Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bióra Podróży, a "indywidualni turyści".

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 22.06.2005 13:37

Może warto by rozpocząć dyskusję na temat działalności naszych biur podróży. Ta działalność jest ograniczona do indywidualnej turystyki, skasowania pieniędzy za lepsze lub gorsze oferty i koniec. Jestem turystą nie korzystającym z ich usług dlatego, że jeżdżę swoim środkiem lokomocji. Ale spotykam zorganizowane grupy takich turystów jak ja przez biura podróży. Tam biorą udział samochodziarze z namiotami, przyczepami i kamperami. Mają ustaloną trasę i zgłaszają się na poszczególne etapy w mniej więcej określonym czasie. Ale co im zapewnia to biuro. Załatwia formalności z rezerwacją placu na kempingu, pomoc techniczną, przewodnika i na bazie miejscowego przewoźnika wycieczki w ciekawsze miejsca. Spotykałem takie "kawalkady" wracające lub jadące do Bułgarii, czy Rumunii. Indywidualnie nie wybiorę sie. Może nie wszystkim taka forma odpowiada, ale jest dobra dla ludzi wyjeżdżających po raz pierwszy, bez doświadczenia. Napewno spotkaliście się z takimi grupami. Szczególnie często spotykam Holendrów i Duńczyków. Co o tym sądzicie? :idea:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.06.2005 14:37

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Może warto by rozpocząć dyskusję na temat działalności naszych biur podróży. Ta działalność jest ograniczona do indywidualnej turystyki, skasowania pieniędzy za lepsze lub gorsze oferty i koniec. Jestem turystą nie korzystającym z ich usług dlatego, że jeżdżę swoim środkiem lokomocji. Ale spotykam zorganizowane grupy takich turystów jak ja przez biura podróży. Tam biorą udział samochodziarze z namiotami, przyczepami i kamperami. Mają ustaloną trasę i zgłaszają się na poszczególne etapy w mniej więcej określonym czasie. Ale co im zapewnia to biuro. Załatwia formalności z rezerwacją placu na kempingu, pomoc techniczną, przewodnika i na bazie miejscowego przewoźnika wycieczki w ciekawsze miejsca. Spotykałem takie "kawalkady" wracające lub jadące do Bułgarii, czy Rumunii. Indywidualnie nie wybiorę sie. Może nie wszystkim taka forma odpowiada, ale jest dobra dla ludzi wyjeżdżających po raz pierwszy, bez doświadczenia. Napewno spotkaliście się z takimi grupami. Szczególnie często spotykam Holendrów i Duńczyków. Co o tym sądzicie? :idea:

Niektórzy z tego żyją ;) Osobiście nie mam nic przeciwko biurom podróży - byle były uczciwe :)

Plumek
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 22.06.2005 19:07

Ja doskonale wiem, że z tego żyją, ale my turyści też chcemy żyć coraz lepiej, aby te biura wprowadzały coraz nowe formy turystyki. Plumek! Czy Ty nie jesteś przedstawicielem jakiegoś biura? :?:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 22.06.2005 19:14

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Ja doskonale wiem, że z tego żyją, ale my turyści też chcemy żyć coraz lepiej, aby te biura wprowadzały coraz nowe formy turystyki. Plumek! Czy Ty nie jesteś przedstawicielem jakiegoś biura? :?:

W dobie internetu nie jest problemem załatwić sobie miejsce na campingu czy apartament lub coś innego.Cokolwiek sobie wymyślisz i wstukasz w wyszukiwarce czy to rafting czy ,,fruwanie'' to są biura podróży,które się tym zajmują.Jesli chcesz jechac zbiorowo w parę aut to jest PZM i inne kluby. Jakie masz pytanie?Co chcesz robić w Chorwacji?
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 22.06.2005 19:30

Pytań nie mam żadnych, znam Chorwację niemal jak Polskę. Z Twoim zdaniem jednak się nie zgadzam. Nie wszyscy turyści zmotoryzowani należą do PZM i innych klubów, a chcą w opisany przeze mnie sposób spędzić urlop. Rozmawiając z Holendrami właśnie dowiedziałem się, że zorganizowało ich wyjazd biuro podróży. Jakie Ty reprezentujesz? :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.06.2005 19:50

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Pytań nie mam żadnych, znam Chorwację niemal jak Polskę. Z Twoim zdaniem jednak się nie zgadzam. Nie wszyscy turyści zmotoryzowani należą do PZM i innych klubów, a chcą w opisany przeze mnie sposób spędzić urlop. Rozmawiając z Holendrami właśnie dowiedziałem się, że zorganizowało ich wyjazd biuro podróży. Jakie Ty reprezentujesz? :)

Najpierw pytasz co o tym sądzimy, a jak już ktoś się wypowie, to snujesz domysły...
Nie reprezentuję żadnego biura podróży - ale jak zacznę kiedyś reprezentować, to co? Będę zła?
I nadal nie rozumiem, do czego zmierzasz. Wobec tego o czym mamy dyskutować?

Plumek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 22.06.2005 20:09

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Pytań nie mam żadnych, znam Chorwację niemal jak Polskę. Z Twoim zdaniem jednak się nie zgadzam. Nie wszyscy turyści zmotoryzowani należą do PZM i innych klubów, a chcą w opisany przeze mnie sposób spędzić urlop. Rozmawiając z Holendrami właśnie dowiedziałem się, że zorganizowało ich wyjazd biuro podróży. Jakie Ty reprezentujesz? :)

Jesli znasz Chorwację jak Polskę to jest tutaj dział posty bez odpowiedzi .
Nazbierało się ich tam trochę.Tam wejdż i sie wyżyj jak nie masz pytań. :D
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 23.06.2005 06:44

platon napisał(a):

Jesli znasz Chorwację jak Polskę to jest tutaj dział posty bez odpowiedzi .
Nazbierało się ich tam trochę.Tam wejdż i sie wyżyj jak nie masz pytań. :D

I wtedy ponabijasz sobie trochę postów w jakiś sensowny i pożyteczny również dla innych sposób zamiast pisać takie marne prowokacje.

Pzdr

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone