bedna napisał(a):Czy ktoś był w biograd na moru? Jedziemy tam w tym roku. Kwaterę mamy na obrzeżach miasta. Czy to dobre miejsce na urlop dla rodzin?
My byliśmy tam 2 lata temu, na campie - w zasadzie też na obrzeżu.bedna napisał(a):Czy ktoś był w biograd na moru? Jedziemy tam w tym roku. Kwaterę mamy na obrzeżach miasta. Czy to dobre miejsce na urlop dla rodzin?
Arbuza napisał(a): czy ta droga jest do pokonania po zmroku? Względnie - czy jest jakaś inna droga, oczywiście bez opcji użytkowania pobocza o szerokości parudziesięciu centymetrów
Gugiel pokazuje, że spokojnie można - chodnik jest po lewej stronie drogi od Filipa do Biogradu na całej długości.Mikromir napisał(a):
Alternatywnie, można dotrzeć do Biogradu idąc Put Primorja - ale dalej od Filipa chodnik chyba się kończy (mogę się mylić - zobacz na google street view).
Arbuza napisał(a):Witajcie, dziś pytanie z serii nietypowych Jak zapewne wiedzą osoby odwiedzające Biograd i okolice, jest całkiem urokliwa ścieżka na skarpie wychodząca z plaży Bošana w Biogradzie i prowadząca do Sv. Filipa i Jakova. W dość intensywnej fazie są już nasze plany na tegoroczny wyjazd - chcemy wybrać się do Sv. Filipa i Jakova, ale celem wieczornych spacerów ma być Biograd.
Anai napisał(a):Gugiel pokazuje, że spokojnie można - chodnik jest po lewej stronie drogi od Filipa do Biogradu na całej długości.
Anai napisał(a):Nie wiem czemu ale ani razu podczas pobytu w Biogradzie nie wybraliśmy się w tę drugą stronę w kierunku Filipa właśnie - najdalej gdzie dotarłam, to w okolice Konzumu obok portu
Kierowaliśmy się raczej w drugą stronę - na Pakoštane, ale na piechotę też się nie udało...
Janusz Bajcer napisał(a):Jest promenado do Turanj
Mikromir napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Jest promenado do Turanj
To fajna nadmorska droga, wieczorami zamykana dla ruchu samochodowego.
Tylko Turanj jeszcze mniejszy od Filipa - wieczornego życia tam chyba niewiele. .
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne