Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Blace u ujścia Neretvy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 03.06.2011 18:46

lara73 napisał(a):Witam!
Do Villa Ante jeździmy całą grupą od 4 lat. Nigdy nie pisałam na forum, bo bałam się, że miejscowość zrobi się zbyt popularna. Teraz piszę, bo wiem , że gospodarze najpierw dzwonią do nas, zanim zarezerwują innym pokoje.
W Villa Ante w Blace są cudowni gospodarze, jest świetna atmosfera, super położenie przy samej plaży. Cicha, spokojna miejscowość. Jeśli ktoś chce spacerować po deptaku w stroju wieczorowym niech tam się nie wybiera.
W Blace jest swojsko, więc nie szukajcie też ciszy.
To jest miejsce dla fajnych ludzi, którzy lubią się bawić w swojej grupie.
Ja zakochałam się w tym miejscu.
Pozdrawiam wszystkich
Magda[/code]

Potwierdzam.
A jedziecie w tym roku, a jeżeli tak, to w jakim terminie?
Ela i Darek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela i Darek » 24.06.2011 07:41

hello My też potwierdzamy :-) Zlatko i Ana - gospodarze w pełni tego słowa :-) Miejsce bąbowe w szczególności dla chcących znaleźć trochę spokoju od codziennej szybkości mijającego dnia :-)
Pozdrawiam
Ela i Darek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela i Darek » 24.06.2011 07:52

No i tak nam się spodobało że jutro popołudniu własnie do nich jedziemy :-)
lara73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lara73 » 19.07.2011 01:10

Zawsze jeździmy na przełomie lipiec/sierpień. Może się spotkamy. W Blace będziemy 29.07. po południu. Na dole przy wejsciu wisi taki duży kolaż. To nasza grupa i gospodarze.
pozdrawiam
Magda
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 19.07.2011 08:00

A mnie zastanawia co to jest ta "pohana lub kuhana żaba" ??
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 22.07.2011 10:41

pierzaczek napisał(a):A mnie zastanawia co to jest ta "pohana lub kuhana żaba" ??

smażona lub gotowana żaba. ;-)
Co do kulinariów, jak ktoś jest w Blace, czy okolicach, polecam wycieczkę do Ston (początek Peljesaca) na ostrygi. Jest tam knajpka Sorgo, gdzie świeże z cytrynką kosztują 4 KN, panierowane, smażone 7 KN, a owijane dodatkowo w szyneczkę 9 KN. Za taką cenę długo by szukać!
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 24.09.2011 18:35

Witam !
Zaglądam tu po raz pierwszy, chociaż w Chorwacji byłem już 3 razy.
Po tegorocznej wizycie w Chorwacji powolutku zaczynam planować przyszłoroczny urlop.Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat miejscowości Blace. Miejsce wydaje się urokliwe (przynajmniej na zdjęciach).
Położenie ok - blisko Mostar, Dubrownik.
Śledząc dyskusję na forum dowiedziałem się, że kilka rodzin spędziło w Blace tegoroczny urlop.
Opiszcie proszę swoje wrażenia z pobytu w tej miejscowości.
Czy oprócz wychwalanej Villi Ante są tam jakieś inne godne polecenia ?
Dziękuję i pozdrawiam.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 27.10.2011 21:30

Hm...
Brak odzewu na mój post oznacza że albo urlopy w Blace spędzone w tym roku nie należały do najbardziej udanych, albo jest wręcz odwrotnie tzn. tak jak pisze lara73 zauroczeni miejscowością i atmosferą w niej panującą forumowicze obawiają się (słusznie) najazdu niekoniecznie cromaniaków ?
Cóż ! Pozostając w niepewności co do trafności wybory Blace jako miejsca przyszłorocznych wakacji Pozdrawiam Serdecznie.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 18.11.2011 21:27

kukris napisał(a):Hm...
Brak odzewu na mój post oznacza że albo urlopy w Blace spędzone w tym roku nie należały do najbardziej udanych, albo jest wręcz odwrotnie tzn. tak jak pisze lara73 zauroczeni miejscowością i atmosferą w niej panującą forumowicze obawiają się (słusznie) najazdu niekoniecznie cromaniaków ?
Cóż ! Pozostając w niepewności co do trafności wybory Blace jako miejsca przyszłorocznych wakacji Pozdrawiam Serdecznie.

No to może jeszcze jedno piwko (ożujsko) dla podtrzymania tematu ? :D :D :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.11.2011 21:41

kukris napisał(a):No to może jeszcze jedno piwko (ożujsko) dla podtrzymania tematu ? :D :D :D

Ty bardziej,że to:

Ela i Darek napisał(a): Miejsce bąbowe

:D
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 18.11.2011 21:54

Dzięki anakin !!!!!
Już myślałem , że trafiłem na jakieś croodludzie, gdzie nikt nie zagląda.
Obiecuję ! Jeżeli dojadę do Blace, podzielę się swoimi wrażeniami z pobytu.
Tymczasem najbardziej zaintrygowała mnie (w podróżach Makłowicza) zupa z żab i węgorza.
Bez rakiji lub crnego chyba trudna do przyjęcia (głównie przez żaby,fe !)
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 18.11.2011 21:59

Byłbym zapomniał !
Program Makłowicza nosił tytuł ,,smak delty Neretwy" (można obejrzeć w necie - polecam !)
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 21.11.2011 23:05

Apartmani Blace i okolo.... R.

http://www.klek.info/cz/apartments/a087.html

Obrazek
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 22.11.2011 11:25

Dzięki Rero !
Znam stronę do której adresik wraz z panoramą Blace podesłałaś.
Rzeczywiście jest w czym powybierać, a w necie nie ma poza nią zbyt wiele propozycji.
Jak widać na zdjęciu miejsce wydaje się być urokliwe, dlatego ciekaw jestem opinii forumowiczów na temat samej miejscowości i najbliższej okolicy. Jeżeli gościłaś w Blace napisz o tym proszę .
Pozdrawiam :)
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 04.12.2011 22:07

Halo !!!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda ?! :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Blace u ujścia Neretvy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies