Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Blace u ujścia Neretvy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lara73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lara73 » 09.01.2012 23:59

Cześć.
Najwięcej kwater z Blace jest na stronie (jak wpiszesz w google) klek info blace.
Tam można coś wybrać. Jeśli masz pytania, to pisz. Nie znam nazw apartamentów, ale większość znam z widzenia. Powiem, czy warto.
W zatoczce dom kupili od mamy naszej gospodyni Polacy. Fajnie wyposażony, nowo wyremontowany (wiem, bo mój syn chodził tam do znajomych), ale do plaży z 500m. Do wody- czyli portu pewnie 5m. Nie patrz na to- tam nie jest fajnie.
A właściwie to Blace ma 3 zatoki. Pierwsza- port, druga- villa ante, szkoła, kościół (na plaży), bar-też z kwaterami, i trzecia zatoka z villą Kocak-ładnie, ale wszędzie daleko i jużbetonowe pomosty.
Jeśli mogę w czymś pomóc- to będzie mi miło.
W okolicy mamy wszystko zjeżdżone. Mogę nawet podać gdzie warto jeść i co jest warte obejrzenia- wg naszej, sporej grupy.
Jeśli jechałbyś do Villa Ante, podam ci więcej wiadomości o gospodarzach.
Pozdrawiam.
lara73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lara73 » 10.01.2012 00:10

Jeszcze jedno.
W villa Ante można trafić na wesoły turnus. My takim właśnie jesteśmy.
Pamiętam Czecha 2 lata temu, jak krzyczał z balkonu, że on chce spać. My do niego- zamknij okno, a on, że jego córka ma alergię na klimę i okna nie zamknie. Różni ludzie, różne wymagania. Ja wcześniej pisałam, że Blace, to spokojne miejsce- ale nie tak do końca. Chcesz świętego spokoju wybierz robinsonadę.
To miejsce klimatyczne- z małą ilością turystów. Ale miejscowi też nie chodzą spać o 22.00.
Pozdrawiam.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 10.01.2012 16:29

lara73 napisał(a):Jeszcze jedno.
W villa Ante można trafić na wesoły turnus. My takim właśnie jesteśmy.
Pamiętam Czecha 2 lata temu, jak krzyczał z balkonu, że on chce spać. My do niego- zamknij okno, a on, że jego córka ma alergię na klimę i okna nie zamknie. Różni ludzie, różne wymagania. Ja wcześniej pisałam, że Blace, to spokojne miejsce- ale nie tak do końca. Chcesz świętego spokoju wybierz robinsonadę.
To miejsce klimatyczne- z małą ilością turystów. Ale miejscowi też nie chodzą spać o 22.00.
Pozdrawiam.

Lara73!
Dzięki, że się odnalazłaś na forum ! UF !!!
Prawie w ostatnim momencie !
Po lekturze Twoich postów...
Odpuszczam Blace !
Wybór pomiędzy "fetorkiem" w zatoczce, a "wesołym turnusem", to ponad moje siły !
Wpadnę do Blace w drodze na, lub z Półwyspu.
"Zatunelowcy" mnie nie przestraszyli !
Jeszcze raz dzięki !
BLACE
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BLACE » 14.01.2012 20:59

POLECAM W BLACE WILLE BARTULOVIC WŁAŚCICIELE PRZEMILI CZĘSTOWALI OWOCAMI WINEM WARUNKI BARDZO DOBRE PARKING POD DOMEM TYLKO DO PLAŻY 300 M A DO MORZA 10M
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2012 21:05

Zmień czcionkę; nie wiem, po kiego wrzeszczysz... :wink:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 15.01.2012 00:08

BLACE napisał(a):POLECAM W BLACE WILLE BARTULOVIC WŁAŚCICIELE PRZEMILI CZĘSTOWALI OWOCAMI WINEM WARUNKI BARDZO DOBRE PARKING POD DOMEM TYLKO DO PLAŻY 300 M A DO MORZA 10M
lara73 twierdzi, że tam czadzi rybami !!! :lol:
lara73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lara73 » 18.01.2012 13:08

Cześć.
śmierdzi w porcie i to tylko czasami, tak jak już pisałam.
Większość villi jest gdzie indziej, a tam jest czyściutko. Jak pisali przedmówcy- plaża sprzątana jest codziennie. I żadnego smrodu- tylko zapach morza. I piękne widoki. Wysepka na wprost plaży. Piękna i zatrzymuje fale, więc nawet jak wieje, to dzieciaki spokojnie mogą pływać.
I jeszcze raz piszę: to nie Makarska itp., ale to nie jest dziura, gdzie zupełnie nic się nie dzieje. Jeśli są ludzie- to nie będzie kompletnej ciszy. A że wieczorem ktoś usiądzie na tarasie i czasem coś zaśpiewa, czy głośniej się zaśmieje- to chyba norma na wakacjach.
No chyba, że nie dla wszystkich.
Jeszcze raz pozdrawiam
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 18.01.2012 19:39

lara73
Witam i jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje na temat Blace.
Bardzo mi pomogły podjąć decyzję o poszukiwaniu innej miejscówki.
Wcześniej pisałem, że podjąłem się organizacji wyjazdu dla 3 rodzin. Dwie będą gościły w Chorwacji po raz pierwszy i po lekturze Twoich postów po prostu "wymiękły". Dlaczego ?
Poszukiwania zakwaterowania zmierzały w kierunku znalezienia miejsca w którym oferowane jest zakwaterowanie tylko dla 3 rodzin (w celu uniknięcia "wesołych turnusów") Wstępnie mieliśmy zakotwiczyć w Apartmani Bartulovic .
W niej apartamenty tylko dla 3 rodzin, więc OK ! Tylko....., że Willa leży jak piszesz " w porcie".
Jak widzisz całe szczęście (dla mnie),że opisałaś swoje wrażenia. Po pierwsze, mogłem z nimi zapoznać moich współtowarzyszy, po drugie zaś hm.....wiem już, że wakacje 2013 będę planował tylko dla swojej familii.
tomkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkat » 27.02.2012 11:53

Witam serdecznie! Wybieram się z rodzinką do Blace 4 sierpnia. Napiszcie proszę co warto zwiedzić w okolicy (Medjugorie i Dubrownik na 100%) ale może są jakieś urokliwe miasteczka z niezbyt drogim żarełkiem? Może ktoś podrzuci co warto z miejscowych smakołyków spróbować i ewentualnie gdzie :)
EDIT: No i dupa blada :( właśnie dostałem maila, że właściciel zaklepał miejsce dla swoich stałych klientów :(:(:( Muszę szukać czegoś innego dla 3 osób :evil:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.02.2012 17:40

Medjugorie na 100% możesz sobie darować.
Za to Mostar wręcz przeciwnie!
tomkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkat » 28.02.2012 18:44

FUX napisał(a):Medjugorie na 100% możesz sobie darować.
Za to Mostar wręcz przeciwnie!

Dzięki FUX, ale nastąpiła zmiana planów ze względu na odwołanie rezerwacji, przenoszę się na Ciovo i stamtąd będę robił wypady. Muszę jeszcze poczytać co warto zobaczyć w rejonie 100 km :)
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 16.06.2013 19:56

Ktoś tu żyje? Halo :))
Kontynuacja: po 3 pobytach w villa ante w zeszłym roku postanowiliśmy jechać w inne miejsce. Padło na Mandre na Pagu. Apartamentowiec przy samym morzu, ale plaża fatalna, szczególnie dpa dzieci. Poza tym zdziwił nas zupełny brak zainteresowania klientem ze strony właściciela. Jak w hotelu - paszporty, kasa i tyle. Fakt: czyściutko i warunki mieszkaniowe super.
I co z tego wyszło? To, że w tym roku znaowu Blace i villa ante. Będzie to nasz 9 wyjazd do cro i po kilku miejscówkach zdecydowanie jesteśmy za villa ante. Wesoły turnus? A jaki ma być, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mnie tam uciszał po 22. Nawet dzieciaki z boiska wracały o 1 w nocy. Oczywiście w granicach rozsądku, ale jedziemy się rozerwać, a nie chodzić spać z kurami.
Jedziemy w 2 połowie lipca. Ktoś się wybiera? :))
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 16.06.2013 21:22

Cześć marfipl !
Jak fajnie , że mnie obudziłeś !!!!
Zupełnie zapomniałem o Blace !!!
Już zamówiłem (10 minut temu) miejscówkę.
Jadę niestety dopiero pod koniec sierpnia.
Jeszcze raz dzięki za przypomnienie !
W ubiegłym roku Blace przegrało z Borkiem i Dingaćem!
(CUDO POLECAM !)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.06.2013 21:54

Nie będą jeżdzić gdyż zimna woda z Naretwy wpadająca do morza obniża jego temperaturę.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 19.06.2013 17:48

Ja też nie pojadę.
Spóźniłem się z rezerwacją :(
Wszystko przez niespodziewaną (i wymuszoną) zmianę terminu urlopu.
Najpierw miejscówki na Pagu "wyszły", a teraz Blace. :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Blace u ujścia Neretvy - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies