Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Božićni običaji u Hrvatskoj

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca
Božićni običaji u Hrvatskoj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 14.12.2009 10:20

Evo link na kojima možete vidjetiBožićne običaje u Hrvatskoj..
http://www.hrt.hr/arhiv/bozic/pucki.htm
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 14.12.2009 14:08

Super, nisam to primjetio. Valjda nisam stavio isti tekst koji tu već je..
Hvala Bogu da te imamo, što bi mi bez tebe na ovom forumu :D
u2adria & Diana
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) u2adria & Diana » 16.12.2009 20:44

nadam se da su Poljaci revni za Rano jutaRNJE buđenje u 5:30 za poći 4 tjedna Došašća redom na mise! I nadam se da mi nećemo izgubiti Žar za Boga zbog ulaska u EU

http://www.youtube.com/watch?v=cT-TcM3QZOo

možda vidite s ovim dokumentarnim VIDEOm
kojim smo duhom ljubili i ljubimo Ivana Pavla II
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 17.12.2009 14:30

u2adria & Diana napisał(a):nadam se da su Poljaci revni za Rano jutaRNJE buđenje u 5:30 za poći 4 tjedna Došašća redom na mise! I nadam se da mi nećemo izgubiti Žar za Boga zbog ulaska u EU

Nemoj raditi reklamu Ivanu Pavlu i Bogu :lol:
u2adria & Diana
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) u2adria & Diana » 17.12.2009 14:54

Tomislav - Dalmacijatour napisał(a):
u2adria & Diana napisał(a):nadam se da su Poljaci revni za Rano jutaRNJE buđenje u 5:30 za poći 4 tjedna Došašća redom na mise! I nadam se da mi nećemo izgubiti Žar za Boga zbog ulaska u EU

:lol: :oops: :lol: :twisted:
ovo je bilo zločesto :wink:

ali iako sam primjetila paranoju na sve što je od Hrvata o Hrvatskoj :)
a tko je može voljeti više od njenih
tako i Boga i Pavla pokojnog ne dam se u ljubavi natkriliti od nikoga (blaženi Alojzije Stepinac :) ) pa bio on i Poljak :)

Bog sa svima nama
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 17.12.2009 14:57

u2adria & Diana napisał(a):

:lol: :oops: :lol: :twisted:
ovo je bilo zločesto :wink:

ali iako sam primjetila paranoju na sve što je od Hrvata o Hrvatskoj :)
a tko je može voljeti više od njenih
tako i Boga i Pavla pokojnog ne dam se u ljubavi natkriliti od nikoga (blaženi Alojzije Stepinac :) ) pa bio on i Poljak :)

Bog sa svima nama

Ma shvaćam ja tebe, daleko od toga ali nikad ne znaš što napišeš da se može smatrati kao reklama ili biti upotrebljeno kao prigovor da nešto reklamiraš.
Ali Poljaci su dobri i ništa im ne zamjeram....
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.12.2009 15:04

Ma daj Tomislave..Stvarno ne kužiš, ili se samo praviš .....?
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 17.12.2009 18:04

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ma daj Tomislave..Stvarno ne kužiš, ili se samo praviš .....?

Ovo je bila mala šala, nemogu stalno biti ozbiljan. Htio sam samo vidjeti koliko će ti trebati vremana da zareagiraš .
Nemoraš biti tako dosljedna. Isto kao i u temama koje otvaram.
Pa ako se približava Božić, nije valjda grijeh ako otvorim novu temu. Neću valjda kopati po arhivi da nadjem temu o Božiću iz 2008. godine...
To bi prije nego što bilo što napišem, trebao kopati po arhivi da li slučajno nešto isto ili slično nije već napisano 10 godina unazad.
Žao mi je da takve stvari na cijelom forumu koliko god ima članova smetaju samo tebi :o
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.12.2009 18:49

Da pišeš na poljskom i da to moderatori razumiju ....ono što sam Ti pisala ja, napisali bi oni...
Pravilo je: prije nego što otvoriš novu temu, provjeri ima li već neka slična da je naštaviš... a kad se forumaši ne snalaze sami "dolazi" moderator, postavlja link na već postojeću temu i zatvara (ponekad i briše) temu, koja duplira već postojeću...(ma koliko je bila stara)... da znaš
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 18.12.2009 10:41

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Da pišeš na poljskom i da to moderatori razumiju ....ono što sam Ti pisala ja, napisali bi oni...
Pravilo je: prije nego što otvoriš novu temu, provjeri ima li već neka slična da je naštaviš... a kad se forumaši ne snalaze sami "dolazi" moderator, postavlja link na već postojeću temu i zatvara (ponekad i briše) temu, koja duplira već postojeću...(ma koliko je bila stara)... da znaš

Dobro, to shvaćam ali i sama, puno bolje nego ja, znaš koliko je na forumu tema i da li je pametno prije nego što nešto napišeš prekopavati cijeli forum, i nekoliko godina unazad da li slučajno neka tema ne postoji....
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.12.2009 11:14

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Da pišeš na poljskom i da to moderatori razumiju ....ono što sam Ti pisala ja, napisali bi oni...

Dobro, to shvaćam ali i sama, puno bolje nego ja, znaš koliko je na forumu tema i da li je pametno prije nego što nešto napišeš prekopavati cijeli forum, i nekoliko godina unazad da li slučajno neka tema ne postoji....

Takva su pravila...
Zanim założysz nowy wątek zaglądnij do odpowiedzi na często zadawane pytania, lub użyj wyszukiwarki.

Ovaj crveni veliki napis, koji vidiš na vrhu stranice odmah kad ulaziš na forum znači: Prije nego što otvoriš novu temu, pregledaj FAQ ili putem tražilice već postojeće teme.

Je li sad jasno?
I vjeruj mi nije to pakost, nije to zloća ...nego jedini način da se ne stvara užasan nered. Nepotreban višak tema i podataka opterećuje server , "ubija" ga....Pravila su ista za sve. Nije lijepo od Tebe kad ih krših svijesno. I stvarno mi je već puna kapa ovih besmislenih rasprava... Isto nije lijepo prema ostalim, koji ne razumiju ili ne govore hrvatski (i zbog toga nisu u stanju sudjelovati u razgovoru)...Kada dolaziš u neko društvo, ponašaj se pristojno.
Tomislav - Dalmacijatour
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomislav - Dalmacijatour » 18.12.2009 14:39

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):

Takva su pravila...
Zanim założysz nowy wątek zaglądnij do odpowiedzi na często zadawane pytania, lub użyj wyszukiwarki.

Ovaj crveni veliki napis, koji vidiš na vrhu stranice odmah kad ulaziš na forum znači: Prije nego što otvoriš novu temu, pregledaj FAQ ili putem tražilice već postojeće teme.

Je li sad jasno?
I vjeruj mi nije to pakost, nije to zloća ...nego jedini način da se ne stvara užasan nered. Nepotreban višak tema i podataka opterećuje server , "ubija" ga....Pravila su ista za sve. Nije lijepo od Tebe kad ih krših svijesno. I stvarno mi je već puna kapa ovih besmislenih rasprava... Isto nije lijepo prema ostalim, koji ne razumiju ili ne govore hrvatski (i zbog toga nisu u stanju sudjelovati u razgovoru)...Kada dolaziš u neko društvo, ponašaj se pristojno.

To što imam svoje mišljenje nije zloća. Nisam kriv što ne razumijem Poljski tako dobro kao što ti znaš Hrvatski. Meni je 41 godina i nije lijepo od tebe ma koliko godina da imaš da me učiš što je pristojno a što ne.
Iz tvojih priloga se vidi da nemaš što drugo nego da od jutra do večara svakoga poučavaš na forumu što se smije a što ne. Nisam ja kriv što ne znam Poljski a niti Poljaci što ne znaju Hrvatski ali ovo je forum o Hrvatskoj a ne o Poljskoj. Svako piše jezik koji zna.
Svi smo ravnopravni, barem tako mislim ali ti na svakoga reagiraš stogim odgovorima, bez imalo simpatičnosti i šale. Kao da si učiteljica u školi a mi svi ostali zloćesta djeca...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.12.2009 17:27

Ako ne razumiješ poljski (iako je po Tvome vrlo sličan češkom) otkud možeš znati, da ništa drugo ne radim osim toga da poučavam druge...Kako je moguće da razumiješ sadržaj mojih poljskih postova, a nisi u stanju razumjeti pravila foruma?
Pokazala sam puno strpljenja (znak dobrodošlice), da Ti pomognem i pojasnim pravila..da se lakše uklopiš..Ali Tebi vidim nije stalo da se uklopiš u naše društvo; Tebi izgleda godi prepirka na principu l'art pour l'art i namjerno ne želiš poštovati pravila ovog foruma (iako sam Ti pomagala da ih upoznaš umjesto da javim moderatoru ili adminu- nisi se ni zahvalio)- po meni nije to lijepo; registracija na forumu = prihvaćanje pravila. Ne poznaješ netiketu?..
Šteta, da umjesto da non stop prkosiš, ne kažeš nama nešto zanimljivo (nešto što još ne znamo), da ne pomažeš drugima savjetima (što je smisao ovog foruma)....
Što se mene tiče, završila sam polemiku, jer stvarno ne da mi se više.. ova neproduktivna i krajnje nekonstruktivna rasprava nema smisla. Ne prepoznajem u Tebi partnera za interesantan razgovor. Prepuštam drugima to "zadovoljstvo", ako se netko nađe... iako dosad nisam primijetila da netko posebno navaljuje ili hrli razgovarati s Tobom...
I da se vratimo na temu ovog dupliranog topika (prije nego što umre prirodnom smrću):
Sretan Ti Božić i Nova Godina.
Bog
Diocletianus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diocletianus » 18.12.2009 22:46

Vas dvoje ste meni najsmjesni,ali u pozitivnom smislu. Meni je tako simpaticno kad vidim da se vi prepucavate ahahahahahaha

E dico,dico! :D

Susido imali zivota na Hvaru? Kod nas u Splitu ovih dana na ulici jedino mozes pse vidjet i naravno polomljene kisobrane od Bure. Predpostavljam da je i kod vas slicna situacija!

Tome eto ti mene u Prag sljedece godine 13.02. na Hajdukov 100. rodendan idem u Pivnicu Flek di se osnova Hajduk,kako u Ceskoj,jesi nazad za praznike u Hrvatskoj ili?

Takoder Katarzyana gdje Vi idete za Bozic mozda Poljska?

E da htjedoh vas pitat ma od kud ste Vi tocno iz Poljske koji grad?

:D

Pozdrav!
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka