Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Użytkownik usunięty
Re: MALTAŃSKA STYCZNIÓWKA 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2016 12:21

Ja tam zawsze ufam ŚREDNIEJ z opinii i poniżej 6,7 nie rezerwuję 8)
W końcu to są nsze pieniądze i za kiepską jakość nie ma co płacić moim zdaniem 8)

Do 1/3 klientów to czasem są malkontenci, ale ponad 1/3 opinii negatywnych to już nie jest przypadek :roll:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 12:30

Lednice napisał(a):Ja tam zawsze ufam ŚREDNIEJ z opinii i poniżej 6,7 nie rezerwuję 8)
W końcu to są nsze pieniądze i za kiepską jakość nie ma co płacić moim zdaniem 8)

Do 1/3 klientów to czasem są malkontenci, ale ponad 1/3 opinii negatywnych to już nie jest przypadek :roll:

... my raczej z hoteli nie korzystamy - nie lubimy tłoku na stancji, tutaj akurat to nie był nasz wybór, a bardziej znajomych, ale żadnych pretensji nie mam i w sumie na drugi dzień tych niedogodności nie zauważaliśmy ... :wink: ... natomiast hotel położenie ma bardzo dobre, a na tym zależało nam najbardziej ... :) ...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2016 15:35

Na booking.com są opinie nie tylko hoteli, także apartamentów :roll:

Obok booking.com są trivago, tripadvisor, thomas cook, expedia,
wiele stron z opiniami o miejscach noclegowych

Są osoby, które oczekują wszędzie luksusów, czasem płacąc bardzo mało i to oni stanowią główną część wiecznych malkontentów :roll: :wink:
Z drugiej strony zniszczone meble w pokoju, nieszczelne okna, braki w wyposażeniu kuchni, brak ciepłej wody czy brud
nie są do usprawiedliwienia w każdym przypadku :twisted:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 15:44

Lednice napisał(a):Na booking.com są opinie nie tylko hoteli, także apartamentów

Obok booking.com są trivago, tripadvisor, thomas cook, expedia,
wiele stron z opiniami o miejscach noclegowych

... nie przykładam znaczenia do opinii wyrażanych na tego typu stronach ... :wink: ... i jak do tej pory dobrze na tym wychodziłem ... :mrgreen: ...

Lednice napisał(a):Są osoby, które oczekują wszędzie luksusów, czasem płacąc bardzo mało i to oni stanowią główną część wiecznych malkontentów
Z drugiej strony zniszczone meble w pokoju, nieszczelne okna, braki w wyposażeniu kuchni, brak ciepłej wody czy brud
nie są do usprawiedliwienia w każdym przypadku

... ciepła woda była i to moment po odkręceniu kurka ( za to mają co najmniej jedną gwiazdkę ), brudno też nie było, a nieszczelne okna to podobno standard na Malcie - odczuwalny głównie zimą ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2016 16:00

kmichal napisał(a):
... nie przykładam znaczenia do opinii wyrażanych na tego typu stronach ... :wink: ... i jak do tej pory dobrze na tym wychodziłem ... :mrgreen: ...

Hotel ze zniszczonymi meblami, w koszmarnym stanie, opinie po polsku są miażdżace i poparte konkretnymi faktami.
Opinie z każdym innym języku sa takie same, czyli też negatywne :roll: :roll:
Poza tym podane przez ciebie cena dla 5 osób ( 28 euro ) i wielkość apartamentu ( 70 metrów kwadratowych )
się nie zgadzają z cennikiem booking.com
http://www.booking.com/hotel/mt/georgev ... currency=1

Za takie rzeczy jak zniszczone meble należy się po prostu odszkodowanie od właściciela,
minimum wymiana pokoju :!:
Pierwsze co się robi, to się to zgłasza w recepcji i żąda natychmiastowej wymiany kwatery.
Inaczej to turysta może zostać obciążony kosztami naprawy :?
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 18:55

Lednice napisał(a):Poza tym podane przez ciebie cena dla 5 osób ( 28 euro ) i wielkość apartamentu ( 70 metrów kwadratowych )
się nie zgadzają z cennikiem booking.com
http://www.booking.com/hotel/mt/georgev ... currency=1

... chyba za bardzo ufasz temu całemu bookingowi ... :wink:... na nim świat się nie kończy, wystarczy niewiele wysiłku żeby napisać bezpośredniego e-maila do hotelu to wtedy dowiesz się o ceny faktyczne i wielkości apartamentów ... :mrgreen:...

... co do reszty to nawet nie komentuję, bo nie warto - byłem tam więc wiem dokładnie co zastałem w naszym apartamencie, a poowieszane drzwiczki od szafek kuchennych czy mocno zużyte wyposażenie kuchni nie zepsują mi urlopu, bo nie pojechałem tam żeby narzekać i szukać dziury w całym ... 8)...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2016 19:27

kmichal napisał(a):wystarczy niewiele wysiłku żeby napisać bezpośredniego e-maila do hotelu to wtedy dowiesz się o ceny faktyczne i wielkości apartamentów ... :mrgreen:...

Na stronie booking.com POKÓJ dla 4 osób, wielkość 30 metrów kwadratowych kosztuje 49,64 euro 8)
Apartament dla 2 osób ( wielkość 35 metrów kwadratowych ) - dla 2 osób kosztuje - 25,55 euro

Na stronie internetowej hotelu NIE MA informacji, że apartamenty mają 70 metrów kwadratowych :!:
http://www.blueseageorgevalletteresort. ... Hotel.html

Teraz jest martwy sezon na Malcie i ceny w tym hotelu są bardzo atrakcyjne, ale w zamian jest fatalna jakość
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 19:40

Lednice napisał(a):Teraz jest martwy sezon na Malcie i ceny w tym hotelu są bardzo atrakcyjne, ale w zamian jest fatalna jakość

... ta jakość w sezonie się nie zmieni a cena wzrośnie sporo, ale jak widać klientów mają i to nie mało ... :wink:...

... to nie jest ich oficjalna strona ... :wink:... spróbuj tutaj poszukać: http://www.blueseahotels.com/en
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2016 20:25

Nic tam nie ma o wielkości pokoju :roll:

Taka informacja jest tylko na stronie booking, a chodzi o te same pokoje co na oficjalnej stronie internetowej hotelu :roll:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.02.2016 20:44

Lednice daj spokój, bo znowu mieszasz, kmichal tam był i to on może ocenić app. a nie Ty, bo tam nie byłeś. Oceny na bookimgu też nie zawsze są rzetelne (w pracy często korzystam, i zawsze biorę powyżej 8,0 dla szefa, a z różnymi kwiatkami i zdjęciami z tych hoteli wraca, więc nie zawsze ocena jest rzetelna, na co jeden zwróci uwagę, drugi nawet tego nie zauważy). Nie dla każdego jakość pokoju jest najważniejsza i jak napisał kmichal (i całkowicie go popieram) to drobiazg, który nie może popsuć wakacji. Nie każdy patrzy Twoimi kategoriami i nie dla każdego Twoje kategorie oceniania są słuszne i jedyne właściwe, więc przestań już oceniać wybór kmichala.
Kmichal, sorry za OT, ale będziesz miał zaraz udowadnianie, że źle zrobiłeś, a powinieneś inaczej i jak tak mogłeś....
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 20:49

piekara114 napisał(a):Lednice daj spokój, bo znowu mieszasz, kmichal tam był i to on może ocenić app. a nie Ty, bo tam nie byłeś. Oceny na bookimgu też nie zawsze są rzetelne (w pracy często korzystam, i zawsze biorę powyżej 8,0 dla szefa, a z różnymi kwiatkami i zdjęciami z tych hoteli wraca, więc nie zawsze ocena jest rzetelna, na co jeden zwróci uwagę, drugi nawet tego nie zauważy). Nie dla każdego jakość pokoju jest najważniejsza i jak napisał kmichal (i całkowicie go popieram) to drobiazg, który nie może popsuć wakacji. Nie każdy patrzy Twoimi kategoriami i nie dla każdego Twoje kategorie oceniania są słuszne i jedyne właściwe, więc przestań już oceniać wybór kmichala.
Kmichal, sorry za OT, ale będziesz miał zaraz udowadnianie, że źle zrobiłeś, a powinieneś inaczej i jak tak mogłeś....

... dzięki za wsparcie ... :wink: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 21:13

Lednice napisał(a):Nic tam nie ma o wielkości pokoju

Taka informacja jest tylko na stronie booking, a chodzi o te same pokoje co na oficjalnej stronie internetowej hotelu

... nie ma sensu dalej się sprzeczać ... :wink: ... nie mam zamiaru przesyłać Ci mojej korespondencji z hotelem żeby udowodnić, że płaciliśmy dokładnie 195,30 E za apartament 2-pokojowy za 7 nocy, ale jak nadal nie dowierzasz to mogę załączyć zdjęcia z apartamentu, które zrobiłem w ostatni dzionek ... :mrgreen: ... tak na moje techniczne oko to: sypialnia 1 - wymiary 3x7 m, sypialnia 2 - wymiary 3x5 m; korytarz - wymiary 2x4 m, salon z aneksem kuchennym - wymiary 5x4 m, łazienka - wymiary 2x2 m = co daje łącznie około 68 m2 ... :wink: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 21:47

Dzień 2 - 17.01.2016 - Valletta

To była ciężka noc ... :roll: ... Całe szczęście tylko dla mnie i żony. Dzieciakom natomiast impreza do 6 rana po drugiej strony ulicy totalnie nie przeszkadzała, ale i my po drugiej nocy też się do tych klimatów przyzwyczailiśmy ... :wink: ...

Nawet nie sama muzyka była najgorsza, ale ten silny sztormowy wiatr, który spowodował, że w pokojach zrobiło się naprawdę zimno ... :evil: ...

Całe szczęście nagrzewnice zamontowane na ścianach okazały się sprawne i pierwsze co zrobiłem od rana to wszystkie trzy zamontowane w apartamencie odpaliłem na maxa ... :wink: ...

Nie ma jednak co narzekać, ważne, że widać poprawę pogody ... :mrgreen: ... Nawet słoneczko się pokazuje, tylko nadal hula ten silny i zimny wiatr ... :evil: ...

Dzień wcześniej umówiłem się z Markiem, że od rana idziemy na miasto w poszukiwaniu marketu. Całkiem fajny i nieźle zaopatrzony sklepik znaleźliśmy około 200 m od hotelu i już do końca pobytu robiliśmy w nim zakupy ... :wink: ...

Poniżej kilka przykładowych cen:
- bagietka ( długości około 25 cm ) - 0,45 E / szt. = całkiem pyszna ... :) ...
- woda mineralna 5 l - 1,65 E / baniak
- coca-cola 1,5 l - 1,66 E / szt.
- ser Emmentaler 150 gr - 1,89 E / szt.
- tuńczyk w oleju słonecznikowym 80 gr - 1,16 E / puszkę
- piwo Cisk 0,5 l - 1,28 E / szt.
- mleko 2,5% 1 l - 0,83 E / szt.
- masło Lurpak 250 gr - 2,45 E / szt.

Z marketu poszliśmy jeszcze zobaczyć najbliższą okolicę, a potem wróciliśmy do hotelu, szybkie śniadanko i ruszamy na pierwszą maltańską wycieczkę, oczywiście do stolicy - Valletty ... :D ...

Widoki z hotelu od rana:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbliższa okolica:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mapa miasteczka:
Obrazek

CDN...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.02.2016 23:58

kmichal napisał(a):Poniżej kilka przykładowych cen

Gazowana mineralka w butelkach powyżej 1 litra była?

Pozdrawiam,
Wojtek
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 04.02.2016 06:21

Franz napisał(a):
kmichal napisał(a):Poniżej kilka przykładowych cen

Gazowana mineralka w butelkach powyżej 1 litra była?

Pozdrawiam,
Wojtek

... największa 1,5 l, a w baniakach zwykła niegazowana ... :wink:...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ... - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone