Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Biograd na Moru

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 04.06.2012 23:25

Jężeli lubisz większe i gwarniejsze miasta to jest ok, dla mnie za dużo ludzi, hoteli , gwaru itp woda był czysta blisko do parku Kornatii więc czysto. Ja lubiłam tam robić zakupy i zjeść pyszne lody na głównej ulicy przy hotelach - pychota a potem siup do SV Filip Jakob, ciszej, spokojniej :)
la_muerte
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) la_muerte » 06.06.2012 14:04

My byliśmy w tamtym roku w Biogradzie w 8 osób. zakwaterowanie 300 m od plaży Bosana. woda czyściuteńka...dobra kawka na plaży. W tym roku również tam jedziemy....dobre miejsce wypadowe i jest co robic wieczorem..spacery, lody:), pizza....
brys
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brys » 04.07.2012 20:40

zosia2005 napisał(a): a potem siup do SV Filip Jakob, ciszej, spokojniej :)

Orientujesz się czy w Sveti Filip i Jakov są jakieś małe przydomowe campingi?
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 05.07.2012 16:57

w samej miejscowości są wypasione dwa pola namiotowe ze sanitariatami i strzeżone poza tym na tej samej ulicy w głębi , kierując się w strone Biogradu stały przyczepy kampingowe przy obejściu prywatnym:) (przechodziliśmy tam z plaży na dole jest skarpa i zejście po schodach na plaże). Z dugiej strony bezpośrednio uliczka przy plaży w stronę Turanji na pewno były kampingi w placach posesji prywatnych :)
Hando14
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hando14 » 06.07.2012 22:52

longtom napisał(a):
kuba74 napisał(a): Ogólnie jak oceniacie tą miejscowość?

Dla mnie horror

pzdr :wink:

nie no bardzo konstruktywnie odpowiadasz :)

Może napisz czemu horror ... czemu ci nie podpasowała.

Ja byłem w 2008 i było ok wszystko ...
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 07.07.2012 10:23

longtom napisał(a):
kuba74 napisał(a): Ogólnie jak oceniacie tą miejscowość?

Dla mnie horror

pzdr :wink:

Niektóry nie pasuje że to jest większa miejscowość z dużym ruchem ulicznym, marketami (fajnie sie robi w nich zakupy:), jest tam dość troche hoteli, przy gównej aleji, mnóstwo aut i jeszcze więcej ludzi ale ja byłam tylko w centrum więc może na obrzeżach jest całkiem milusio:). Troche trzeba brac na zwis niektórych opinie bo my Polacy lubimy narzekać. Cro jest wspaniała i wszędzie, szczególnie w Dalmacji, można spędzić wspaniałe wakacje. A propos narzekania to nie ten wątek ale muszę przytoczyć, przed wyjazdem do Breli znalazłam tylko narzekania że z wózkiem i dzieckiem nie da razdy bo stromo, a ja pojechałam i to były wspaniałe wakacje!!!!!!!!!!
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 08.07.2012 12:09

Byłam tam w sierpniu ubr tzn w Biogradzie. Nie jestem zachwycona pobytem w tym mieście. Za dużo ludzi, zbyt gwarno, ciasno w sezonie no i ceny dość duże. Ale to wszystko może dlatego, że jestem zauroczona Brelą - miejscem, gdzie jadąc po raz pierwszy do Cro byliśmy 8 dni. Zdecydowanie polecam Brelę.:) Nawet Rogoznica ze swoją mariną już tak mnie nie zachwyca....:)

w tym roku chcę pojechać ciut niżej tzn w okolice Dubrownika. Może coś mi polecicie? Oprócz plaży lubimy spacerować, posiedzieć w klimatycznych knajpkach na kawie, potańczyć...preferujemy kwatery nad morzem tzn z widokiem z tarasu na morze.:)
makroman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makroman » 08.07.2012 15:43

No to ja dla odmiany Biograd pochwalę.
Jestem tu już 3 raz. Piszę właśnie z tarasu patrząc na morze i wyście z mariny w Bigradzie nie mogę się nadziwić marudzeniu na to miejsce.
Pewnie, ze w centrum jest tłoczno. Ale miejsce do spania i plażę trzeba wybrać na uboczu.
My mieszkamy tuż przy plaży Kumenat. To jest na północ od Bosany w stronę Sv Filip i Jakov. Spokojnie, plaża niezatłoczona. Bardzo to wygodnie.
A jak mamy ochotę na dobre jedzenie to spacerkiem 20 min i jestem w gwarnym centrum pełnym knajpek poukrywanych w starówce.

Pewnie się narażę na krytykę bo dla wielu ludzi z tego forum CRO to się zaczyna od Riviery Omiśkiej na południe ale mając dzieci to wolę Biograd niż wspinanie się w Breli pod górę do kwatery.
Brela, gdzie spędziłem kilka lat temu wakacje jest śliczna ale z poziomu morza i z widoków z okna (jak się mam widok na może). To co pomiędzy to już jest uciążliwe.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 08.07.2012 15:45

Byłem z rodzinką (2+1) w Biogradzie i wg mnie całkiem fajnie. Woda czysta i ciepła (czerwiec / lipiec)
Miasteczko dość duże i gwarne ale wg mnie ciekawe. Znalazłem plażę całkiem miłą we wschodniej części zaraz przy takich wielkich zjeżdzalniach. Nawet nie duzo ludzi i czyściutka woda. Poza tym blisko Zadar, który można zwiedzić, Kornati i jeziora Plitwickie. Wg mnie całkiem dobre miejsce na wakacje. Co roku jedziemy w inne miejsce. Pewnie do Biogradu już nie pojadę, ale nie dlatego iż mi się nie podobało tylko dlatego iz chciałbym zwiedzić inne miejsca a pozostało ich już niewiele.
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 09.07.2012 00:04

makroman napisał(a):No to ja dla odmiany Biograd pochwalę.
Jestem tu już 3 raz. Piszę właśnie z tarasu patrząc na morze i wyście z mariny w Bigradzie nie mogę się nadziwić marudzeniu na to miejsce.
Pewnie, ze w centrum jest tłoczno. Ale miejsce do spania i plażę trzeba wybrać na uboczu.
My mieszkamy tuż przy plaży Kumenat. To jest na północ od Bosany w stronę Sv Filip i Jakov. Spokojnie, plaża niezatłoczona. Bardzo to wygodnie.
A jak mamy ochotę na dobre jedzenie to spacerkiem 20 min i jestem w gwarnym centrum pełnym knajpek poukrywanych w starówce.

Pewnie się narażę na krytykę bo dla wielu ludzi z tego forum CRO to się zaczyna od Riviery Omiśkiej na południe ale mając dzieci to wolę Biograd niż wspinanie się w Breli pod górę do kwatery.
Brela, gdzie spędziłem kilka lat temu wakacje jest śliczna ale z poziomu morza i z widoków z okna (jak się mam widok na może). To co pomiędzy to już jest uciążliwe.

Zapodaj:) jakieś namiary na Twoją kwateekę; tak na przyszły sezon:)
la_muerte
Turysta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) la_muerte » 06.08.2012 12:57

Zgadzam się! My mieszkaliśmy 200 m od plaży Bosana. niezatłoczona, woda czysta i ciepła. byliśmy tam po raz drugi i za rok też pewnie się tam wybierzemy. Super miejsce wypadowe na różne wycieczki Split, Trogir Krka, wyspa Pag jest co robic przez 2 tygodnie. Zero nudy.
gina
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) gina » 10.08.2012 11:27

Mogę prosić o jakieś namiary na tę kwaterę. Ktoś tu dzisiaj polecił mi tą miejscowość. Może jakieś zdjęcia? Podaje swój adres : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Dziekuje
biernus
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) biernus » 12.08.2012 13:13

Jestem tu już 3 raz. <ciach>

Moglbys podac namiar na Ciebie? maila, gg? Mam pytanie w sprawie Biogradu
makroman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makroman » 13.08.2012 11:18

pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
la_muerte
Turysta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) la_muerte » 03.09.2012 14:14

biernus napisał(a):
Jestem tu już 3 raz. <ciach>

Moglbys podac namiar na Ciebie? maila, gg? Mam pytanie w sprawie Biogradu

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bylem w Biogradzie dwa razy chętnie odpowiem na pytania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Biograd na Moru - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies