Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 22.06.2011 13:08

krutom napisał(a):
minimartini napisał(a):
Powinni ... albo jakieś stroje kąpielowe dla nich wymyślać, czy coś ;)

Już są, tylko kto by to nosił i finansował?

A nie, nie ;) o obudowy mi nie chodziło ;)
Na taką obudowę trzeba dłużej oszczędzać niż na aparat :lol:
Do podwodnych fotozabaw fajne są wodoszczelne kompakty ;)

Muliness - co do tego deszczu - to ostatnio po kilku kroplach na obiektywie zostały mi takie ślady 8O
Żrące jakieś te krople chyba ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2011 13:18

Janusz Bajcer napisał(a):
tomtot napisał(a):to już jest przesada

kor_nick napisał(a):eee to już chyba koniec.

Nie ma przesady, nie ma końca :wink:

Czekajcie cierpliwie, a Ola jeszcze Was zaskoczy :lol:

W oczekiwani na zaskoczenie Sutivan sport i rekreacja :lol:

Mówiłem, że zaskoczy :lol: i to jeszcze nie raz :lol:
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 22.06.2011 13:22

Muliness napisał(a): Dla mniej wtajemniczonych wyjaśnię że wykąpał sie aparat Nikon D 300 wiec z obiektywem jakieś 10 tyś złotych:)

Wybacz, że zapytam jeśli mogę jaki masz obiektyw? Bo pisałeś że manualny, a z D300 zestaw wart jakieś 10 tyś?
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 22.06.2011 13:34

Myślę, że D300 uratowało uszczelnienie korpusu. Pewnie producent nie przewidział kąpieli w jadranie, ale deszcz czy snieg napawno.
Na Twoje szczęście szybko został wyciągnięty więc nie zdążył "nabrać wody".
A tak swoją drogą to zazdroszczę zimnej krwi :wink:
Gdyby mój Nikoś zaliczył taką przygodę to nie przeżyłby ani on ani ja. :lol:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 22.06.2011 13:43

fidosanok napisał(a):
Muliness napisał(a): Dla mniej wtajemniczonych wyjaśnię że wykąpał sie aparat Nikon D 300 wiec z obiektywem jakieś 10 tyś złotych:)

Wybacz, że zapytam jeśli mogę jaki masz obiektyw? Bo pisałeś że manualny, a z D300 zestaw wart jakieś 10 tyś?

8O 8O 8O

Muliness to płeć piękna przecież. Wystarczy spojrzeć

Muliness napisał(a):;)
Obrazek

:wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.06.2011 15:31

fidosanok napisał(a):

Mam dużo obiektów mówiłam o "Nikorze" 24- 70mm bo wkręcony był w ten sam dzień do puszki podczas zdjec w Postiri i to tylko czysty przypadek że wkręcona w aparat podczas wyskoku była ryba całe szczęście że ona. Napisałam przykładowo bo moi czytelnicy nie wszyscy musza interesować się fotografią przez co skala mojego problemu była dla większości osób niezrozumiała. :D :D a czy Nikor kosztuje 6 tyś puszka z 5 to juz ogólnie nie ma znaczeia liczył się sam fakt;(
Na pewno gdyby wlecial mi mały kompakt nie byłaby to taka rozpacz i nie musiałabym wydłubywać sobie oczu;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 22.06.2011 15:48

nero napisał(a):Myślę, że D300 uratowało uszczelnienie korpusu. Pewnie producent nie przewidział kąpieli w jadranie, ale deszcz czy snieg napawno.
Na Twoje szczęście szybko został wyciągnięty więc nie zdążył "nabrać wody".
A tak swoją drogą to zazdroszczę zimnej krwi :wink:
Gdyby mój Nikoś zaliczył taką przygodę to nie przeżyłby ani on ani ja. :lol:

Z ręką na sercu nie pamiętam po jakim czasie oprzytomnialam ;) Pamiętam jak w zwolnionym tempie zlatywał widzialam patrzyłam a nie mogłam się ruszyć Baterie wyjełam machinalnie ale nie wiem też w sumie czemu zwarcie mogłobyć potężne ale ja za bardzo nie pamiętam co mną kierowało;) a byłam trzeźwa jak bum cyk cyk :D :D Tak jak pisałam wcześnie gdyby wleciał lewą stroną tam gdzie wkładam kartę to mogłabym nim puszczać kaczki na wodzie ....poprostu fart ale przestrzegam :) dla mnie to było ogromne zmartwienie potężny wydatek finansowy nie kupuje aparatu i szkieł co czwarty dzień;)

a tak w ogóle myslałam że wiecie bo na bierząco pisałam chyba w wątku Dzień Dobry :) chyba nawet w ten sam dzień;)

w kartkach pocztowych roztrąbiłam tą własną głupotę na cały świat :) Do dziś mój aparat jest tematem rozmów co by było gdyby hiihih.....

minimartini napisał(a):
Muliness - co do tego deszczu - to ostatnio po kilku kroplach na obiektywie zostały mi takie ślady 8O
Żrące jakieś te krople chyba ;)

Kochana nie pozostaje Ci nic innego jak je usunąć jeśli nie masz pędzelka płynu to może delikatniusio ściereczką do okularów ale broń boże mechatą :) Podejrzewam , ze dziury na wylot nie wyzre ale będzie troche przeszkadzać;) chyba że to był kwaśny deszcz: 8O 8O to zdjecia będa z dziurami i już :D :D :D i jak zwykle same głupoty w tej mojej głowie siedzą:)
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 22.06.2011 16:31

Zaraz lepiej na duszy jak znowu czytam i widzę ,,,,a Sutivan wieczorkiem bajeczny na tych fotkach :!:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 22.06.2011 17:20

Muliness napisał(a):
Kochana nie pozostaje Ci nic innego jak je usunąć jeśli nie masz pędzelka płynu to może delikatniusio ściereczką do okularów ale broń boże mechatą :) Podejrzewam , ze dziury na wylot nie wyzre ale będzie troche przeszkadzać;) chyba że to był kwaśny deszcz: 8O 8O to zdjecia będa z dziurami i już :D :D :D i jak zwykle same głupoty w tej mojej głowie siedzą:)

He he ;) na szczęście nie są z dziurami ;)
Kilka razy już czyściłam - z soczewki zeszło (nieocenione okazały się takie małe pergaminki?)- natomiast na plastiku i gumie zostały małe plamki. Nie ma wielkiego dramatu, bo to kitowy ob., gorzej gdyby akurat był na nim nakręcony mój ukochany polarek , oj wtedy był by płacz :)
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 22.06.2011 20:29

pytałem z czystej ciekawości co to za manualne szkło... dzięki za wyjaśnienie co i jak. Przepraszam za przejęzyczenie - oczywiście wiem, że jesteś kobietą :)
Mnie gdyby wypadła komórka to bym się rozpłakał, a gdyby mój Nikoś to dostałbym zawału... :cry:
obca_zolza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obca_zolza » 24.06.2011 19:29

woka napisał(a):Jako, że minęło kilka dni od ostatniego tutaj mojego zaglądnięcia ... zaglądam.
Jest kilka zdjęć,widzę i wiem co chcą przekazać.
Jednak natrafiam na :
Muliness napisał(a):Odcinek dziesiąty
Przebudziłam się jak zwykle pierwsza jak zwykle za wcześnie .
W pierwszym momencie nie wiedziałam co mnie obudziło ale coś najwyraźniej nie było w porządku .
Uniosłam głowę .....

Zawsze byłem, jestem i nadal będę zaciekłym wrogiem takich relacji. Nie czytam ...bo co mnie interesuje takie cuś. Co wnosi :?: :( Nie mam charakteru wścibskiej sąsiadki więc osobiste doznania mnie nie interesują.

Mistrzem w pisaniu relacji jest GaR (moim zdaniem). Zdjęcie i kilka zdań opisu, pięknie, z polotem i szczyptą homoru.

ps.
przepraszam za wyczkę ale nie jestem członkiem żadnej partii, nie należę do żadnego kółka różańcowego - więc wolność słowa.
Mullines - potraktuj to nie jako złośliwość lecz jako tzw. twórczą krytykę.
Masz w tej relacji swoich wielbicieli więc chyba już tak pisać powinnaś. Być może sama już masz dość ale skoro lud "pieje" z zachytu ..... jak trza to trza. :lol:
jestes zlosliwą wysuszoną flądrą-:( weź podręcznik matematyki do klasy 6 podstawówki, tak tez - tylko obrazki i krótki opis..BUUUUUUUUU
obca_zolza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obca_zolza » 24.06.2011 22:16

Dziekuje Muliness...za parę zachwycających wieczorów przy herbacie i czytaniu, patrzeniu. Zazdroszcze, zazdroszcze po dobremu, oka, lekkiego pióra. I ciesze sie że ktoś mnie tu skierował-:). 16 sierpnia wyjezdżam, do Prostiry. Pozdrawiam i jeszcze raz DZIEKUJE!
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 24.06.2011 22:44

Bardzo fajnie się czytało i oglądało a 56 123 wejść mówi samo za siebie .

Pozdrav
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 27.06.2011 17:39

Dobrze że aparacik przeżył. Mój aparacik (N D90 + T17-50) zaliczył lądowanie na chodniku w Budapeszcie podczas powrotu z Chorwacji 3 dni temu), ale oprócz 'małego' zarysowania osłony przeciwsłonecznej całe szczeście, że działa (dla mnie i dla sprawcy tegoż zdarzenia).
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 29.06.2011 08:44

2 nudne dyżury i 30 parę stron relacji zaliczone. Warto było :) Przed ostatnim dreszczowcem przewidywałem ponowne kłopoty z "rydwanem" bo coś mi się z forum kojarzy z Tobą jakaś powazna awaria auta i powrót na lawecie ale może to inny rok był ;)

Aaa i zapomniałem, tytułowy Sutivan kojarzy mi się średnio, złapłem tam jedyną w życiu panę, oczywiście w uliczce jednokierunkowej, oczywiście wymiana koła w pełnym słońcu przy 30 paru na plusie i oczywiście mieliśmy wtedy pełen bagażnik bo ledwo co zjechaliśmy z promu, szukając campu w Sutivanie. :twisted:
PozdraV
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone