witam
chciałbym zaproponować topik , na którym forumowicze wypowiadali by się o swoich wspomnieniach związanych z najciekawszymi przedstawicielami świata zwierząt, z którymi dane było Wam się spotkac w Cro.
Ja z mojej ostatniej wizyty w Cro zapamiętałem : małego białego węża wodnego (w parku KRka), około 30 cm zieloną jaszczurkę na którą natknąłem sie pod Bratusiem, mnóstwo kolorowych rybek nie odstępujących mnie podczas pływanka w Adriatyku, takie różowe gąbki przyczepione do przybrzeżnych skał
ciekawe stworzenie widziałem podczas mojej pieszej wycieczki z Omisu do Radmanowych Mlinic, widziałem to coś (podobne do lisa, tylko wyższe) z odległości ok 100 m , najpierw dość długi czas nam się przyglądało , po czym czmychnęło w lasek
Na forumowym galeriach z fotkami widziałem też że robili Państwu zdjęcia ośmiornicom, krabom, krewetkom itp , mnie nie dane było ich spotkać, ciekawy jestem czy chodzi że w okolicach Makarskiej one nie wystepują , czy tez po prostu nie miałem farta
no w każdym razie podczas następnego mojego pobytu w Cro, pragnę poświęcić więcej czasu właśnie na poszukiwanie osobliwości świata przyrody
pozdr
mariano