Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
kmichal
Koneser
Re: SIERPNIOWY SPACER PO BERLINIE

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 18.10.2015 21:56

tony montana napisał(a):Każdego dnia człowiek dowiaduje się czegoś nowego

... między innymi dlatego warto żyć ... :wink: ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.10.2015 21:59

kmichal napisał(a):
tony montana napisał(a):Za Bramą Barndenburską w lewo (czyli w odwrotną stronę niż do Reichstagu), po drodze do Potsdamer Platz jest ten specyficzny kamienny pomnik pomordowanym składający się z kilku tysięcy betonowych bloków, byliście tam?

... cholerka, wstyd się przyznać ... :roll: ... przechodziliśmy obok, a ja się zastanawiałem co to jest ... :wink: ...
teraz to już wiem ... dzięki za info ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.

Tak. W 2003.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 18.10.2015 22:38

Berlin...Berlinem...a gdzie ten Legoland...o Bałtyku już nie wspominając... :mrgreen:

:papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.10.2015 22:41

ajdadi napisał(a):Berlin...Berlinem...a gdzie ten Legoland...o Bałtyku już nie wspominając... :mrgreen:

Legoland jest w SONY CENTER na Potsdamer Platz, fajna zabawa
:)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 18.10.2015 22:55

FUX napisał(a):Tak. W 2003.

... :wink: ...

ajdadi napisał(a):Berlin...Berlinem...a gdzie ten Legoland...o Bałtyku już nie wspominając...

... Adrian, bądź cierpliwy ... :wink: ... właśnie wybrałem foty z Kołobrzegu i jutro zaczynam(y) ... :mrgreen: ... a jeżeli chodzi o duńską wyprawę to jest następna w kolejce, tylko muszę foty wybrać ... :roll: ... :mrgreen: ...

tony montana napisał(a):Legoland jest w SONY CENTER na Potsdamer Platz, fajna zabawa

... dzięki za kolejne info ... :wink: ... ten będzie następny ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 11:09

WYPAD NR 3: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWY KOŁOBRZEG

Tradycyjnie na początek kilka fotek na zachętę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 19.10.2015 12:06

kmichal napisał(a):WYPAD NR 3: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWY KOŁOBRZEG

Byłam w zeszłym roku. Na pewno zmieniło się tyle, że molo już otwarte :D . A czy coś jeszcze to sobie z przyjemnością pooglądam u Ciebie 8) .
kmichal
Koneser
Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWY KOŁOBRZEG

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 12:16

marze_na napisał(a):Byłam w zeszłym roku. Na pewno zmieniło się tyle, że molo już otwarte . A czy coś jeszcze to sobie z przyjemnością pooglądam u Ciebie .

... molo otwarte, tzn. przejść można, ale obok nadal plac budowy ... :roll: ... na takie foty jak u Ciebie to nie masz co liczyć ... :wink: ... ale zapraszam, zapraszam ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.10.2015 15:57

[quote="kmichal"]... Adrian, bądź cierpliwy ... :wink: ... ]

....no przecież jestem :D ...przecież nie marudziłem ,że chcę Włochy oglądać... :mrgreen:

Pozdrawiam
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.10.2015 16:00

Fotka nr 2 pażdziernikowa :wink:

kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 19:41

ajdadi napisał(a):....no przecież jestem ...przecież nie marudziłem ,że chcę Włochy oglądać...

... :wink: ... oooo, kolego na Italię to musisz do przyszłego roku poczekać ... :mrgreen: ...

ajdadi napisał(a):Fotka nr 2 pażdziernikowa

... bingo ... :wink: ... fota nr 1 również ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.10.2015 20:03

ajdadi napisał(a):Fotka nr 2 pażdziernikowa :wink:

To samo chciałem napisać z tymże "zimowa"

Ta fotka z dziwną fontanną, w Dreźnie mają podobne, pewnie od nas "zgapili" ;)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 20:12

Pomysł odwiedzenia Kołobrzegu zrodził się w momencie otrzymania przez moją mamę skierowania do sanatorium ... :wink: ...

Stwierdziliśmy, że można połączyć przyjemne z pożytecznym i osobiście odwieziemy mamę nad morze ... :) ...

Skład "wycieczki" był następujący: oczywiście mama, oczywiście tata, oczywiście kierowca ( czyli ja ) i tylko jeden chętny dodatkowo czyli mój pierworodny ... :mrgreen: ...

Pierwszy wyjazd odbył się 12 września 2015 r. Około godz: 6:00 wyruszyliśmy z Poznania. Niestety za daleko nie dojechaliśmy, bo już niespełna po 40 km w miejscowości Ludomy zatrzymał nas radar drogówki ... :x ...

Nie dość, że z mniejszym portfelem, dodatkowym nadbagażem w postaci punktów, to jeszcze w strugach deszczu kontynuowaliśmy dalszą podróż ... :( ...

Niestety humory już tak nie dopisywały jak jeszcze 1 h temu, a deszcz z krótkimi przerwami padał momentami ulewnie aż do samego Kołobrzegu ... :roll: ...

Z pomocą nawigacji bez problemu trafiliśmy do sanatorium "Perła Bałtyku". Po rozpakowaniu mama poszła się zameldować i załatwić całą "biurokrację", a my poszliśmy na pierwszy nadbałtycki spacer ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 20:15

tony montana napisał(a):To samo chciałem napisać z tymże "zimowa"

... :wink: ...

tony montana napisał(a):Ta fotka z dziwną fontanną, w Dreźnie mają podobne, pewnie od nas "zgapili"

... zapewne ... :wink: ... innej opcji nie ma ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.10.2015 20:29

W sumie, był to nasz pierwszy od kilku lat spacer po polskiej plaży ... :roll: ... szybko nie zrezygnowaliśmy ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Styczniowy Rzym w odcieniach szarości ... - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies