Na pewno pozdrowię. Napisz jeszcze czy rezerwowaliście wcześniej pokoje, czy prosto z autka tam wpadliście?
Pozdrawiam.
Kadi napisał(a):Ok, dzięki. Trochę już czytałem, ale na taki szczegół nie trafiłem. Poszukam dokładniej i popytam, powinienem coś znaleźć.
Pozdrawiam.
jorgus111 napisał(a):Nie masz co rezygnować z autostrad węgierskich , bo to koszt ok 28-30 zł. , a e-winetkę kupisz nie wychodząć z domu i nawet nie będziesz się musiał nigdzie zatrzymywać, bo wydrukujesz ją sobie w domu
Polecam
Kadi napisał(a):Nie chodzi mi o rezygnację z autostrad, tylko czy jadąc trasą ...Kosice-Miskolc-Budapeszt-Osijek i dalej przez BiH będę jechał autostradami. Wg mapy to drogi nr E77 i E73, wydaje mi się, że zwykłe, jedyny odcinek pomiędzy Presov a Kosice wygląda na autostradę. Jak wiecie jak tam jest rzeczywiście to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer napisał(a):Co Ty masz za mapy
Od Miskolca do Budapesztu jest autostrada M3
http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=MOTORWAYS
Joan65 napisał(a):Witam,
od kilku lat podróżujemy po Chorwacji i tym razem wybór padł na Płw. Peljesac, a konkretnie Borak-Dingać - Villa Gloria.
Mam parę pytań do obeznanych fanów Borka.
Kto wie gdzie jest Villa Gloria - tzn jak daleko od morza bo z opisami to róznie bywa (sami wiecie)?
Jak wygląda ostatni etap drogi od tunelu, czy rzeczywiście jest tak strasznie jak tu ktoś opisywał i czy po zmierzchu da się jechać?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam uzależnionych od Croatii
Joan65
skee napisał(a):Joan65 napisał(a):Witam,
od kilku lat podróżujemy po Chorwacji i tym razem wybór padł na Płw. Peljesac, a konkretnie Borak-Dingać - Villa Gloria.
Kto wie gdzie jest Villa Gloria - tzn jak daleko od morza bo z opisami to róznie bywa (sami wiecie)?
Jak wygląda ostatni etap drogi od tunelu, czy rzeczywiście jest tak strasznie jak tu ktoś opisywał i czy po zmierzchu da się jechać?
Joan65
Sam tunel OK, ale zjazd po nim... Chociaż jeszcze gorszy wydaje się podjazd, bo pniesz się pod ostro górę, a jak już dojedziesz, to musisz mieć szczęście, żeby akurat nikt nie jechał asfaltem. W przeciwnym razie masz ostry start z ręcznego... Ale miejsce wynagrodzi Wam wszystko... Pozdrawiam.
Sławomir Wocial napisał(a):skee napisał(a):Joan65 napisał(a):Witam,
Joan65
Sam tunel OK, ale zjazd po nim... Chociaż jeszcze gorszy wydaje się podjazd, bo pniesz się pod ostro górę, a jak już dojedziesz, to musisz mieć szczęście, żeby akurat nikt nie jechał asfaltem. W przeciwnym razie masz ostry start z ręcznego... Ale miejsce wynagrodzi Wam wszystko... Pozdrawiam.
Ludzie !!! Nie róbcie scen :):) Bez przesady... Droga jak droga, da się nawet podbiec... 17 min 15 sek :) od Anadingač do tunelu Jak nie będziesz przekraczał 70 km/h to będzie ok Są mijanki, spoko można jechać. Warto pojechać jeszcze dalej 7 km do Trstenica, na lody... Tylko tam trzeba składać lusterka... :) Co do Villi to choć byłem 5 razy w Dingač to Ci nie pomogę za bardzo, to chyba jakaś nowa budowla...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne