Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.10.2008 12:18

Nigdy nie plażowałem w Borku, ale nie wydaje mi się żeby był z tym problem. Ta plaża na końcu Borka nie jest taka mała. Ale tak jak mówiłem nigdy tam nie plażowałem.
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 18.10.2008 18:56

Witam . Bankomat jest na stacji benzynowej w Potomje , co do plaży to pierwsza jest zatłoczona na drugiej znajdziesz miejsce bez problemu. Jedzenie w Boraku jest pyszne a wino jeszcze lepsze . Pozdrowienia.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.10.2008 19:04

Jeśli mówią że jest to pewnie jest :) W tym roku nie byłem to do końca nie wiem :) Co do jedzenia w Borku to rzeczywiście jest niezłe, mi bardzo smakują mule i gavuni w Dalmatinska Kuća. Wino znam tylko od Bobo, poza tym znawcą to ja nie jestem :) Ale wieczorkiem, na gorących kamieniach plaży , smakuje mi...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.10.2008 19:42

Sławomir Wocial napisał(a):W Borku są dwie konoby, ta na zdjęciu jest nowsza i jest bliżej plaży, tej większej plaży. Druga plaża jest mniejsza i znajduje się w środku Borka, schodzi się schodami. Druga konoba to Dalmatinska Kuća, też bardzo miła. W tej pierwszej był przystojny kelner (ocena żony). :) Trstenic to mieścinka w której są sklepiki i mini targ, poczta. Kilka knajpek. Dojazd kapitalny :) Na plaży tam nie byłem , nie było takiej potrzeby mając swoją w Dingaču.
Do zwiedzenia, wg mnie to : Korčula, Orebić, jego oba samostany, cmentarz, sv. Iljia, Lovište, Dubrovnik, arboretum w Trsteno, Mljet, Divna...

... Ten przystojny kelner był nawet na urodzinach , bo to już jeden z klapy Dingac . Jeszcze bardzo młody i dużo się musi od Ivo nauczyć :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.10.2008 19:50

Kadi napisał(a):Plaże w Borku wydają się dosyć małe. Jak to wygląda w rzeczywistości, czy nie trzeba wstawać o świcie żeby zająć kawałek miejsca?

Kto wstaje o świcie w Borku :? Nie ma żadnej potrzeby . Plaże są jednak dosyć zatłoczone z tego co widziałem . Gdyby Ci było za ciasno, to na Zaglavak - tam jest dopiero przestrzeń :D
Jeszcze trochę foto z Borka - http://www.peljesac.cz/foto/index.htm
Pozdrav.
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 18.10.2008 21:33

Spoko, za ciasno to mi nie będzie, tylko żeby dzieciaki nie podeptały innych ludzików.
W jakich mniej więcej cenach kręcą się te smakołyki w knajpkach? I co to są gavuni :roll: ?
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 18.10.2008 22:01

Czy gavuni to te małe rybki smażone na hrupko i słono? Co tez browarka to za dużo nie zjesz? Jeśli tak to mniaaaaam :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 19.10.2008 06:35

Kadi napisał(a):Czy gavuni to te małe rybki smażone na hrupko i słono?

Tak, gavuni to panierowane, smażone rybki przygotowane na słono :lol: jedzone w całości :wink:

Obrazek

Pozdravki dla sąsiada :papa:
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 19.10.2008 06:41

Tak, gavuni to panierowane, smażone rybki przygotowane na słono :lol: jedzone w całości :wink:

A witam sąsiada :papa:
Dzięki za odpowiedź. Powoli zbliża się czas śniadania i nie miałbym nic przeciwko takiemu daniu teraz.... oczywiśnie na Cro. :lol:

Pozdrawiam.
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 21.10.2008 20:36

Napiszcie proszę czy na plażach w Borku są jeżowce? :roll:

Podrawiam :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.10.2008 21:02

Kadi napisał(a):Napiszcie proszę czy na plażach w Borku są jeżowce? :roll:

Podrawiam :papa:

Tego lata na pewno nie było :D
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 21.10.2008 21:44

A to jest tak, że jednego lata są a drugiego nie? :roll:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 21.10.2008 23:25

Kadi napisał(a):A to jest tak, że jednego lata są a drugiego nie? :roll:

nie.....MKM był tam w tym roku , więc wie że ich nie było...w minionych latach był w innych miejscowościach i jeżowcami na plażach w Borku się nie interesował :D .
Ja dodam ze w 2004 też ich nie było :wink:
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 22.10.2008 07:13

He he. Żartownisie :lol:
Mam nadzieję, że do następnego roku nic się nie zmieni :roll:

Pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2008 07:56

Jeżowce nie są groźne jeśli się na nie nie nastąpi bosą stopą :lol:
Na Pelješacu nie byłem , ale tam buty do wody raczej są niezbędne, więc chronią stopy podwójnie
- i od ostrych kamieni i od ewentualnych jeżowców.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone