Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Boban/Dole - czy da się dojść do miasta?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
samotnik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) samotnik » 10.06.2012 19:45

Czy z campu Dole/Boban da się dojść do jakiegoś cywilizowanego miasta, gdzie będzie pizzeria, knajpa itd? Zawsze tylko przejeżdżałem obok, nigdy się nad tym nie zastanawiałem.

Zdaję sobie sprawę, że trzeba jadranką obok samochodów - teraz jestem na campie Adriatic k. Primostenu i odległość z niego do Primostenu jest tak jakby graniczną, którą jestem w stanie przejść. ;)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 10.06.2012 22:33

samotnik napisał(a):Czy z campu Dole/Boban da się dojść do jakiegoś cywilizowanego miasta, gdzie będzie pizzeria, knajpa itd? Zawsze tylko przejeżdżałem obok, nigdy się nad tym nie zastanawiałem.

Zdaję sobie sprawę, że trzeba jadranką obok samochodów - teraz jestem na campie Adriatic k. Primostenu i odległość z niego do Primostenu jest tak jakby graniczną, którą jestem w stanie przejść. ;)

Wcale nie trzeba Jadranką - z Dole (z Bobanu też) spokojnie, wzdłuż morza dojdziesz do Zivogosce Blato gdzie jest co najmniej kilka knajpek gdzie można coś zjeść i wypić.
Osobiście polecam spacer do konoby Strnj, która znajduje się powyżej Jadranki - można dojść szlakiem na piechotkę bądź dojechać samochodem .
Strnj
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 18.06.2012 07:15

Tak jak pisze Anai - dojscie do Zivogosce blato przez kamp Dole. 5 minut i jesteś w miasteczku a nie musisz iść szosą. Do Strnj także polecam:) Cudowni własciciele, otworzyli nam knajpke chociaż jeszcze była zamknieta, schodziliśmy akurat z pobliskiego szczytu a woda się skończyła:). Piekny widok i super atmosfera.Szlakiem na szczyt także polecam się wdrapać. Nie za trudny a widoki super.
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 22.06.2012 22:38

Tak przy okazji - jak najlepiej dostać się do Zivogosce? Viamichelin każe zjechać z autostrady przy miejscowości Sestanovac i dalej tłuc się Jadranką, co może i jest malownicze, ale niekoniecznie na koniec dłuuugiego dnia za sterem. Są jakieś alternatywy?
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 27.06.2012 06:49

Kropi wg mnie na tą chwile najlepiej i najszybciej jest zjechać jednak koło Sestanowca. Wcale nie jest tak daleko do Zivogosce, dacie radę:)Jak na razie nie widzę lepszej alternatywy dla tej drogi. Kiedyś z ciekawosci pojechaliśmy dalej, tzn. zjechalismy na końcu autostrady i dalej droga lokalną do Ploce, tam trzeba zawrócic do Zivogosce. Ani to trasa szybsza ani przyjemniejsza. Z Sestanowca do Zivogosce jest 50 km, więc godzina godzina i jesteście na miejscu:)
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 31.07.2012 05:18

Czy może ktoś w skazac namiary GPS na Boban lub chociaz adres? Powiem szczerze, że albo z wiekiem mam problem ze zwrokiem ale na ich stronie internetowej nie ma dokładnego adresu.
Będę dźwięczny :)
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 31.07.2012 09:47

Krzemian dojazd jest prosty a wjazd na bobana jest z głownej drogi więc nie przeoczysz. Musisz patrzeć na prawo jadąc od Makarskiej. Miniesz zjazd do miasteczka Zivogoszcze i za jakiś kilometr będziesz miał kemp dole a zaraz za nim wjazd na bobana. Jest oznaczony. Myślę,że wspólrzędne gps nie będą Ci potrzebne:)
krzemian
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 09.08.2012 20:22

edytasek napisał(a):Krzemian dojazd jest prosty a wjazd na bobana jest z głownej drogi więc nie przeoczysz. Musisz patrzeć na prawo jadąc od Makarskiej. Miniesz zjazd do miasteczka Zivogoszcze i za jakiś kilometr będziesz miał kemp dole a zaraz za nim wjazd na bobana. Jest oznaczony. Myślę,że wspólrzędne gps nie będą Ci potrzebne:)

Dzięki Wielkie!
Rzeczywiście, bez GPSu się obędzie :)

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone