Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 06.06.2011 09:07

Nadal jesteś w świetnej formie.
Dzięki.
PZDR.
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 06.06.2011 11:18

Muliness napisał(a):... Oświadczyłam kategorycznie , że mam serdecznie dość i ,że wysiadam .Przelezę na pieszo mogę się czołgać byle na to nie patrzeć...

Ola, ja nie mam lęku wysokości, ale jazda po tych drogach wywołuje we mnie identyczne odczucia, jak u Ciebie - jadąc po nich pierwszy raz powiedziałam mężowi, że na pewno nie będę nimi wracać, tylko wrócę...samolotem :lol:

Przez te właśnie strachliwe odczucia nie dotarłam jeszcze na Sv. Jure....
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 06.06.2011 11:32

Muliness napisał(a):- Rób zdjecia ... zobacz jak pięknie :D

Zgadzam się z twoim mężem, piękna droga. :wink:

Zdjęcia oczywiście też. :D

pzdr :wink:
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 06.06.2011 20:24

Nie było mnie kilka dni, ale zaległości z dużą radością nadrobiłem. Zdjęcia są świetne, czekam na cdn. :D :D :D :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 06.06.2011 21:07

Drogi w Chorwacji są super :wink: , to tylko kwestia przyzwyczajenia :wink: Olu :)
Przynajmniej mogłaś zrobić takie piękne fotki :lol: , czekam na następny odcinek :D :D :D
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.06.2011 06:07

Pomijając lęki wysokości można zauważyć prawidłowość im dalej ktoś mieszka na północy kraju (niziny) tym bardziej przerażają go serpentyny, pagórki i drogi które nimi biegną a pokonanie ich nieraz wydaje sie niemożliwe ;)
Dla mnie- osoby- która góry miałam swego czasu na 'codzień' te drogi takie zwykłe są ;) jak polskie w beskidach :D tylko dziur w nich mniej. No i widoki dużo ładniejsze w Chorwacji bo w PL drzewa zasłaniają.

Min. tak zawiedziona byłam trasą Sucuraj Jelsa - tyle sie naczytałam że wąska, że pełno wraków, że nalezy zacząć się modlić, gdy zobaczysię duże auto jadące z naprzeciwka. No i czekałam na te przepaści mrozące krew w żyłach ... no i tak czekając dojechałam do Jelsy :D
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 07.06.2011 12:12

CinnamonGirl napisał(a):Pomijając lęki wysokości można zauważyć prawidłowość im dalej ktoś mieszka na północy kraju (niziny) tym bardziej przerażają go serpentyny, pagórki i drogi które nimi biegną a pokonanie ich nieraz wydaje sie niemożliwe ;)
Dla mnie- osoby- która góry miałam swego czasu na 'codzień' te drogi takie zwykłe są ;) jak polskie w beskidach :D tylko dziur w nich mniej. No i widoki dużo ładniejsze w Chorwacji bo w PL drzewa zasłaniają.

Min. tak zawiedziona byłam trasą Sucuraj Jelsa - tyle sie naczytałam że wąska, że pełno wraków, że nalezy zacząć się modlić, gdy zobaczysię duże auto jadące z naprzeciwka. No i czekałam na te przepaści mrozące krew w żyłach ... no i tak czekając dojechałam do Jelsy :D
znam ta trasę doskonale należy się cieszyć ze tak szczęśliwie i gratuluje luzu pozdrawiam
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.06.2011 12:54

Może mój punkt widzenia wynika z faktu, że ufam swojemu kierowcy :D i mijalismy tylko kilka dostawczaków.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.06.2011 21:03

Cngirl , jak będziesz na Peljescu , to proponuję zjechać z Kuny do Crkvic ... wtedy dopiero pogadamy o zaufaniu :wink:
Pioseneczka dla Ciebie ... prosto z Crkvic oczywiście :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.06.2011 21:18

CinnamonGirl napisał(a):Może mój punkt widzenia wynika z faktu, że ufam swojemu kierowcy :D i mijalismy tylko kilka dostawczaków.

A ja jestem całkowicie zgodny z Twoim zdaniem Cynamonowa Dziewczyno - jeżeli jest jakaś droga i ktoś już tamtędy przejechał , to dobry kierowca tamtędy da radę :wink:

. . . jeżeli jeżdził po górkach polskich ( nie tylko głównymi drogami ) .

Pozdrawiam
Piotr
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 08.06.2011 07:25

I ja z małopolski 8) po waszej stronie ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.06.2011 07:27

Oluś - czekam(y).
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 08.06.2011 07:28

Jacek S napisał(a):Oluś - czekam(y).

To jest budowanie napięcia ! ;) :lol:
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 08.06.2011 08:23

mkm napisał(a):Cngirl , jak będziesz na Peljescu , to proponuję zjechać z Kuny do Crkvic ... wtedy dopiero pogadamy o zaufaniu :wink:

to racja, droga Kuna - Crkvice robi wrażenie:
Obrazek

ale naprawdę to tylko kiepsko wygląda z wnętrza samochodu - jak widać powyżej - można spokojnie sie tam pomieścić

pozdrawiam,
Aśka

PS. I czekam niecierpliwie na dalszy ciąg relacji - bo naprawdę wciąga...
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 08.06.2011 09:16

Oli chyba kosmici net zabrali ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone