wojownik73 napisał(a):Witam. Ja z rodziną byłem i na wybrzeżu i w Zatoce Kotorskiej. Według mnie zatoka jest ładniejsza, wybrzeże jest bardziej brudne, plaże troszkę zaśmiecone, jeśli odejdzie się w głąb miejscowości, na ubocze to jest większy bałagan. No ale też nie jest źle. Bliżej np. do Albanii - inny świat..... W ogóle Czarnogóry nie polecam z jednego powodu - na razie jest tam mało Polaków, więc jest spokój. A jak się zapełni rodakami to już nie będzie to samo ..... Pozdrawiam (oczywiście ostatnie zdanie to żart!!!).
wtopek napisał(a):wojownik73 napisał(a):Witam. Ja z rodziną byłem i na wybrzeżu i w Zatoce Kotorskiej. Według mnie zatoka jest ładniejsza, wybrzeże jest bardziej brudne, plaże troszkę zaśmiecone, jeśli odejdzie się w głąb miejscowości, na ubocze to jest większy bałagan. No ale też nie jest źle. Bliżej np. do Albanii - inny świat..... W ogóle Czarnogóry nie polecam z jednego powodu - na razie jest tam mało Polaków, więc jest spokój. A jak się zapełni rodakami to już nie będzie to samo ..... Pozdrawiam (oczywiście ostatnie zdanie to żart!!!).
Zatoka ładniejsza wizualnie, poza tym praktycznie brak plaż nawet kamienistych i dość mętna woda co spowodowane jest utrudnioną wymianą z otwartym morzem.
croatians napisał(a):I jeszcze jedno pytanie o trase Split-Metković (BIH) - Trebinje - MNE. Czy ta trasa jest bezpieczna i czy jest dostępna w GPS , czy lepiej jechać przez Dubrownik aż do samej MNE ? Jedziemy z Południowo-zachodniej Polski.. Pozdrawiam
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора