FUX napisał(a):Jakaś konoba, bar?
Polecam konobę Mali Ante.To rodzinny lokal ze wspaniałym jedzeniem.
Śmiało mogę powiedzieć, że jadłam tam najlepszą rybę w swoim życiu
FUX napisał(a):Jakaś konoba, bar?
Natashka napisał(a):Witajcie, ja w tym roku od 3 do 11 lipca mialam szczescie wakacjowac się w Blace.3 dorosłe osoby i dwójka 9 latków. Jestem zachwycona! Nie byliśmy w willi, o której mowa, wynajmowaliśmy mieszkanko na ul. Bartulovici, ok 50 m od sklepu. Piękny widok na zatokę, cisza i spokoj. Gospodarze przemili, częstowali nas co chwila owocami i warzywkami Warunki świetne i chyba znacznie bardziej kameralnie niż w tej willi. Na plażę 5 min...
Ktoś coś kiedyś pisał o nieciekawych zapachach- nie spotkałam się z takimi, a raczej dość wrażliwy nos mam... Za to u nas blisko domu wszechogarniający zapach zasadzonej lawendy...
Myślę, że tu wrócimy... Blace polecam z czystym sumieniem
lara73 napisał(a):Cześć.
Bardzo przepraszam, ale naprawdę dopiero dzisiaj zajrzałam na forum.
Przeczytałam Wasze posty, i nie do końca się z nimi zgadzam.
Oceniać Blace mogę (chyba) ja. Byłam tam 4 razy. Jestem zakochana w tym miejscu. W Blace jest wiele miejsc do spania, ale naprawdę najlepszą miejscówę ma Villa Ante. Na samym środku plaży. Do tego leżaki z villi. Na parterze można trzymać różne materace, pontony, kółka, itp. Do tego jest duża lodówka- zimne piwko bez chodzenia do pokoju. Nie bierzcie kwater w zatoce. Woda tam po prostu śmierdzi, szczególnie jak ktoś przepłynie skuterem lub motorówką.
Sklepik jest zaopatrzony we wszystkie potrzebne produkty. Większe zakupy najlepiej robić w markecie przy wjeździe do Metkovic.
Jeśli lubicie ryby, to najtaniej ( i świeżo) na końcu tego kawałka Bośni w markecie Karaka.
Nie wiem czy w tym roku tam będziemy, bo wszyscy chcą już jechać gdzie indziej- ale tak jest co roku, a potem lądujemy w Blace.
Polecam wam knajpkę przy kamiennym molo. Jedzenie też jest o.k.Pizza bardzo dobra przy porcie- w takiej budzie. Dalej nie chodzę.
Jak ktoś lubi grać w nogę, to wieczorem fajne mecze z Chorwatami- nasi zawsze dostawali w dupę.
Jeśli macie pytania, piszcie. Obiecuję, że przynajmniej raz w miesiącu tu zajrzę.
Pozdrowienia.
zygmuz napisał(a): Apartament Antun
Agsik napisał(a):Witam serdecznie
podnoszę temat....
Proszę o informację osoby które były w Blace, czy można tam pojeździć bezpiecznie rowerami z dzieckiem?