Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Biura....

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Elżbietka
Autostopowicz
Biura....

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elżbietka » 12.08.2003 09:36

Witajcie!!
Wybieram się pierwszy raz do Cro. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś jechał z biurem Turysta z Krakowa. Myślałam o Skarpie ale znalazłam gdzies kilka niezbyt pochebnych opinii o nim. Poradźcie coś :!: Prosze
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.08.2003 09:52

Mozna by sie zapytać ... dlaczego korzystasz z usług biura. Przecież jak zauważyłaś na forum, do Chorwacji mozna bez żadnych problemów jechac samemu.
ps. ja równiez pierwszy raz jechałem poprzez biuro. Pierwszy i ostatni.
Elżbietka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elżbietka » 12.08.2003 10:01

Dlaczego przez biuro??
Bo to pierwszy raz i trochę się boje w ciemno. A poza tym jestem wygodna i lubie miec zapewnione wszystko (lokum, wyżywienie itp.)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2003 11:31

Podobnie jak Woka wyleczyłem się z biur. Jeździłem z TUI i Neckermanem. W pewnym momencie trzeba było sobie zadać pytanie: po co komuś płacić (i to nie mało) jak można za o wiele mniejsze pieniądze pojechac samemu. A tak na marginesie przestałem wierzyć biurom bo i niby jaką mam gwarancję, że biuro się nie "przekręci" i zostanę za granicą na lodzie. PZDR- Piotrek :lol:
Elżbietka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elżbietka » 12.08.2003 11:51

Masz rację. Pewnie też się kiedyś wyleczę z biur, ale kiedyś ten pierwszy raz musi byc i chciałabym jednak z biurem :D
nuka

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuka » 12.08.2003 12:03

Jeżeli do Chorwacji to tylko z www.adriatyk com.pl.Naprawdę bardzo dobre biuro.
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 12.08.2003 12:27

Elżbietka napisał(a):Masz rację. Pewnie też się kiedyś wyleczę z biur, ale kiedyś ten pierwszy raz musi byc i chciałabym jednak z biurem :D

Chcesz jechac samochodem, czy innym srodkiem lokomocji?

Jezeli samochodem to spokojnie mozesz jechac w ciemno - zawsze znajdziesz jakies lokum, ktore Ci sie spodoba. A zdjecie z folderu biura podrozy nie musi byc wcale zdjeciem tego miejsca, do ktorego wykupilas wycieczke :( Nie mowiac juz o znacznym przeplaceniu.

W jakims folderze widzialem Zadar "umieszczony" na przecudnym klifie nad lazurowa woda!!! A to dosc plaskie, portowe miasto :wink: Niezbyt urokliwe.
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 12.08.2003 15:01

Rozumiem że oferta biura kompleksowa (dojazd,lokum,wyżywienie),bo faktycznie - własny dojazd a tylko zakwaterowanie z biura trochę mija się z celem.W Cro byłem i ze Skarpą i z Damptourem,jeśli mogę Ci jakoś pomóc.......?
Wyjeżdżałem z Krakowa (domyślam się że Ty też)
Elżbietka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elżbietka » 13.08.2003 06:15

VaaldC4R napisał(a):Rozumiem że oferta biura kompleksowa (dojazd,lokum,wyżywienie),bo faktycznie - własny dojazd a tylko zakwaterowanie z biura trochę mija się z celem.W Cro byłem i ze Skarpą i z Damptourem,jeśli mogę Ci jakoś pomóc.......?
Wyjeżdżałem z Krakowa (domyślam się że Ty też)

Witaj VaaldC4R! Super że się odezwałeś :D Jeśli jesteś chętny do pomocy to Cię wykorzystam :wink: Opowiedz mi coś o Skarpie. Czytałam tu trochę niezbyt pochlebnych informacji o tym biurze, że niby podróż z niespodziankami, autokary rozklakotane itp. A jak Twoje wrażenia po podróży i czy zakwaterowanie było zgodne z ofertą?
Z góry dziękuję za informacje :)
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 13.08.2003 15:02

1.Nie ma biura na które by nie było skarg,ale to temat na całkiem inną rozmowę.Faktycznie na Skarpie ciąży spalony autobus do Grecji w czarnym roku 2002,również jadący przed moim "rozkraczył" się na Słowacji ale ...
w moim przypadku - do Cro autokarem "Bova" powrót "Neoplanem",w obu przypadkach OK,bez cieknącej klimy,bez "zapaszków" barek z piwem itp. ,video.
2.Jeśli chodzi o hotel - miał taki być i był,bez zaskoczeń.Ale ja wcześniej wiedziałem o nim prawie wszystko.Nikt rozsądny nie opiera się wyłącznie na folderach biur podróży.Od tego jest sieć.Jeszcze w Polsce wiedziałem jak wygląda pokój,co będę jadł i gdzie wyjdę po przejściu przez piniowy lasek.
To tak krótko w odpowiedzi na Twoje dwa pytania,jeśli chcesz dłuższego elaboratu adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
W końcu tak mało nas "hotelowców" :lol:
Ariadna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ariadna » 18.08.2003 15:39

Ja tez chciałam zapytać o biuro podrózy. Funclub z Poznania! Niestety z braku mozliowści (zebrania grupy ludzi i posiadania własnego środka lokomocji) musimy skorzystać z koleżanką z oferty zorganizowanej:(. Ze wzgledu jednak na rózne opinie odnosnie tego typu imprez - dopiętych na ostatni guzik;) chciałabym troszke podsłuchać co w trawie piszczy;) Tak więc jak macie jakieś doswiadczenia z biurem Funclub to prosze o opinie. POZDRAWIAM GORĄCO i czekam na ewentualne*** dla tego biura!!!!:)
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 18.08.2003 18:38

Wprawdzie nie znam biura Funclub, ale mogę polecić Ci wypróbowaną metodę, którą stosuję zawsze, gdy chcę uzyskać interesujące mnie wiadomości na temat biura hotelu czy miejscowości.Poprostu włączam Google i najpierw szukam ich oficjalnych stron (to już coś mówi o temacie),potem przechodzę do zakładki grupy dyskusyjne i czytam opinie internautów.Porównuję,wyciągam wnioski biorąc poprawkę na to, że częściej piszą Ci sfrustrowani niż zadowoleni,podejmuję decyzję.
Zrobiłem tak z biurem Funclub,informacje są, hmmm..... dosyć interesujące.
Ale to oczywiście Ty podejmujesz decyzję.Miłego pobytu,z kimkolwiek.
Ariadna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ariadna » 19.08.2003 07:18

Ale jestes tajemniczy! W każdym razie dzięki za inicjatywę i podpowiedz:) Szukając danych odnośnie tego biura natknełam sie na słowa krytyki pod ich adresem stąd tez postanowiłam troszke ich przeswietlić. Podstawa to informacje z róznych żrodeł :wink: Jeszcze raz DZIĘKI i pozdrowionka:) ps. a tak na marginesie to ciekawa jestem jakie opinie ty slyszałeś względem Biura Fanclub;)
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 19.08.2003 13:19

A jaki tam tajemniczy?Jestem otwarty jak knajpka w Trogirze.
Nie rozpowszechniam tylko opini ,których sam nie mogę zweryfikować.Nie ma nic gorszego niż zdanie zaczynające się od "Słyszałem że .......".
Ariadna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ariadna » 19.08.2003 14:21

Mimo wszystko jednak myślę, ze lepiej jest uczyc sie na cudzych błędach niż na własnych - szczegolnie jesli można ich uniknąć :wink: Opinie zawsze są rózne tak jak gusta są rózne:)

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone