Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Biograd na Moru

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 10.06.2016 22:50

komaciek napisał(a):Konzum jest od drugiej strony miasta,
a te hotele są od strony Pakostane

Ok faktycznie masz rację - to te hotele przed samym miasteczkiem właściwym zaraz na końcu deptaka, przy pomniku "7 cycków" .
Plaże, o których piszę są za campem Soline jeszcze dalej w stronę Pakoštane;)
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 10.06.2016 22:53

komaciek napisał(a):https://www.google.pl/maps/dir/43.9351303,15.4432854/43.9302789,15.450746/@43.93318,15.4455895,16.48z/data=!4m2!4m1!3e2
Dobrze zaznaczyłem tą plażę?
Głowy nie dam ale chyba tak, z tyłu jest jakieś boisko albo parking nie pamiętam dokładnie, z prawej strony "sklep" spożywczy i zaczyna się ciąg restauracji...

Obrazek
Na zdjęciu tego nie widać ale plaża o którą pytasz byłaby z jego lewej strony - widać. tylko część zatoczki
Ostatnio edytowano 10.06.2016 22:57 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
komaciek
Cromaniak

Postnapisał(a) komaciek » 10.06.2016 22:56

A kojarzysz plaże przy samych hotelach, jest drobny żwir, czy kamienie?
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 10.06.2016 22:59

komaciek napisał(a):A kojarzysz plaże przy samych hotelach, jest drobny żwir, czy kamienie?

Powiedziałabym, że beton i drobne kamienie :P
Obrazek

a dokładniej pobliże tych hoteli wygląda tak:
Obrazek
Obrazek

To jeden z nich zdaje się Kornati (z basenem z widokiem na morze :P):
Obrazek

Na booking.com masz jak wygląda plaża przed nimi
Obrazek

... i szerzej:
Obrazek
andrew77
Plażowicz

Postnapisał(a) andrew77 » 01.07.2016 12:13

Witam. Powie mi ktos czy te wszystkie plaze w Biogradzie sa darmowe i ile kosztuja zjezdzalnie na plazy chyba Drazica?
baca1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) baca1 » 01.07.2016 17:16

andrew77 napisał(a):Witam. Powie mi ktos czy te wszystkie plaze w Biogradzie sa darmowe i ile kosztuja zjezdzalnie na plazy chyba Drazica?

Pozdrav

Plaze w Biogradzie sa darmowe. Jesli chodzi o zjezdzalnie na chwile obecna ceny nie pamietam ale napewno nie majatek. Jesli bardzo potrzebujesz moge sie dowiedziec:)
Pozdrav
paxlinka
Turysta
Biograd na moru vs Vodice

Postnapisał(a) paxlinka » 27.03.2017 08:54

Cześć wszystkim!

Wątków wiele, ale w żadnym nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W zeszłym roku byłam pierwszy raz na Chorwacji, w Vodicach. Zauroczylam się tą miejscowością, co prawda na plażę dojeżdżaliśmy do pobliskiej wioski, wolimy ciszę, spokój i nie zatłoczone plaże. W tym roku wybraliśmy Biograd na Moru, kwaterę mamy już zarezerwowaną, no i właśnie.. Dajcie proszę znać czy byliście, jak wrażenia, jak centrum? Jest gdzie dobrze zjeść, pospacerować wieczorem?

Będę wdzięczna, za wszystkie odpowiedzi :)
Magda O.
Cromaniak
Re: Biograd na moru vs Vodice

Postnapisał(a) Magda O. » 27.03.2017 09:42

paxlinka napisał(a):Cześć wszystkim!

Wątków wiele, ale w żadnym nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W zeszłym roku byłam pierwszy raz na Chorwacji, w Vodicach. Zauroczylam się tą miejscowością, co prawda na plażę dojeżdżaliśmy do pobliskiej wioski, wolimy ciszę, spokój i nie zatłoczone plaże. W tym roku wybraliśmy Biograd na Moru, kwaterę mamy już zarezerwowaną, no i właśnie.. Dajcie proszę znać czy byliście, jak wrażenia, jak centrum? Jest gdzie dobrze zjeść, pospacerować wieczorem?

Nie byliśmy wprawdzie w samym Biogradzie tylko w pobliskim Drage, ale do Biogradu jeździliśmy na zakupy, na kawę, na obiad i stamtąd płynęliśmy też na Kornati.
Biograd to taki typowy turystyczny moloch, ale mnie się tam całkiem podobało ( chociaż nie mogłabym tam mieszkać). Jest gdzie pospacerować - jest tam marina, jedliśmy tutaj dwa razy i było bardzo smacznie. Naprzeciwko tej restauracji była druga, ale nie ma jej na mapie. Tam z kolei jedliśmy dobrą pizzę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Biograd na moru

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2017 10:55

paxlinka napisał(a):Będę wdzięczna, za wszystkie odpowiedzi :)

Nowa atrakcja w Biogradzie :wink:

http://funparkmirnovec.com/o-nama/
paxlinka
Turysta

Postnapisał(a) paxlinka » 27.03.2017 11:02

Trochę się uspokoiłam. Wybraliśmy to miejsce właśnie ze względu na fajną bazę wypadową. Dzięki za polecenie restauracji :) na Chorwacji chyba wszędzie jest się zadowolonym, niezależnie od miejsca :)
magg5
Croentuzjasta

Postnapisał(a) magg5 » 27.03.2017 11:59

W Biogradzie jest sporo fajnych knajpek, jest targ rybny i jest też gdzie pospacerować wieczorem. Dla mnie jest do za duża miejscowość, preferuję mniejsze, ale jako baza wypadowa jest spoko. Udanego wyjazdu :)
jarod
Odkrywca

Postnapisał(a) jarod » 28.03.2017 21:01

paxlinka napisał(a):Cześć wszystkim!

Na wszystkie pytania można odpowiedzieć TAK, ale Biograd w porównaniu np z pobliskim Pakostane w moim rankingu przegrywa w przedbiegach. Z Vodicami też - jeśli chodzi np o plaże.
arek_sosnowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) arek_sosnowiec » 29.03.2017 07:30

Biograd można podzielić na część spokojną i tą bardziej rozrywkową. Spokojnie (cisza w nocy, mniej ludzi na plażach) jest w okolicach plaży Bosana (patrząc z morza na marinę w Biogradzie to po lewej stronie). Natomiast restauracje i lepsze plaże są w okolicach hoteli (plaża Soline). Niestety jest tam też duuużo więcej ludzi. Z restauracji polecam: Guste (Ul. kralja Petra Svačića) i Liburnija (przy starym kościółku). Z tym, że ja tam byłem w 2012 r. więc mogło się coś zmienić. Generalnie Biograd nie jest zły (fajna baza wypadowa) choć pobliskie Pakostane i wspomniane przez Ciebie Vodice lepsze ... :papa:
krzysztofm1982
Podróżnik
Biograd na moru 05.08.-15.08

Postnapisał(a) krzysztofm1982 » 13.07.2017 14:20

Witajcie
Na początku sierpnia wybieram się wraz z rodziną i dziećmi 2 + 6 lat do Biogradu. Proszę o wskazanie ciekawych atrakcji oraz miejsc w okolicy do odwiedzenia w okolicy w/w miejscowości. Już byłyem na wodospadach Krka natomiast chciałbym troszkę popodrózować i co nieco zwiedzić inne miasta miejsca plaże.
Ostatnio edytowano 18.07.2017 10:40 przez krzysztofm1982, łącznie edytowano 1 raz
Mikromir
Koneser
Re: Biograd na moru

Postnapisał(a) Mikromir » 13.07.2017 14:32

informacje-o-miejscowosciach-z-rejonu-zadar-split-t31698.html#p708038
Šibenik (katedra), Trogir (starówka), Primošten (starówka), Zadar (starówka, organy morskie, Pozdrav Suncu), Nin (starówka i piaszczysta plaża), Pag (starówka) i plaże nad zatoką (np. Sv. Marija!, Rucica, trudniej Beretnica z dziećmi), punkty widokowe w okolicy B. na M., Vransko Jezero, rejs na Kornati, wycieczka na Pašman / Ugljan, itp.
Kup sobie przewodnik i mapę. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Biograd na Moru - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies