i czy trzeba koniecznie.
?????
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.11.2008 11:06

Joan65 napisał(a):Czy na Mljet płynie się z samochodem, bo na Korculę to zamierzam z autem ale na Mljet nie wiem czy można i czy trzeba koniecznie.
?????

Ja płynąłem z Trstenica bez samochodu bo to stateczek wycieczkowy a nie prom. Poza tym tam samochód się nie przydaje , bo zwiedzanie jest z buta, rowerem albo kajaczkiem :) W cenie biletu do Parku jest przepłynięcie z grobli na wyspę i powrót... Na Korčuli chcesz zwiedzać Korčule czy Korčule wyspę? Bo jeśli samo miasto to samochód zbędny.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 25.11.2008 11:28

Wielkie dzięki. Korcula jako wyspa oczywiście koniecznie. Lubimy wioseczki z małymi konobami gdzie ser i oliwę można na przykład kupić.
A po Mljecie w takim razie może rowerkami pośmigamy. Moje dzieci już są duże (15 i 13 lat) więc nie ma problemu.
W tym roku jeździlismy po Bośni - Mostar super , wodospady Kravica polecam jak kto nie był warto i póki co "z darma"
jeśli ktoś szuka małej, cichej wioseczki niedaleko Omisia to polecam Marusici - bajkowa wieś, jakieś 20 domów, 2 knajpy, sklep typu mydło i powidło i w co drugim domu właściciel to Marusic. Fajna baza wypadowa do zwiedzania.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 25.11.2008 12:29

Joan65 napisał(a):[Z Peljesaca planuję wyprawę na Korculę, Mljet, do Czarnogóry i oczywiście zwiedzanie półwyspu zakąszane mulami, gavuni, winiaczem, itp.]]

Hmm też mam podobne plany tylko jak już to najpierw Sarajewo i Czarnogóra (park Durmitor ) - w drodze na Peljesac . Tam tydzień a drugi tydzień na Makarskiej Riwierze .
Swoją droga czytam czytam i dalej nie wiem co wybrac - Borak , Żuljana , Trsenik czy może przedmieście Orebica np.Mokalo .....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone