kawałek Rzymu, jeśli można ,,,,sorry, jeśli za duży
santosz napisał(a):To moze i ja cóś pokażę
...
Leszek Skupin napisał(a):santosz napisał(a):To moze i ja cóś pokażę
...
1. Ucięty górny róg budynku, poza tym leci w prawo
2. Ucięta iglica wieży - leci w prawo (duży syf na matrycy albo na obiektywie w górnym lewym rogu)
3. Centralnie, chyba niepotrzebny budynek z tyłu po prawej, można go było próbować ominąć kadrem - leci w lewo
4. Niepotrzebna prawa część która nic nie wnosi do zdjęcia.
Poza tym WYŁĄCZ DATĘ na Boga
Leszek, tobie to naprawdę się to podobaLeszek Skupin napisał(a):A oto moje czarno - białe ale tak nie do końca
Bodzioch Marek napisał(a):Leszek, tobie to naprawdę się to podoba ...
santosz napisał(a):1. Ale przecież tak wygląda właśnie ciekawie?
2.Czy w jakimś programie mozna to sprostować?
3.Tyle, że z lewej strony było jeszcze gorzej, kolejny blokowiec, może lepiej by to wygladało jako ujęcie z góry? z wyższego punktu
4. robiłem jako kadrowane, czy w sepii lub jako czarnobiałe kadrowanie nie jest ważne?
data - chyba też mozna usunąć programem?
Sorki ale dzięki Wam, i takim poradom Leszku - uczę się....
Leszek Skupin napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):Leszek, tobie to naprawdę się to podoba ...
Tak se pomyślałem, że pokombinuję Niekoniecznie musi się podobać, ważne że uzyskałem efekt, który mnie zawsze intrygował . Nie mówię, że to dobry kierunek, ale czy się podoba Jakby się nie podobało to nie wklejał bym tutaj tegosantosz napisał(a):1. Ale przecież tak wygląda właśnie ciekawie?
2.Czy w jakimś programie mozna to sprostować?
3.Tyle, że z lewej strony było jeszcze gorzej, kolejny blokowiec, może lepiej by to wygladało jako ujęcie z góry? z wyższego punktu
4. robiłem jako kadrowane, czy w sepii lub jako czarnobiałe kadrowanie nie jest ważne?
data - chyba też mozna usunąć programem?
Sorki ale dzięki Wam, i takim poradom Leszku - uczę się....
1. Ciekawie Hm...
2. jest masa darmowych programów, którymi można prostować, stemplować (usuwać skazy czy inne syfki ze zdjęcia)
3. I tu się zgodzę, że lepiej by było wleźć na samochód strażacki z drabiną wysuniętą do góry
4. Kiepsko wykadrowałeś Nie myślałeś o pionowym kadrze tak, żeby było widać tylko sam motór
datę najlepiej usunąć z drukowania w aparacie , po co się potem bawić w stemplowanie
Jak widzisz .... ja też się uczę
santosz napisał(a):2. raczej chodziło mi o ustawienie zdjęcia bardziej do pionu.....
weldon napisał(a):Brela jest, powiedzmy, dość trywialna, natomiast bardzo ładnie wygląda Lumbarda.
Ta ścieżka bardzo łagodnie prowadzi wzrok ... Nie jest przeładowane, za to spokojne i zrównoważone.
Z Trogiru mam prawie identyczne zdjęcie tego zaułka, z tym samym skuterem,
tylko u mnie jest on bardziej wyeksponowany ... i mury są proste :wink: