Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Beata W.
Cromaniak
Re: Majowa Saksonia z "schlösserlandKARTE"

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 01.08.2017 11:43

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):Zresztą bardzo ładne foty

... dzięki - jak pogoda dopisuje to i czasami nawet amator ustrzeli kilka sympatycznych fotek ... :oczko_usmiech: ...

Beata W. napisał(a):A jakoś tak zostawiłam karty EKUZ na ostatnią chwilę, trochę też z powodów technicznych, to miałam za swoje. Ale udało się i karty mam

... ja na hasło NFZ tylko jedno mam na myśli - lekarz, na szczęście to EKUZ ... :wink: ... my załatwialiśmy karty przed majówką i wreszcie zaczęli wydawać z długim terminem ważności ... :wink: ...
Pozdrawiam.

No zgodzę, się w takim celu to już i tą kolejkę przebolałam :roll: My robiliśmy przed feriami w CRO więc już się przeterminowały :(
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 11:54

Beata W. napisał(a):No zgodzę, się w takim celu to już i tą kolejkę przebolałam My robiliśmy przed feriami w CRO więc już się przeterminowały

... zgadza się - taka kolejka to nawet "przyjemna" jest - perspektywa wakacji ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 01.08.2017 12:02

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):No zgodzę, się w takim celu to już i tą kolejkę przebolałam My robiliśmy przed feriami w CRO więc już się przeterminowały

... zgadza się - taka kolejka to nawet "przyjemna" jest - perspektywa wakacji ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.

No właśnie :wink: A Ty chyba wylatujesz mniej więcej tak jak my wyjeżdżamy :wink: Pochwalisz się gdzie czy dopiero po powrocie :?:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 12:11

Beata W. napisał(a):No właśnie A Ty chyba wylatujesz mniej więcej tak jak my wyjeżdżamy Pochwalisz się gdzie czy dopiero po powrocie

... w tym roku wakacje mamy zakręcone - miały być nad Bałtykiem, ale wyszło inaczej i lecimy na tydzień na śródziemnomorską wyspę na G. ... :wink: ... a Wy gdzie jedziecie ( czy to na razie słodka tajemnica ... :lol: ... ) :?:
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 01.08.2017 12:20

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):No właśnie A Ty chyba wylatujesz mniej więcej tak jak my wyjeżdżamy Pochwalisz się gdzie czy dopiero po powrocie

... w tym roku wakacje mamy zakręcone - miały być nad Bałtykiem, ale wyszło inaczej i lecimy na tydzień na śródziemnomorską wyspę na G. ... :wink: ... a Wy gdzie jedziecie ( czy to na razie słodka tajemnica ... :lol: ... ) :?:
Pozdrawiam.

Czyżby Gozo? Bo nic innego na G nie przychodzi mi do głowy :oops:
A my 11.08 wyjazd na Riwierę Olimpijską polenić się trochę :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 12:39

Beata W. napisał(a):Czyżby Gozo? Bo nic innego na G nie przychodzi mi do głowy

... strzał w "10" ... :wink: ... będąc latem w zeszłym roku na Malcie powiedzieliśmy sobie, że jeżeli mielibyśmy okazję kiedyś tam wrócić to chcielibyśmy trochę czasu spędzić tylko na Gozo - no i po roku udało się ... :) ... jednak tym razem planujemy błogie lenistwo ... :mrgreen: ...

Beata W. napisał(a):A my 11.08 wyjazd na Riwierę Olimpijską polenić się trochę

... ach ta Grecja ... :lol: ... próbuję na zimę przeforsować coś w Grecji, ale mam przeciwko sobie prawie całą rodzinkę i znajomych z którymi zimą jeździmy - zobaczymy co uda mi się załatwić ... :wink: ...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 01.08.2017 13:00

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):Czyżby Gozo? Bo nic innego na G nie przychodzi mi do głowy

... strzał w "10" ... :wink: ... będąc latem w zeszłym roku na Malcie powiedzieliśmy sobie, że jeżeli mielibyśmy okazję kiedyś tam wrócić to chcielibyśmy trochę czasu spędzić tylko na Gozo - no i po roku udało się ... :) ... jednak tym razem planujemy błogie lenistwo ... :mrgreen: ...

Beata W. napisał(a):A my 11.08 wyjazd na Riwierę Olimpijską polenić się trochę

... ach ta Grecja ... :lol: ... próbuję na zimę przeforsować coś w Grecji, ale mam przeciwko sobie prawie całą rodzinkę i znajomych z którymi zimą jeździmy - zobaczymy co uda mi się załatwić ... :wink: ...
Pozdrawiam.

Właśnie pamiętałam Wasza wyprawę na Gozo i tam mi się skojarzyło :wink:
A Grecja nam się podobała, wprawdzie Riwierę wszyscy odradzają ale jakoś mnie to nie zniechęca. Swoją drogą ciekawe jak wygląda tam zima. W Cro w lutym mieliśmy bardzo ładną pogodę i totalne pustki.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 13:07

Beata W. napisał(a):Właśnie pamiętałam Wasza wyprawę na Gozo i tam mi się skojarzyło

... w sumie na Gozo spędziliśmy już łącznie 3 dni i wszystkie najważniejsze atrakcje obejrzeliśmy - pozostaje plażing ... :wink: ...

Beata W. napisał(a):A Grecja nam się podobała, wprawdzie Riwierę wszyscy odradzają ale jakoś mnie to nie zniechęca.

... my tam spędziliśmy tylko kilka godzin, więc porównanie kiepskie ... :wink: ...

Beata W. napisał(a):Swoją drogą ciekawe jak wygląda tam zima. W Cro w lutym mieliśmy bardzo ładną pogodę i totalne pustki.

... myśląc o zimowej Grecji mam na myśli bardziej południowe rejony - Rodos, Kreta ... :) ...
Pozdrawiam.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.08.2017 17:23

Piękna pogoda i pięknie zadbane miasto... architektura - jak to w tych stronach - "przyciężkawa" :) , ale nie da się ukryć, całość robi wrażenie :idea: .
Nie ma co, czas to był dobrze spędzony :cool: ( na oglądaniu również :) )
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 18:06

kulka53 napisał(a):Piękna pogoda i pięknie zadbane miasto... architektura - jak to w tych stronach - "przyciężkawa" , ale nie da się ukryć, całość robi wrażenie .
Nie ma co, czas to był dobrze spędzony ( na oglądaniu również )

... piękne miasto to i piękna pogoda ... :wink: ... niestety tylko jeden dzień był taki ... :evil: ... sądzę, że w Dreźnie każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie ... 8) ... a najbliższa okolica też ma sporo do zaoferowania ... :) ...
Pozdrawiam.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.08.2017 19:41

Tempo relacji jak zwykle ostre - trudno nadgonić, ale dam radę.

Pozdrawiam,
Wojtek
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 20:22

Franz napisał(a):Tempo relacji jak zwykle ostre - trudno nadgonić, ale dam radę.

... tempo musiało być ostre bo teraz nastąpi dłuższa przerwa ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 01.08.2017 20:36

Malta proszę , proszę i oczywiście życzę udanego urlopu i jak zawsze pozdrawiam. :papa:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 01.08.2017 20:39

Nadrobiłam :D Budziszyn przepiękny :hearts:

Od nas w te tereny jest w sumie blisko, ale też jakoś zawsze nie po drodze. Na razie zaliczyliśmy Drezno, ale w biegu i po łebkach :oops: Koniecznie musimy się kiedyś wybrać, na razie popatrzę u Ciebie :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.08.2017 21:19

ajdadi napisał(a):Malta proszę , proszę i oczywiście życzę udanego urlopu i jak zawsze pozdrawiam.

... a gdzie będzie nam się lepiej leniuchowało ... :oczko_usmiech: ... dzięki ... :) ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ... - strona 195
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone