napisał(a) dorota777 » 01.04.2009 21:22
Czy w lipcu na tych dwóch plażach jest tłoczno, czy da się poleżeć?
Mam nadzieję, że nie trafię na towarzystwo osób, które przychodzą z samego rana rozkładają karimaty centralnie na środku poczym zjawiają się na 2 godzinki przed południem, następnie ewakuują się pozostawiając zajęte miejsce aby zjawić się po południu. Takie zjawisko nagminnie występuje w Tucepi i Baśce (Krk) w godzinach około południowych plaża jest w 50 procentach pusta lecz w 100% zajęta. . Przecież ludzie spędzają czas na plaży w różnych godzinach. My jesteśmy na niej głównie w czasie kiedy puste karimaty zajmują miejsce.
Wiem, że w godzinach między 12 a 16 jest bardzo niezdrowo przebywać na słońcu, ale my właśnie zdążymy się wyspać wypić poranną leniwą kawkę i w ten sposób o koło południa zjawiamy się na plaży. Potem kiedy robi się już "zdrowo" i zjawiają się właściciele zajętych miejsc my wracamy na kąpiel, obiad i wyjazd na zwiedzanie okolicy bliższej i dalszej. Trochę się rozpisałam, ale może jeszcze wystosuje przy okazji apel : PROSZĘ ZAJMUJCIE KOCHANI RODACY MIEJSCE, TYLKO WTEDY KIEDY JESTESCIE NA PLAŻY, DAJCIE SZANSE NA UPRAGNINE MIŁE WAKACJE INNYM !!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano 01.04.2009 21:27 przez
dorota777, łącznie edytowano 1 raz