Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
tony montana
Weteran
Re: MALTAŃSKA STYCZNIÓWKA 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.02.2016 06:32

Maroko? ;)
Tacy to pożyją...

:papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 08:15

tony montana napisał(a):Maroko? ;)
Tacy to pożyją...

... A jak, w sumie było już blisko do Afryki to trzeba było skorzystać ... :wink:...
Pozdrawiam.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 21.02.2016 08:18

Jak dla mnie to za ciepło w Afryce - :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 08:23

pablos77 napisał(a):Jak dla mnie to za ciepło w Afryce - :)

... akurat w tym czasie co byliśmy to w pobliskiej Tunezji spadł śnieg ... :oczko_usmiech:...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 11:56

CD...

Tym razem odbijamy na prawo i udajemy się do groty św. Pawła ... :) ...

Obrazek

Obrazek

... "nasz człowiek" też już tutaj był ... :D ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... niestety zdjęcia są, jakie są - bo tak jak wspominałem, większy sprzęt zaparował na dobre ... :evil: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... bezpośrednio nad grotą znajduje się wspominana już kapliczka ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.02.2016 11:58

Fajne podziemia-labirynty :) , przypomniały mi się katakumby pod kościołem w Sant'Antioco (tylko tam był zakaz robienia zdjęć, nawet zaparowanych :wink: ) :roll:
Lubię takie miejsca.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 12:11

kulka53 napisał(a):Fajne podziemia-labirynty :) , przypomniały mi się katakumby pod kościołem w Sant'Antioco (tylko tam był zakaz robienia zdjęć, nawet zaparowanych :wink: ) :roll:
Lubię takie miejsca.

... w takim razie musicie obowiązkowo pomyśleć o Malcie, tam podziemnych korytarzy mają dostatek ... :wink: ... my już do pozostałych nie poszliśmy, ale jakieś 200 m dalej są np. katakumby św. Pawła, albo katakumby św. Agaty ( podobno najciekawsze ) ... :mrgreen: ... oczywiście o innych miastach i miasteczkach maltańskich nie wspominając ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.02.2016 12:19

kmichal napisał(a):musicie obowiązkowo pomyśleć o Malcie

Już kiedyś sprawdzałem ceny i rozkłady promów z Sycylii :wink:
Będziemy myśleć, ale to raczej odległa perspektywa :roll:
No chyba że coś nam nagle strzeli do głowy :lol:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 12:28

kulka53 napisał(a):Będziemy myśleć, ale to raczej odległa perspektywa
No chyba że coś nam nagle strzeli do głowy

... sądzę, że to naprawdę ciekawy kierunek, aczkolwiek swoim autem bym się tam nie wybrał ... :wink:... zresztą nie odciągam od Cyklad bo jeszcze ich parę zostało, a nikt ich tak pięknie jak Wy nam nie przybliża ... :) ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 21.02.2016 14:39

kmichal napisał(a):...nie odciągam od Cyklad bo jeszcze ich parę zostało, a nikt ich tak pięknie jak Wy nam nie przybliża ... :) ...

...co racja to...racja :) Pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.02.2016 14:54

kmichal napisał(a):... sądzę, że to naprawdę ciekawy kierunek, aczkolwiek swoim autem bym się tam nie wybrał

Ze względu na ruch lewostronny (dla mnie to spory dylemat :? ) czy odległość i związany z nią koszt?
kmichal napisał(a):zresztą nie odciągam od Cyklad bo jeszcze ich parę zostało, a nikt ich tak pięknie jak Wy nam nie przybliża ... :) ...

:)
Greckie wyspy raczej będą co roku, jak nie jesienią to może i czasem wiosną :cool: , to priorytet sezonu :idea:
Wszystkie inne kierunki w ciągu roku to cele też ważne i dla nas ciekawe, ale uzupełniające :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 22:45

ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):...nie odciągam od Cyklad bo jeszcze ich parę zostało, a nikt ich tak pięknie jak Wy nam nie przybliża ... :) ...

...co racja to...racja :) Pozdrawiam

... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 21.02.2016 22:48

kulka53 napisał(a):Ze względu na ruch lewostronny (dla mnie to spory dylemat ) czy odległość i związany z nią koszt?

... głównie na ruch lewostronny ... :wink: ... trzeba pamiętać, że miejscowe drogi mocno się korkują ... :roll: ... oczywiście odległość też mała nie jest ... :wink: ...

kulka53 napisał(a):Greckie wyspy raczej będą co roku, jak nie jesienią to może i czasem wiosną , to priorytet sezonu
Wszystkie inne kierunki w ciągu roku to cele też ważne i dla nas ciekawe, ale uzupełniające

... :oczko_usmiech: ... tak trzymać ... :D ...
Pozdrawiam.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.02.2016 06:37

Nie bałbym się ruchu lewostronnego, jak się człowiek przyzwyczai - a robi to szybko - to wydaje się on nawet sensowniejszy niż nasz ;)
Coprawda lewą stroną jeździłem tylko na Cyprze i na Wyspach, ale taki Edynburg wieczorem to małe wyzwanie :)

kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 22.02.2016 08:29

tony montana napisał(a):Nie bałbym się ruchu lewostronnego, jak się człowiek przyzwyczai - a robi to szybko - to wydaje się on nawet sensowniejszy niż nasz ;)
Coprawda lewą stroną jeździłem tylko na Cyprze i na Wyspach, ale taki Edynburg wieczorem to małe wyzwanie :)

... mnie lewostronny jednak przeraża ... :roll: ... zresztą nawet jako pieszy na pasach, łapałem się na kierunkach ... :wink: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ... - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone