Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 02.01.2009 09:45

Czy na Peljesacu znajdę te cudowne stworzonka, które przerażały moich znajomych w Rogożnicy? Inwazję zaczynały od 22.00 i niestety dla niektórych była to godzina opuszczenia tarasu :lol:
Pozdrawiam.

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.01.2009 11:35

W czasie jednego z naszych pobytów były ich miliony...
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 02.01.2009 14:10

Sławomir Wocial napisał(a):W czasie jednego z naszych pobytów były ich miliony...

No to troszkę mnie zmartwiłeś :?. Bo o ile mnie one nie przerażają, to nie do końca za nimi przepadam. A najgorsze jest to, że są strasznie namolne i miałem wrażenie, jakby za punkt honoru miały skoczyć ludziom na głowy :x
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.01.2009 17:51

Taaa.... :) jak byliśmy wtedy z naszymi znajomymi to czasem dało się słyszeć wrzask świadczący o spotkaniu skakavca :) Rzeczywiście było ich dużo, łapały je nietoperze i małe koty które zjadały je aż chrzęściło...
oszczep
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) oszczep » 20.03.2009 04:01

Pytanie do "mkm" - czy posiadasz może bezpośredni kontakt na villę Hanija w Borak?
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 20.03.2009 17:34

Sławomir Wocial napisał(a): Ja płynąłem z Trstenica bez samochodu bo to stateczek wycieczkowy a nie prom. Poza tym tam samochód się nie przydaje , bo zwiedzanie jest z buta, rowerem albo kajaczkiem :) W cenie biletu do Parku jest przepłynięcie z grobli na wyspę i powrót... Na Korčuli chcesz zwiedzać Korčule czy Korčule wyspę? Bo jeśli samo miasto to samochód zbędny.

Chciałbym jeden dzień poświęcić na Park Mljet :wink:
Pytanie głównie do Sławka... gdzie te rowery się pożycza, za ile i może jakieś inne szczegóły,
-jeśli pieszo, to ile km. jest do przejścia? (dzieci) :?
-czy czasowo zdążymy i rower i kajak i powrót na stateczek wycieczkowy?
- o której start i o której powrót z wyprawy??
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.03.2009 18:32

oszczep napisał(a):Pytanie do "mkm" - czy posiadasz może bezpośredni kontakt na villę Hanija w Borak?

Nietety nie ... Kontakt jest tylko przez agencję Sarka Koucka :) http://www.dovolenavchorvatsku.cz/adresa.html
Agecja pewna i sprawdzona :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.03.2009 21:35

maciej1969 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a): Ja płynąłem z Trstenica bez samochodu bo to stateczek wycieczkowy a nie prom. Poza tym tam samochód się nie przydaje , bo zwiedzanie jest z buta, rowerem albo kajaczkiem :) W cenie biletu do Parku jest przepłynięcie z grobli na wyspę i powrót... Na Korčuli chcesz zwiedzać Korčule czy Korčule wyspę? Bo jeśli samo miasto to samochód zbędny.

Chciałbym jeden dzień poświęcić na Park Mljet :wink:
Pytanie głównie do Sławka... gdzie te rowery się pożycza, za ile i może jakieś inne szczegóły,
-jeśli pieszo, to ile km. jest do przejścia? (dzieci) :?
-czy czasowo zdążymy i rower i kajak i powrót na stateczek wycieczkowy?
- o której start i o której powrót z wyprawy??

maciej , ze szczegółową odpowiedzią to może być problem bo ja na Mljet byłem z 5 lat temu... Statek(ja płynąłem z Trstenica) płynął z 50 minut nieźle bujało :) Po dotarciu na Mljet kupuje się bilety do Parku i z buta szliśmy przez las kilkanaście minut. Dochodzi się do grobli łączącej dwa jeziora i tam były wypożyczalnie. Tu się wsiadało na stateczek który w cenie biletu do Parku przewozi Was na wyspę gdzie jest samostan. Zwiedzania na 45 minut, ładne miejsce. Na wysepce czekacie na stateczek który Was zabierze znowu do grobli. Co do cen wynajmu to nie wiem, tak jak i ie wiem jaki jest rozkład jazdy statków dopływających na Mljet. Zapewne można to w necie sprawdzić.
oszczep
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) oszczep » 21.03.2009 10:28

mkm napisał(a):
oszczep napisał(a):Pytanie do "mkm" - czy posiadasz może bezpośredni kontakt na villę Hanija w Borak?

Nietety nie ... Kontakt jest tylko przez agencję Sarka Koucka :) http://www.dovolenavchorvatsku.cz/adresa.html
Agecja pewna i sprawdzona :D

Dzięki
dorota777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota777 » 31.03.2009 13:03

Witam,
mam pytanie czy mógłby mi ktoś z miłośników miejscowości Borak napisać coś o Domu Ficus. Podobno znajduje się w środku po miedzy dwoma plażami.
Niestety w willi Dignac w interesującym nas terminie jest dostępny tylko apartament nr 1 (po lekturze tego postu wiem, że jest to ten z wejściem z parkingu) dlatego szukam dalej.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 31.03.2009 19:13

Ja planuje w tym roku wypad do Orebic. Zna ktos jakies fajne sprawdzone apartamenty tam? :) pomocy
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 31.03.2009 19:16

grax napisał(a):Ja planuje w tym roku wypad do Orebic. Zna ktos jakies fajne sprawdzone apartamenty tam? :) pomocy

Przejrzyj tą stronkę z FAQ :wink: do rana będziesz miał co robić... :D
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 31.03.2009 19:22

zobacze :), ale niech ktoś coś poleci, kto np był tam :) coś sprawdzonego
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 31.03.2009 20:06

dorota777 napisał(a):Witam,
mam pytanie czy mógłby mi ktoś z miłośników miejscowości Borak napisać coś o Domu Ficus. Podobno znajduje się w środku po miedzy dwoma plażami.
Niestety w willi Dignac w interesującym nas terminie jest dostępny tylko apartament nr 1 (po lekturze tego postu wiem, że jest to ten z wejściem z parkingu) dlatego szukam dalej.

Fikus znajduje się około 20m od pierwszej plaży ( na przeciwko ) , do drugiej jest około 200m.
A Hanija '' wisi '' nad pierwszą plażą , z balkonu mozesz skoczyć do wody :wink: :D
dorota777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota777 » 01.04.2009 09:48

mkm napisał(a):
dorota777 napisał(a):Witam,

Fikus znajduje się około 20m od pierwszej plaży ( na przeciwko ) , do drugiej jest około 200m.
A Hanija '' wisi '' nad pierwszą plażą , z balkonu mozesz skoczyć do wody :wink: :D

Bardzo dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie: jak szybko od brzegu robi się głęboko? Pisząc głęboko mam na myśli powyżej 140 cm. Niestety jako jedyna z całej naszej gromadki boję się pływać jak nie mam gruntu pod nogami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Borak, Dingacz, po prostu PELJESAC - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone