Re: JUTLANDZKA CZERWCÓWKA 2015
napisał(a) kmichal » 09.12.2015 21:51
Pod katedrę dotarliśmy około godz: 9:40. Niestety planując pobyt w Ribe nie uwzględniłem, że bedąc tam w niedzielny poranek można spodziewać się odprawianego wtedy nabożeństwa ...
...
W związku z tym zamknięta na ten czas jest również wieża katedry ...
...
Nawaliłem po całości ...
...
Jednak skoro nie wybiła jeszcze godzina 10:00 wchodzę do katedry. Przed głównym wejściem wita mnie pastor, tak jak wszystkich pozostałych ludzi wchodzących wtedy do świątyni ...
...
Oczywiście zauważa, że jestem "obcy" i pilnie mnie obserwuje co zamierzam zrobić. Najpierw obchodzę kościół wewnątrz, a następnie zatrzymuję się na końcu i robię kilka fotek ...
...
Niestety tylko na te klika mi pozwolił. Następnie podszedł do mnie i poprosił żebym więcej już nie pstrykał i jeżeli nie zamierzam uczestniczyć w nabożeństwie to mam opuścić katedrę ...
...
Niestety mając na uwadze, że jesteśmy w trakcie drogi powrotnej do domu i mamy sporo km do przejechania, oraz faktu, że w planach jest po drodze odwiedzenie jeszcze jednego miejsca nie mogliśmy sobie pozwolić na czekanie na zakończenie nabożeństwa i zwiedzenie katedry oraz podziwianie widoków z jej wieży ...
... Po prostu musimy jeszcze tam wrócić ...
...
CDN...