Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bol i Bisevo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta
Bol i Bisevo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 04.01.2007 19:36

Witajcie!Chce w tym roku koniecznie nawiedzic Bol i Bisevo.Powygrzewac sie na tej najslynniejszej podobno :wink: plazy Chorwacji i zwiedzic te podobno niesamowite groty oswietlone na jakies niebieskie kontrasty.
Spytam tych ktorzy byli-jak sie najlepiej dostac na Bisevo no i oczywiscie na plaze w Bol, jakie ceny statki promy, wszystko co wiecie...moze jakies apartmany?? :wink:
moze jakies zdjecia?
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 04.01.2007 21:58

Ogólnie to użyj opcji szukaj na forum - poszukaj coś z naszych relacji np. mojej z Bracu albo Jurka z Podgory (jeżeli chodzi o rok 2006) itp. Na Vis i przy okazji Bisevo są organizowane wycieczki z Hvaru.
:papa:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 05.01.2007 11:49

Ze splitu promem do Supetaru,następnie z Supetaru autobusem na Bol.

Promy na Brac - www.jadrolinija.hr
Autobusy na Bracu - www.autotrans-brac.hr
Miniu
Odkrywca
Bol ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 05.01.2007 15:03

Byłem na Bol rok temu. Nic ciekawego. Duż ładniejsze sa widokówki niz sam Bol (oczywiście sama plaża). Dużo ludzi, ci z rana zajmuja miejsca pod drzewami, ci późnijsi te miejsca bliżej wody. O 12.00 jest tam pełna plaża i nic więcej. Takie molo w Sopocie w szczycie. Ale to moje odczucie.
Spakojny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spakojny » 09.01.2007 14:36

Marcin29 napisał(a):Witajcie!Chce w tym roku koniecznie nawiedzic Bol i Bisevo.Powygrzewac sie na tej najslynniejszej podobno :wink: plazy Chorwacji i zwiedzic te podobno niesamowite groty oswietlone na jakies niebieskie kontrasty.
Spytam tych ktorzy byli-jak sie najlepiej dostac na Bisevo no i oczywiscie na plaze w Bol, jakie ceny statki promy, wszystko co wiecie...moze jakies apartmany?? :wink:
moze jakies zdjecia?

Jezeli chodzi o Bisevo to w moich rejsach jest ono bardzo czestym miejscem odwiedzin naprawde warto zobaczyc modra jaskinie i jeszcze jaskinie niedzwiedzia natomiast z tego co wiem najczesciej wycieczki plyna z miejscowosci Komiza na wyspie Vis nota bene bardzo ciekawa miejscowosc i sama wyspa Vis jest bardzo godna uwagi ja oplynolem kilkakrotnie zagladajac w ciekawe miejsca a spotkalem ludzi ktorzy spedzali wakacje w miejscowosci Vis na wyspie Vis i byli bardzo zadowoleni
Pozdrawiam
mustang1000
Plażowicz
bisevo

Nieprzeczytany postnapisał(a) mustang1000 » 17.07.2012 12:11

Witam,
jak sie konkretnie dostać z okolic Makarskiej do błękitnej jaskini- bisevo?

Są jakieś rejsy "bezpośrednie" do tej jaskini, czy z wyspy na wyspę trzeba sie przedzierać?
JacKas
Odkrywca
Re: Bol ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 17.07.2012 13:44

Miniu napisał(a):Byłem na Bol rok temu. Nic ciekawego. Duż ładniejsze sa widokówki niz sam Bol (oczywiście sama plaża). Dużo ludzi, ci z rana zajmuja miejsca pod drzewami, ci późnijsi te miejsca bliżej wody. O 12.00 jest tam pełna plaża i nic więcej. Takie molo w Sopocie w szczycie. Ale to moje odczucie.

Jeszcze do tego wieje tak,że łeb che urwać

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...