napisał(a) Nives » 25.02.2010 22:25
ante_ napisał(a):Ma nema ti u Hrvatskoj toliko baš cajki,ima nekoliko klubova di se to pušta i to je to,uglavnom te klubove drže Hercegovci.U normalnim kafićima nećeš ih čut a pogotovo ne četnika Boru Čorbu mada je on rocker samo je malo maka u glavi.
Biker_HR napisał(a):Boru Corbu u Hr nisam cuo vjerojatno 20 godina, niti na radiju, niti na tv, niti bilo gdje drugdje. Turbo folk pustaju samo navecer u narodnjackim klubovima. Ja sam prokrstario Hrvatsku vise puta, ne sjecam se da sam igdje drugdje cuo tako nesto, u nekom kaficu, restoranu ili javnom prostoru. S time bi otjerali veliku vecinu gostiju.
verujem vam da niste imali takva iskustva (mozda sam ja baksuz, pa uvek naletim na sve sto drugi ne vide). drago bi mi bilo da je tako zaista i da ni u hrvatskoj ni u srbiji niko ne slusa cajke. ali verujem i sebi, tj. svojim usima i mojim prijateljima iz dalmacije, koji mi pricaju potpuno drugu pricu.
licno sam cula boru corbu u kaficu na bracu prosle godine (i zamolila da to iskljuce, jer ga ne podnosim), cula sam zeljka joksimovica par puta, jednom u autobusu (a evo, on ce i odrzati koncert u zagrebackoj areni, dakle ima publike), cula sam da je lepa brena takodje odrzala koncert, itd. u cajke ja ubrajam i severinu & co.
meni je to naravno bez veze, jer je dalmacija kolevka najlipse pisme i nigde nema ni takve glazbe, nit takvih divnih glasova, ni takvih klapa.
evo samo za vas malo meni najdraze glazbe:
Zvona moga grada - Vice Vukov
i sledeca generacija Vukovih:
Tina Vukov - Ana
a i ovo se zove - dobar glas
:
Klapa Cambi - Kriva karta