Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 03.06.2011 20:14

Muliness napisał(a):

Obrazek

Piękne zdjęcie cudnego miejsca.

Gekonik też słodki ;) ja mam 4 gekoniki w domu, ale innej odmiany ;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.06.2011 20:19

Miej ty Boga w sercu hiihih jakie cudne miejsce Myślałam ,że tam umrę na zawał . Ten zakręt pobił nawet Rumunię;)
Masz Gekony a ja Agamę Brodatą :D dlatego ten maluch wydał mi się uroczy chociaż jego rodzice tak zupełnie na wolności w mojej kuchni wywarliby silniejsze wrażenie:)
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 03.06.2011 20:29

Muliness napisał(a):Dokładnie foldery pokazują Róg od dziewiczej strony a w sezonie to dziewicza jest droga do Bol- u :)

... dlatego, jak już w planach będziemy mieć Bol - to chyba odłożymy go na półeczkę "posezonowo" ;)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 03.06.2011 20:38

Muliness napisał(a):Miej ty Boga w sercu hiihih jakie cudne miejsce Myślałam ,że tam umrę na zawał . Ten zakręt pobił nawet Rumunię;)
Masz Gekony a ja Agamę Brodatą :D dlatego ten maluch wydał mi się uroczy chociaż jego rodzice tak zupełnie na wolności w mojej kuchni wywarliby silniejsze wrażenie:)

Ja mam gekony lamparcie - tylko dlatego, że jedzą mniej niż 1 agama stąd tak padło ;) i bym z karmówka nie wyrobiła :D ale agamki cudne są ;)

Ja uwielbiam takie skarpy ;) i piękne widoki - o dziwo tam nie mam lęku wyskokości, ale na półtora metrową drabinę juz nie wejdę :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.06.2011 20:52

CinnamonGirl napisał(a):Ja mam gekony lamparcie - tylko dlatego, że jedzą mniej niż 1 agama stąd tak padło ;) i bym z karmówka nie wyrobiła :D ale agamki cudne są ;)

Ja uwielbiam takie skarpy ;) i piękne widoki - o dziwo tam nie mam lęku wyskokości, ale na półtora metrową drabinę juz nie wejdę :D

No fakt wsuwa skubana jak dzika:):) ale Gekoniki są śmieszne zawsze są uśmiechnięte;)
z moim lękiem wysokości jest dziwnie bo ja odczuwam go głownie w samochodzie moze dlatego , ze to nie ja mam nad nim kontrolę;)
minimartini napisał(a):... dlatego, jak już w planach będziemy mieć Bol - to chyba odłożymy go na półeczkę "posezonowo" ;)

Ciekawa jestem czy spodobają Ci się inne miejscowości na wyspie Z Czeskiem zrobiliśmy taki nasz cichy ranking Bol to skrajnoś całej wyspy Tam można jechać szaleć na skuterach wodnych żaglówki i inne takie atrakcje w tym roku jednak pojadę zwiedzać to czego nie widziałam :)
Obrazek
a to nasz Igi tak na marginesie;)
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 03.06.2011 21:44

[quote="Muliness"]

Ciekawa jestem czy spodobają Ci się inne miejscowości na wyspie Z Czeskiem zrobiliśmy taki nasz cichy ranking Bol to skrajnoś całej wyspy Tam można jechać szaleć na skuterach wodnych żaglówki i inne takie atrakcje w tym roku jednak pojadę zwiedzać to czego nie widziałam :) Słusznie ja uczynię podobnie pozdrawiam i już czekam na kolejna foto =re;acje
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 03.06.2011 21:55

N.p tu ja nie byłem ... Hepik był :) Pustynia Blaca Obrazek
Obrazek
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 03.06.2011 22:07

Muliness napisał(a):Ciekawa jestem czy spodobają Ci się inne miejscowości na wyspie Z Czeskiem zrobiliśmy taki nasz cichy ranking Bol to skrajnoś całej wyspy Tam można jechać szaleć na skuterach wodnych żaglówki i inne takie atrakcje w tym roku jednak pojadę zwiedzać to czego nie widziałam :)

Myślę, że się spodobają, z tego co już wyczytałam w książkach, w internecie i podejrzałam w Twojej relacji :) chociaż wiadomo, że aby całkowicie wczuć się w dane miejsce trzeba poczuć jego klimat na żywo :)
Dlatego tak, jak już wspominałam - Brać na pewno odwiedzimy :D
Ale w tym roku pozostanie ukochany Hvar i Split + okolice, chociaż kusi mnie jeszcze Pag... ;)

ahh... tyle pięknych miejsc w tej Cro :)

"a tak na marginesie" Igi jest śliczny :)
i zdecydowanie większy, niż te agamy, które widziałam w zoologach ;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.06.2011 22:22

minimartini napisał(a):

Właśnie za dużo tych pięknych miejsc cięzko się zdecydować;)
a Igi to zwirz żarłoczny do przesady je więcej niż mój pies:) Naszczęscie osiągnał gabaryty dorosłego osobnika bo któregos dnia zezarłby swoje terrarium;) Bazylię kupuję już hurtem :)

Czesiek63 napisał(a):N.p tu ja nie byłem ... Hepik był :) Pustynia Blaca

No to się chyba spotkamy w tej Pustelni bo ja też ją będę zwiedzać w tym roku:) Nie wiem jeszcze tylko jaka będzie wycieczka na stały ląd a może nie na ląd a na Hvar? niestety z Sutivanu są taksówki wodne do innych miejscowosci na wyspie i nie bardzo wiem jak na ten Hvar się dostać ale popytam poszukam;)
Hepik byc był ale szczęsciarz był we wrześniu więc temperatura dawała pozytywne rokowania na początku sierpnia jest dość ciepławo;)ale no co jakoś się przemęcze i wlezę . Znajomy wspominał mi kiedys o cudnej zatoczce Buber był od strony Bolu drogą morską a Hepik od lądu i jedna droga i druga momentami jest ciężka a na deszcz nie mamy co liczyć:)
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 03.06.2011 22:44

Muliness napisał(a):
minimartini napisał(a):
Bazylię kupuję już hurtem :)

To może warto w doniczkach w domku zasiać? :) Super rośnie, piękne pachnie - a poza tym zdrowiej i bardziej ekonomicznie :D

Tylko jak maleństwo ma taki apetyt - to chyba cała "bazyliarnia" byłaby potrzebna :lol:

Ja w tym roku nawet lawendę do wysiania kupiłam (żeby namiastkę Hvaru w sypialni mieć ;) )
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 05.06.2011 16:34

Muliness napisał(a):
minimartini napisał(a):

Właśnie za dużo tych pięknych miejsc cięzko się zdecydować;)
a Igi to zwirz żarłoczny do przesady je więcej niż mój pies:) Naszczęscie osiągnał gabaryty dorosłego osobnika bo któregos dnia zezarłby swoje terrarium;) Bazylię kupuję już hurtem :)

Czesiek63 napisał(a):N.p tu ja nie byłem ... Hepik był :) Pustynia Blaca

No to się chyba spotkamy w tej Pustelni bo ja też ją będę zwiedzać w tym roku:) Nie wiem jeszcze tylko jaka będzie wycieczka na stały ląd a może nie na ląd a na Hvar? niestety z Sutivanu są taksówki wodne do innych miejscowosci na wyspie i nie bardzo wiem jak na ten Hvar się dostać ale popytam poszukam;)
Hepik byc był ale szczęsciarz był we wrześniu więc temperatura dawała pozytywne rokowania na początku sierpnia jest dość ciepławo;)ale no co jakoś się przemęcze i wlezę . Znajomy wspominał mi kiedys o cudnej zatoczce Buber był od strony Bolu drogą morską a Hepik od lądu i jedna droga i druga momentami jest ciężka a na deszcz nie mamy co liczyć:)
Witam na Hvarze byłem 2 razy na wakacjach w tej samej miejscowości polecam Vrboska gdzies na forum jest moja relacja , natomiast z Bolu jest na pewno możliwość płynięcia na wycieczkę jezdniowa , a i z Sutivanu w sezonie podejrzewam również pozdr
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 05.06.2011 17:20

Pamiętam drogę na Bol...
Np.:

Obrazek

Wracając z Bol widzieliśmy takie cudo:
Obrazek

Podobno to był jacht Beyonce i Jay - Z :wink:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 05.06.2011 17:29

Magda :D żadnej tam Beyonce ;] , skromnie mówiąc mój :d ;)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 05.06.2011 17:49

:D :D :D :D
a Beyonce była tylko gościem?
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 05.06.2011 18:46

Posuwam się naprzód kilkustronicowymi skokami. Dokonałem właśnie kolejnego skoku. Nic się nie zmienia - nadal jest ciekawie i przyjemnie. :D

Jest dla mnie najzupełniej obojętne, czy opisy są długie, czy krótkie. Jak zaczynają mnie nudzić, przestaję je czytać. Twoje czytam. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bitwa o Sutivan na wyspie Brać - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone