Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Booking.com ktoś korzystał?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
artur77
Cromaniak
Booking.com ktoś korzystał?

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 30.11.2013 17:59

Witam,
Jak w temacie, znalazłem atrakcyjne oferty zakwaterowania w Italii na powyższej stronie?
Czy ceny tam podane są realnymi bez ukrytych kosztów?
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.11.2013 18:08

artur77 napisał(a):Witam,
Jak w temacie, znalazłem atrakcyjne oferty zakwaterowania w Italii na powyższej stronie?

Korzystałem i jestem zadowolony. Zarezerwowałem przez tą stronę kilka noclegów w Portugalii - wszystko OK, żadnych niespodzianek.

Pozdrawiam,
Wojtek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 30.11.2013 18:11

artur77 napisał(a):Witam,

Korzystałem na Grecję, Włochy, Macedonię i wszystko gra. Ceny finalne.Polecam jak potrzebujesz niestandardowe terminy, krótkie pobyty itp.
Chorwacja jest nieopłacalna w/g mnie- drogo i wątpliwe lokalizację .
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 30.11.2013 18:48

Korzystam z booking.com często.
Wprawdzie jeszcze nigdy we Włoszech, ale rezerwowałam już za ich pośrednictwem w Czechach, na Węgrzech, a w tym roku dwa noclegi tranzytowe w Chorwacji. W Polsce weekendowe wypady od chyba trzech lat też załatwiam przez booking.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 30.11.2013 18:59

Korzystałem - Polska, Szwecja, Chorwacja, Słowenia, Węgry - i bardzo polecam ... ale trzeba dokładnie przeczytać ofertę - czasem jest wspomniane trochę dalej i mniejszą czcionką, że za tamto i owo trzeba dopłacić tyle i tyle + kwestia parkowania, gdy jedziemy autem.
No i koniecznie zmienić sobie walutę - na pieniążki kraju do którego jedziemy, bo przelicznik złotówkowy bywa przesadnie optymistyczny...
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 30.11.2013 20:01

Korzystałam - głównie na noclegi tranzytowe - i jestem zadowolona. Również czasami korzystałam /Berlin - apartman/ - wimdu.de :) R.
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 30.11.2013 20:15

Korzystałem w wielu krajach, nigdy się nie zawiodłem. Co więcej, kilka razy anulowałem rezerwację, nigdy nie obciążono mnie dodatkowymi kosztami. Tylko trzeba zwrócić uwagę czy mamy możliwość bezpłatnej rezygnacji a jeśli tak to do kiedy i na jakich warunkach. Polecam ten sposób rezerwacji noclegów.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 30.11.2013 20:29

SgwdYrEira napisał(a):Co więcej, kilka razy anulowałem rezerwację, nigdy nie obciążono mnie dodatkowymi kosztami.

I to jest też ogromna zaleta booking.com - możliwość anulowania rezerwacji bez żadnych konsekwencji dla portfela. (choć są też w ofecie najbardziej atrakcyjne cenowo noclegi bez możliwości anulowania). Też przetestowałam na sobie, kiedy nie wypalił nam wylot na Kretę.
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 30.11.2013 20:50

Serdecznie dzięki za duży odzew)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 30.11.2013 21:13

Buber napisał(a):No i koniecznie zmienić sobie walutę - na pieniążki kraju do którego jedziemy, bo przelicznik złotówkowy bywa przesadnie optymistyczny...

Pewnie dlatego, że nie uwzględnia pazerności banku, który sprzedaje walutę naszej karcie kredytowej.

Co do pytania z pierwszego postu to zawsze płaciłem tyle ile miałem wydrukowane na potwierdzeniu (lepiej je mieć przy sobie jak zgłaszasz się do recepcji).
Oprócz bookingu są i inne serwisy rezerwacyjne. Ja zazwyczaj przepatruję jeszcze venere.
Ostatnio edytowano 30.11.2013 21:19 przez demi-duox, łącznie edytowano 1 raz
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 30.11.2013 21:18

Niedawno skorzystałam pierwszy raz - czy jestem zadowolona będę mogła napisać w okolicy świąt ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2013 21:22

www.wimdu.pl
podobno jest też niezłe.
wiklos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiklos » 30.11.2013 21:29

W moim wypadku przy dużej liczbie rezerwacji otrzymałem specjalną zniżkę 10% w wielu hotelach. Dlatego warto rezerwowć po założeniu konta w tym serwisie. Dodatkowo konto przechowuje dane o wszystkich rezerwacjach a ponad to otrzymuje się informacje o specjalnych tzw. ukrytych promocjach.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 30.11.2013 22:12

A ja mam pytanie dotyczące rezerwacji od strony technicznej.

Większość ofert wymaga posiadania karty kredytowej. Mam tylko kartę debetową, ale w tym przypadku ilość ofert jest mocno ograniczona.

I teraz pytanie: Jak rozwiązujecie ten problem ?

Posiadanie karty kredytowej to opłata stała w przypadku gdy w skali roku nie wykona się określonych "sumowo" operacji bezgotówkowych. A posiadanie takiej karty (i płacenie za nią), aby wykorzystać ją raz czy dwa razy w roku jest problematyczne i nieekonomiczne.

A może są karty kredytowe, które leżą w szafie (i czekają na swoją okazję wykorzystania) za które nie trzeba ponosić żadnych miesięcznych czy rocznych kosztów ?

Czytałem też o wirtualnych kartach kredytowych.

Proszę, podpowiedzcie, wyjaśnijcie czy można posiadać kartę kredytową w wersji bez-kosztowej do okazjonalnego wykorzystania choćby w booking.com ?
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 30.11.2013 22:56

golibroda napisał(a):A ja mam pytanie dotyczące rezerwacji od strony technicznej.

Większość ofert wymaga posiadania karty kredytowej. Mam tylko kartę debetową, ale w tym przypadku ilość ofert jest mocno ograniczona.

I teraz pytanie: Jak rozwiązujecie ten problem ?

Wybrałyśmy (z córką) odroczoną płatność (na miejscu) - wyszło chyba 10 zł drożej...
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies