kukris napisał(a):Halo !!!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda ?!
Niestety NIKT !!!!!!!
Milknę więc i ja !!!!
kukris napisał(a):kukris napisał(a):Halo !!!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda ?!
Niestety NIKT !!!!!!!
Milknę więc i ja !!!!
leopantera napisał(a):Co do piaszczystej plaży u ujścia Neretwy to - tam nie dotarłem. Plaża w samym Blace jest sprzątana codziennie (nawet w niedzielę) od trawy - jakieś prądy znoszą ją na brzeg. Na przełomie czerwca/lipca miejsca pod dostatkiem. Woda jakby delikatnie zamulona - widać jakiś osad.
Sklepik na miejscu (na półwyspie) zaopatrzony w podstawowe rzeczy. Kilka kawiarenek. Większy market jest po drodze do Dubrownika albo jak jedziesz do granicy BIH w kierunku Metkovic (chyba Lidl albo Biedronka).
Przed światłami gdzie skręcasz w prawo do Blace pod mostem drogówka suszy na dwie zmiany - uważaj !
Widok na całą dolinę Neretwy z alternatywnej drogi, która ma połączenie z tą na Dubrownik (omijasz przejazd przezxśluzę)
Z tymi zatoczkami dla 4X4 to trochęe podałem na wyrost. Do miejscowości DUBA dojedziesz do samej plaży (asfalt i żwir), ale problem może być do zatoczki Kremenna, asfalt masz do Komarna (tam bydują most na Plejesac)
itd.
leopantera napisał(a):[b] My byliśmy w 2007 i jest to super miejsce na wypady od Dubrownika po Makarską i cały Plejesac, zresztą oceń sam https://picasaweb.google.com/paulek1969/Croatia07#
lara73 napisał(a):Nie bierzcie kwater w zatoce. Woda tam po prostu śmierdzi, szczególnie jak ktoś przepłynie skuterem lub motorówką.