W sobotę o tak wczesnej porze nie powinieneś napotkać dużego ruchu we Wrocławiu, dlatego proponuję jechać przez centrum.
Głowne kierunki to : Kudowa, Kłodzko,a najlepiej jak wypatrzysz kierunek "Centrum Bielany" - to centrum handlowe za autostradą, idealnie na Twoim kierunku.
Do Wrocławia wjedziesz od strony Trzebnicy ul.Żmigrodzką, jedź cały czas prosto, "zaliczysz" pierwsze mosty nad Odrą, wjedziesz na ul.Trzebnicką, przejedziesz pod wiaduktem kolejowym i dalej cały czas prosto, aż do świateł ,poprzedzonych małym łukiem w prawo (na Pl.Św. Wojciecha). Na tych światłach skręć w lewo tak jak jest oznaczona "droga główna"- będzie to ok. 200 m ul.Łokietka.
Po przejechaniu jej zobaczysz przed sobą ( w oddali, za kolejna odnogą Odry gmach Uniwersytetu Wrocławskiego).
Przejedź mosty a przed samym uniwersytetem skręć w prawo.
Nie licząc świateł na końcu mostu, odlicz kolejne 4 skrzyżowania ze światłami i właśnie na czwartym skręć w prawo (ul.Krupnicza), będzie to 30-40 m za dużym przeszkolonym budynkiem po prawej stronie (Kino Helios).
Jadąc ul.Krupniczą dojedziesz do skrzyżowania ze światłami ( dołem fosa, po lewej stronie gmaszysko z ciemnej cegły - Sąd Wojewódzki), przejedź to skrzyżowanie na wprost, dojeżdżając do kolejnego ustaw się na lewym pasie ( przy wysepce tramwajowej)a nastepnie skręć w lewo.
Będziesz na ul.Piłsudskiego. Trzymaj się najpierw środkowego pasa, a jak ulica "zejdzie" do dwóch pasów trzymaj sie lewego. Po minięciu świateł (ok.200m)zjedź na prawy pas .
Na kolejnych światłach ( skrzyżowanie z ul.Świdnicką) skręć w prawo.
Dotarłeś na ul.Powstańców Śląskich.
Jedź teraz cały czas prosto ( po drodze będzie rondo o nazwie Pl.Powst. Śl.) objedziesz je prawą stroną i wjedź z ronda na dalszy odcinek Powst.Śl., po lewej stronie na całym odcinku tej ul. będziesz miał wydzielone torowisko tramwajowe.
Dalej jedź cały czas prosto, to jest już wylot z Wrocławia na właściwy kierunek. Po przejechaniu wiaduktu nad autostradą nie skręcaj w prawo ( do centrum handlowego) tylko jedź prosto na kieunek "Kłodzko"
Mam nadzieję , że nie zagmatwałem za bardzo. ( Może ktoś zna prostszą drogę, ja nie znając dobrze Wrocławia pojechałbym tak)
Pozdrawiam